prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

**nana**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a **nana** »

Veš kj js nism nobena smrklja zate in tako se z mano neboš pogovarjala ti je jasno?? vsak ma pravico povedat svoje mnenje.Zdej kar bi pa js pri 16. letih rabila vedet in kaj ne pa ni niti najmanj tvoj problem!!
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Pikica18 »

Tako kot ima nekadilec pravico sedeti v nezakajeni kavarni, točno tako pravico ima tudi kadilec sedeti v zakajeni.

to je to!
samo zakaj ni zakajenih kavarn za kadilce?
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

^^your time is gone ... now it's our turn :P

dojemite, da je tak trend po celi Evropi in so sprejele ta zakon tudi države, ki so bistveno bolj svobodomiselne od Slovenije ... če se pa komu kadi v kavarni, pa lahko z veseljem še vedno skoči na Hrvaško in Madžarsko (se mi zdi, da je tukaj kajenje še vedno dovoljeno) in si prižge enega ob kavici ...

pa lahko tukaj še 100strani nabijete kako so naši politiki nefer ... zakon bo ostal, za vse, ki se tako razburjate, pa predlagam en osvežilen sprehod, da se vaša zakajena pljuča nadihajo svežega zraka, da se boste lahko nato naprej razburjale in lažje prihajale do sape ;)
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

ni nujno da bo zakon obstal.

je nakaj držav , ki so po dveh mescih opustili zakon in se vrnili na stare tire.
nič ni še izgubljeno.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

v Italiji in Avstriji se kar držijo tega zakona ;)
tako, da pomoje bo tudi pri nas obstal ... ;)
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

**nana** napisal/-a:Veš kj js nism nobena smrklja zate in tako se z mano neboš pogovarjala ti je jasno?? vsak ma pravico povedat svoje mnenje.Zdej kar bi pa js pri 16. letih rabila vedet in kaj ne pa ni niti najmanj tvoj problem!!

Kaj pa tebi ni jasno, otrok? Pri 16. bi komaj mogla zacet pospravljat barbike in ostale igracke, ti pa se razburjas da vec ne smes v kaficih kadit?
Pa kaj vam ni jasno? Zakon bo seveda ostal, tak da pikica18 ti kr doma povej da kadis, pa doma kadi.
Hello, 911. I''m on fire!
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

doma že lep čas vejo da kadim.
smo kadilska družina in nič drugačna od tvoje.

16 let stara deklata niso več otroci in so barbike pospravile že pri desetih, devetih leti.
morda si starokopitna ali pa si odraščala še v "tistih časih" ko so bile 16letnice še nebogljene punčke.
slišati si kot moja babica.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

dejstvo je da se bo treba pač navadit na tko kot je, druge možnosti ni.več se boste presikiral, več čikov boste pokadl :D denarno in zdravstveno ni ravno fajn.

niso zdej nekadilci tega krvi, idi v parlament pa kaži s prstom na poslance in njihove ideje, ker če še ne veš se ljudstvo poslluša samo na referendumih in volitvah in nikjer drugje :wink:
poleg tega pa če dobro pomisliš in če si vsaj malo fer je bil kadilski zakon potreben..vseeno ni vsem fino it na kavo v zakajen lokal, tudi meni kot kadilki to nikol ni blo všeč in sm tud decembra zunej najrajš sedela, pa makar mela oblečen kombinezon, sam da mi ni blo treba dima vohat.temu pa spet nismo krivi kadilci ampak lastniki lokalov ker ne vedo kaj pomeni prezračevalni sistem.v nekaterih lokalih kljub miljonu folka, ni blo nikol zakajeno ker so mel to poštiman, v drugem so bli pa trije kadilci pa si se skor zadušu :tot:
veliko ljudi, med drugim tud kadilci NE MARAJO če jim nekdo kadi in piha v hrano/usta/nos ko jedo v restavraciji.bog nedej da meni kdo kej tzaga nardi ko jem, ker to zares sovražim in že če iz tega vidika pogledamo je tale zakon zlo prav prišel.
in pozimi ne boš zmrzovala če boš šla v lokal kjer so poskrbeli tudi za kadilce, katerih ne bo malo...če bodo pečke zunej je čist kul in še na svežem zraku boš.
in 16 let stara dekleta SO OTROCI.jaz osebno sem se pri šestnajstih še igrala z barbikami in leogokockami in me ni prav nič sram.bolje to kot pa koko vlečt in se fukart po celi ljubljani, kot je to počelo nemalo mojih vrstnic.da men pride hči domov pri 16 s čikov v gobcu se ji bo zazmer poznal na ustih.nikakor da bi kej tazag sprejela.in neobogljena punčka pri šetnajstih je velik lepša kot tista ki že pozna celo kamasutro in je probala vse možne droge tega sveta.to ni odraslo, to je neumno in grdo zgleda!
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Pikica18 napisal/-a:men je to bolano! naravnost bolano!

