Svinganje

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Alwaleed napisal/-a:Statistika v ZDA je, da je swingerjev približno 1 na 75 ljudi (mogoče tudi 1 na 150). Če greš preko običajnih poznanstev, se moraš s precej ljudmi pogovarjati, preden lahko pričakuješ naleteti na kakšnega dojemljivega.

Seveda. Js sm s prejšnji postom hotela povedat, da če bi se več pogovarjali, bi bil tak način spoznavanja lažji, kot je sedaj. Zakaj? Ker bi midva s fantom povedala prijatelju, da se zanimava za to, prijatelj pozna par, ki jima te stvari niso ravno tuje...Pa bi se najdel par :wink: Malce hipotetično, ampak vseeno. Tako pa je v današnji družbi (vsaj skozi moje oči) popolnoma drugače. Sem prepričana (skoraj :wink: ), da je veliko več ljudi, ki jih svinganje zanima, kot kaže dejanska statistika. Ljudje pač ne upajo priznati. Ali se pa pač motim... :)
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Alwaleed napisal/-a:Hm. Kaj potem misliš o naslednjem seznamu spolnih praks, urejenih po stopnji odprtosti?
- doživljenjski celibat, brez masturbacije
- doživljenjski celibat, z občasno masturbacijo
- nič seksa do poroke, nato seks izključno za reprodukcijo, samo z edinim partnerjem, brez masturbacije
- nič seksa do poroke, nato seks za užitek, samo z edinim partnerjem, brez masturbacije
- nič seksa do poroke, nato seks za užitek, samo z edinim partnerjem, z občasno masturbacijo
- seks z zaročencem pred poroko, po poroki seks samo z edinim partnerjem
- seks z večimi resnimi partnerji pred poroko, po poroki seks samo z edinim partnerjem

Se ti zdi, da je tukaj neka... "progresija"... proti nečemu... bolj zaželjenemu, bolj normalnemu, bolj svobodnemu?

Verjetno je. Zadnja alineja se danes smatra za najbolj normalno. Alineje pred zadnjo so bolj tradicionalne, tiste prve so pa absolutno čudne.

Ne, jaz tega ne pojmujem kot progresijo oziroma napredek. Vsaj ne kot napredek v smislu nečesa pozitivnega. Čisto vse naštete prakse so normalne in legalne in privatna zadeva vsakega posameznika. Nekdo je lahko odprt na področju spolnosti, pa čeprav vse življenje seksa samo z enim partnerjem, kdo drug je lahko zavrt, čeprav je svinger. Odprtost jaz pojmujem kot odprtost do lastnih in partnerjevih želja in občutkov ter ravnanje v skladu z njimi.

Alwaleed napisal/-a:Ampak po drugi strani, nadaljujmo:
- veliko one night standov do pravega partnerja, nato seks samo z edinim partnerjem, nato spet veliko one night standov do naslednjega pravega partnerja
- doživljenjski one night standi, brez obdobij monogamije
- seks z vsakim, ki plača

Obnašanje opisano pod temi alinejami je pa preveč, ne?

Zakaj?

Ni preveč. Pod pogojem, da se poskrbi za zaščito pred spolnimi boleznimi, ki prizadenejo tudi širšo družbo, ne le dotičnega posameznika.
Alwaleed napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Glede nekaterih tem ne obstaja "prav" in "narobe".

Obstaja prav in narobe. Če imaš potrebe, kot jih ima večina ljudi, potem vztrajanje na doživljenjskem celibatu verjetno nima smisla. (Ne rečem, če si izjema, ki nima prav nobene želje po spolnosti.)

Če redko seksaš, takrat ko pa, pa se odločiš to storiti brez kondoma in z narkomanom, je to narobe.

Če pogosto seksaš z različnimi partnerji in jim slepo zaupaš, da so zdravi, je to narobe.

Če si v resni zvezi, hkrati pa seksaš z drugimi brez soglasja tvojega partnerja, je to narobe.

Če si poročen, imaš željo po seksu, ampak iz verskih principov vztrajaš na tem, da se seksa samo, kadar se želi imeti otroka, je to narobe.

Razen s prvim in zadnjim primerom se strinjam s tabo. Pri zadnjem primeru ni popolnoma nič narobe, dokler se oba partnerja s tem strinjata.
Seks je pač (tudi) biološka potreba. Ampak če se nekdo odreka seksu ni to čisto nič manj normalno kot če se nekdo odreka hrani (zaradi zdravja, telesne teže, ...). S tem, da je minimalni vnos hrane nujen (pustimo zdaj Yasmuhen ali kar je že), brez seksa pa ni še nihče umrl.

Narobe pri seksu je samo to, s čimer škoduješ drugim ali kar se počne brez soglasja obeh (vseh) partnerjev. In seveda kar vključuje otroke.
Alwaleed napisal/-a:Iz miselnega vidika se mi zdi odprtost vedno boljša, kot zaprtost.

Vsekakor. Samo da jaz "odprtost" pojmujem drugače (vsekakor ne tako, da je moja tamala odprta za vsakogar, ki ima 5 minut časa :D - sori, tale zadnja pripomba je priložnostno duhovičenje, ki mi je prišlo na misel)
Alwaleed napisal/-a:Ampak samo z mislijo na seks se ni mogoče okužiti. Iz praktičnega vidika zato čisto razumem, če nekdo raje prakticira monogamijo, kakor kaj odprtega, če njegova ali njena želja po pestrosti ne presega odpora do tveganja.

