Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

naj dodam še nekaj glede diet.
to mi je totalno brez veze, da se nekdo odloči hujšat, in se poslužuje različnih "diet". potem pride na želeno težo, in znova žre stvari - svinjarije.
dieta ni namenjena hujšanju, ampak je to način življenja

in baje naj bi ljudje jedli tisto hrano, katera raste v njihovih krajih, ne pa tako, kot jemo danes - evropejci npr. tropske sadeže. zato je toliko alergij, ker je evropejec prilagojen na evropsko hrano, nima vseh encimov, da prebavi npr. banano, papajo, ...
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

Imaš prav sicer sej ni treba črtat čist do konca... pač sam tolk da je, da se ne prenažiraš. Marsikatera živila redijo... ampak je treba jest v mejah normale. Tisti, ki se pa po dietah začnejo spet nažirat so si pa sami krivi. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

White_Widow napisal/-a:naj dodam še nekaj glede diet.
to mi je totalno brez veze, da se nekdo odloči hujšat, in se poslužuje različnih "diet". potem pride na želeno težo, in znova žre stvari - svinjarije.
dieta ni namenjena hujšanju, ampak je to način življenja

ja, se strinjam s tem.

dobr zate, da se po jajcu ok počutš..Men ga ne paše jest, nikol mi ga ni, zanič mi je.

da bi se pa odrekala nekaterim stvarem tko kt sama zatrjuješ, pa ne drži. mi preprost ne paše tega jest. če mi zapaše, pač pojem. ampak to se skor ne zgodi. torej se ničemer ne odrekam. je pa res, da sm se na začetku odrekala mleku, ker sm poznala samo kravje in kozje mleko. ostalih podobnih napitkov nisem poznala... (sojino, riževo...).

tist link od jajc sem nalimala v vednost kakšna jajca obstajajo in da baterijska reja ni najbol ok. in nisem s tistmu linkom hotla, da se počutš ogroženo... WTF? zakaj bi to hotla?
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sej se ni noben počutu ogroženga, samo pravim, da mi je to brezveze, posploševanje, kot da so vsa jajca taka (nekdo, ki se na te stvari ne spozna, lahko stvar vzame napačno).

glede odrekanja pa nisem mislila zate, ampak nasplošno, ker me je spomnil post nad mojim, o kruhu.

ravno sem brala nedeljski, kjer je pisalo o sadju. JE SADJE ZDRAVO? ODGOVOR JE DA IN NE (vsebuje preveč sladkorja, ki ga telo NE more porabit, npr., da o alegijah ne govorim). tko, mim grede :) ko smo se ravno pogovarjali zadnjič o sladkorjih, kako so škodljivi.
CookieMonster
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a CookieMonster »

Saj, jesti se ga mora v nekih mejah, torej ne premalo in ne preveč - kot pač vsako drugo živilo. Že da je lahko in polno vitaminov, je pa tudi res, da za dieto nikakor ni, ker vsebuje ful cukra.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

vsaka revija, vsaka tv oddaja, vsak javni izdelek ma neka svoja prepričanja. nobena teorija ne more za dve različni osebi 100% držat. vsako telo je drugačno, eni bolš/slabš prebavlamo kšne stvari kukr pa drugi. usak nej sebe pozna in nej bo zdrov... in ko nisi zdrov (razne čudne diagnoze, prehladi, alergije, prekomerna teža) se je pa po mojem pametno vprašat kaj je narobe s prehrano in živlenjskim slogom.
To je moje skromno mnenje.

CookieMonster - kaj pa je zate v mejah normale? je ta meja ista zate in zame?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

to maš prov, sam dejstvo, da ma sadje ful cukra, in ni primerno za dieto, pa vsekakor drži. eno jabolko na dan, OK, dva ali tri, pa že ni (govorimo za hujšanje - zdrav človek si vsekakor lahko privošči tudi 4 jabolka, banane..)
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

zdrav človek ne hujša :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Itak da tudi, saj ne hujšajo samo bolezensko debeli in/ali mentalno 'bolni' (v smislu psihičnih bolezni npr. anoreksija, bulimija), temveč tudi/predvsem čisto zdravi ljudje, ki si pač želijo malo preoblikovat postavo, se znebit odvečne maščobe na kakšnem mestu itd. :) Aja, pa ne zdej rečt, da so zdravi samo ljudje s popolno, manekensko postavo, ki se jim ne nabira maščoba na nobenem nezaželenem mestu :D Potem bi bila večina populacije na tem planetu bolnih, ker je le malo tako naravno 'popolnih' :)
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

mal narobe sm se izrazla.
človek, ki želi mal preoblikovat postavo, pridobit mal mišic... to zame ni hujšanje...ker če bi bilo to hujšanje, potem bi vsi skos hujšali :D
hujšanje je, ko ma nekdo kar nekaj KG preveč in jih želi zgubit.. tak pa za moje pojme ni zdrav...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Aja, no, ne vem, zame je hujšanje tudi, če se nekdo odloči par kg izgubit, četudi je vse znotraj razpona njegove idealne teže (se pravi, je načeloma zdrav) :) Recimo da se ena s 56 kg odloči, da se bo bolje počutila z 51... Saj koncept je enak oz. pri takih je treba še bolj pazit, pri prekomerno težkih grejo kile baje hitreje dol :D
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

ja, ampak ne hujša skos. dan za dnem, celo leto.
ampak s tem k se ti gibaš in mal paziš na prehrano, zame ni hujšanje, ampak zdrav način življenja..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Tisti, ki skos hujšajo, navadno niso uspešni oz. sploh ne znajo pravilno hujšat / so na jo-jo efektu :D

No sej, hujšaš kak mesec ali dva, izgubiš nekaj željenih kg in to je to :) Sej to je point hujšanja, da izgubiš maščobno maso, po principu, da več porabiš kot zaužiješ. In tudi tukaj rabiš načrt in disciplino, mal zdravega življenja ne bo pomagalo, če se oseba npr. že od prej zdravo prehranjuje in giblje, bi pa rada vseeno za določeno število kg shujšala. Pa seveda se potem ne sme po hujšanju nažirat, ampak imaš pač zdravo prehrano, primerno za ohranjanje teže (prej si imel pa za izgubljanje). Sej v tej temi tudi same take punce pišejo, ki niso prekomerno težke, pa se kar natančno posvetijo celi zadevi oz. so vse živo naštudirale glede tega. :D

Anyway, zame pa hujšanje pomeni vsako (ponavadi načrtno) izgubljanje kilogramov, ki se ga je pa seveda pametno lotiti z nekim načrtom in poznavanjem telesa :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

hujšaš takrat, dokler izgubljaš kilograme. hujšanje = izguba kilogramov. to je to
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ ikzekli :)
Odgovori