od zdej naprej imate nekadilicli navoljo vse lokale v tej božji sloveniji, zahajate lahko kamor vas je volja!
zakaj se ne gremo fer pleja, kot nekoč: imeli smo prostor za kadilce in nekadilce! hudiča, za vse slovence je bil prostor!
zadaj ste carji in diskriminirali kadilce... diskriminacija je pa baje prepovedana.

kaj pa mi, ki kadimo? v kateri lokal lahko gremo? v noben lokal! obiščemo lahko le vrtove, ki jih ima manj kot 50% lokalov po sloveniji!

-kaj bo z nami pozimi? ko bo mraz?
Vi, vi nekadilci se boste greli v toplih lokalih medtem ko bomo mi zmrzevali na snegu in ledu ter obolevali za raznimi prehladi, pljučnicami ipd.

-kaj bo z nami poleti ko bo vroče?
Ne mi ne bomo mel hladniega prostora, kajti klime so le v prostorih, edin crkenmo lahko.

-kaj pa kazinoji?
veste kaj vsi kockarji in podobno počnejo? kadijo.
kdo nebi kadil ko je na kocko postavil veliko vsoto denarja? kajenje nas pomirja!

-kaj pa diskači?
nekateri potrebujejo pogum da ogovorijo nasprotni spol, cigaret jih pomirja plus daje pogum.

-biljardice?
ni biljarda brez cigareta!

-gostilne, restavracije?
kaj nam paše po jedi? zopet cigaret! brez cigareta na m ponudnik ne more zagotovit popolnega užitka.

-Kavica, debata, CIGARET!
uzel ste nm največju užitk.. najlepšo kombinacijo.

Ojojoj. :lol: Kaj nej ti rečem druga, sprijaznit se bo treba. Ti se lahk pizdiš tule kak hočeš, sam itak ne boš nč dosegla. Si pa očitno totalno zasvojena, da (kot kaže) ne morš nč počet brez cigaret. Pa noben te ne sili, da sediš zuni na vročini, al pa da boš mogla sedet na mrazu, če tak ne morš brez tistga čika, se pač sprijazni s tem.
Pa nehi s to diskriminacijo no. To ni nobena diskriminacija. Sej npr. seks na javnem mestu je tud prepovedan (dobr, velik jih to prakticira, ampak v osnovi je prepovedano), pa se boš zdej bunila neki, da si diskriminirana, ker ne smeš seksat kje ti paše? :lol: Dobr, pa ne bom zdej tuki primerjala, pač čist nč ti ne bo pomagalo, če se razburjaš. Men tud marsikter zakon ne paše, pa kaj nej?
Itak je blo pa včasih nefer do nas nekadilcev, ker dejansko je blo ful mal prostorov za nekadilce, pa še tist je blo tak narjeno, da je vse smrdelo tja. Ena miza še za kadilce, druga zravn že kao za nekadilce. Hahaha. Res lahk pol temu rečemo prostor za nekadilce.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Pikica18 ko sem prebrala tvoj post, sem takoj dobila predstavo ene stare zenske, ki na dan pokadi 2 skatli cigaretov in si brez tega ne predstavlja zivljenja...
Drugace pa ne bi ravno rekla, da je 16-letnica se otrok in pred petimi leti, ko sem bila jaz stara 16 let, so moje vrstnice prav tako kadile in niti ene ne poznam, ki bi se v srednji soli se igrala z barbikami. Ceprav ne trdim, da je s tem kaj narobe. Pa tud ne zagovarjam 16-letnic, ki kadijo, ampak ni pa je treba obravnavat kot najvecje smrklje. Sicer pa nisem niti prebrala njenega posta, tako da kaj je napisala ne vem. Je pa res, da si se dve leti zakonsko ne bo mogla sama kupit cigaret.
Drugace pa jaz sploh ne opazim razlik zdaj po sprejetju tega zakona. Sicer nikoli nisem kadila, in si niti predtavljam ne, kaj to pomeni za kadilce, ampak za mene se ni spremenilo prav nic. Edino kar mi je vsec je to, da ne bom vec smrdela po cigaretih, ceprav me prej to niti ni tak zelo motilo, ker sem pac bila navajena in sploh nisem drugace razmisljala.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

morda kdo pozna delovanje društev???

slišal sem za en lokal v ljubljani, ki ni registriran kot lokal ampak kot zbirno mesto Društva prijateljev reke Tare. to pomeni, da imajo v lokal lahko vstop le člani društva, članstvo je brezplačno in ga dobiš, ko se pojaviš na vhodu.
baje so drugačni davki tukaj...

kakorkoli, mene zanima, če je tudi v teh prostorih društva (ki je v bistvu lokal) prepovedano kaditi?
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Jochie napisal/-a:morda kdo pozna delovanje društev???

slišal sem za en lokal v ljubljani, ki ni registriran kot lokal ampak kot zbirno mesto Društva prijateljev reke Tare. to pomeni, da imajo v lokal lahko vstop le člani društva, članstvo je brezplačno in ga dobiš, ko se pojaviš na vhodu.
baje so drugačni davki tukaj...

kakorkoli, mene zanima, če je tudi v teh prostorih društva (ki je v bistvu lokal) prepovedano kaditi?

Baje se v klubih lahko kadi. Več pa ne vem.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

*purple*, aplaudiram. Zelo fajn post. Škoda, ker vsi kadilci ne razmišljajo tako kot ti.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ah, tud jst sm prej mal drgač razmišljala in se mi je vse skupej zelo obupno...ampak pol, še predn so zakon sprejeli, sem se mal poglobila v to in drugače začela razmišljat..sicer sem tud prej vse razumela, sam je vseen težko, da ti kr naenkrat vse prepovedo.ampak jebat ga, zakon je zakon, jst ga spoštujem..ni šas da kje pržgem čik k nesmem...pa ne zarad kazni ker to je itak minimalna možnost da me dobijo, ampak iz samega spoštovanja in zaradtega ker nism primitivec.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

js sm tut počas za to da se ta tema zaklene izlili ste svojo dušo in eni in drugi, zdaj pa sam še nabijate.

16letne punce niso več taki otroci, kot ve pravite ( pa sm sama pr svojih 24 letih še tut precej otročja in bom za vedno ostala).

in najbolj bedna mi je izjava kadilke purple: da če bi svojo hčer pr 16h s čikom dobila bi jo na gobec....eeem halo?? po kom si pa jemle zgled? po tebi dragica! otroku ne moreš prepovedat nekaj, kar veselo prakticiraš sam. če si alkoholik, ne pričakovat, da morda ne bo to tut tvoj otrok . finta je v vzgoji, ne pa v prepovedih.

dajte prosim ZAKLEP!

zakon je tukaj, al se prilagodite, al pa udarte en štrajk. z nabijanjem bedarij ne bomo nč dosegli ( i'm a smoker)
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Zaklenjeno