In seveda, če se nekdo spet boji kar vsakega bacila na vsakem koraku in se vsak dan 30x umiva, je to spet narobe. :)

Nič ni narobe, če se kdo 30krat na dan umiva, dokler tega sam ne prepozna kot problem. Saj s tem nikogar ne ogroža.
In ni edini razlog za monogamijo strah pred spolnimi boleznimi.

Glej, mene pri svinganju nič ne moti, vidim, da si ti sam s sabo in s svojo partnerko (no, za njo pač sklepam po tvojih besedah in ne vidim razloga, da ti ne bi verjela) razčistil vsa vprašanja - torej go for it in uživajta.
Samo ne okarakteriziraj tistih, ki preferiramo monogamnost za zaprte, polne predsodkov in staromodne.
:)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Alwaleed: bolj ko to berem, bolj se mi zdi, da vseeno nisi cisto siguren v to, kar pocnes. Zakaj bi sicer poskusal prepricati kup punc na Cosmopolitan forumu v pravilnost in racionalnost svojh dejanj, ter dosledno odgovarjal na vsak ocitek? Obenem je ocitno, da ne prenasas drugace mislecih oziroma jih hoces "spreobrnit" - sam pa sledece alineje smatras za "cudne".
- doživljenjski celibat, brez masturbacije
- doživljenjski celibat, z občasno masturbacijo
- nič seksa do poroke, nato seks izključno za reprodukcijo, samo z edinim partnerjem, brez masturbacije

Pa niso, ce se nekdo po lastni volji in presoji za to odloci, je cisto isti kot pravis, da si ti.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

kepka napisal/-a:Ni preveč. Pod pogojem, da se poskrbi za zaščito pred spolnimi boleznimi, ki prizadenejo tudi širšo družbo, ne le dotičnega posameznika.

"Širša družba" je fikcija. Bolezni prizadevajo posameznike.

kepka napisal/-a:Zakaj bi sicer poskusal prepricati kup punc na Cosmopolitan forumu v pravilnost in racionalnost svojh dejanj, ter dosledno odgovarjal na vsak ocitek?

Že v enem prejšnjih sporočil sem razložil, zakaj se mi zdi moje sodelovanje tukaj koristno. Če iščeš moje notranje vzgibe (kar je sicer nekoliko vsiljivo), pa je najpreprostejši odgovor, da mi je v izziv in v veselje.

kepka napisal/-a:Pa niso, ce se nekdo po lastni volji in presoji za to odloci, je cisto isti kot pravis, da si ti.

Saj je lepo, da si tolerantna, ampak po tvoji definiciji mentalnega zdravja so tudi obsesivno kompulzivni duševno zdravi (umivanje 30x na dan), saj s tem nikogar ne motijo.

Eni ljudje so v konfliktu sami s sabo; sami sebi preprečujejo dosegati svoje cilje; in s tem ne škodijo nikomur drugemu, kakor le sebi. To ne pomeni, da bi morali takšne disfunkcije zdaj prepovedati. Vsak mora imeti svobodo, da dela svoje napake. Kar pa ne pomeni, da določena ravnanja niso napake.

In seveda s tem ne mislim reči, da imam jaz kakšno absolutno vedenje, kdo dela napake, ali da so ene stvari vedno dobre, druge pa nikoli ne. Nimam nobenega absolutnega vedenja, imam samo subjektivne ocene.

Če se nekdo trudi celo življenje vzdrževati celibat, in pri tem trpi, potem bi rekel, da verjetno dela nekaj narobe. Seveda pa dopuščam možnost, da enim pač tako ustreza in da je to zanje način, kako dobiti od življenja tisto, kar si želijo.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Alwaleed napisal/-a:
kepka napisal/-a:Pa niso, ce se nekdo po lastni volji in presoji za to odloci, je cisto isti kot pravis, da si ti.

Saj je lepo, da si tolerantna, ampak po tvoji definiciji mentalnega zdravja so tudi obsesivno kompulzivni duševno zdravi (umivanje 30x na dan), saj s tem nikogar ne motijo.

Nisem psiholog niti psihiater, da bi si upala trdit, kdo je dusevno moten in kdo ne. Lahko povem samo s kom ne bi zelela imet opravka v zivljenju in to so sigurno tudi taki egotripi, kot si ti :lach:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
***PINKYCA***
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ***PINKYCA*** »

...
Zadnjič spremenil ***PINKYCA***, dne 21. Avg. 2009 1:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Zame to vsekakor ni.
Sama ne bi mogla počet tega s kom drugim, razen z mojim fantom, in tudi njega ne bi mogla gledati, da to počne z neko drugo.
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a *Lally* »

*lilica* napisal/-a:Zame to vsekakor ni.
Sama ne bi mogla počet tega s kom drugim, razen z mojim fantom, in tudi njega ne bi mogla gledati, da to počne z neko drugo.

Podpis:)
Ni pogojev, da je še kak drug vmes. Pa drugače pri sexu ful rada experimentiram, ampak kle pa ni vprašanja sploh.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Alwaleed napisal/-a:
kepka napisal/-a:Ni preveč. Pod pogojem, da se poskrbi za zaščito pred spolnimi boleznimi, ki prizadenejo tudi širšo družbo, ne le dotičnega posameznika.

"Širša družba" je fikcija. Bolezni prizadevajo posameznike.

kepka napisal/-a:Zakaj bi sicer poskusal prepricati kup punc na Cosmopolitan forumu v pravilnost in racionalnost svojh dejanj, ter dosledno odgovarjal na vsak ocitek?

Že v enem prejšnjih sporočil sem razložil, zakaj se mi zdi moje sodelovanje tukaj koristno. Če iščeš moje notranje vzgibe (kar je sicer nekoliko vsiljivo), pa je najpreprostejši odgovor, da mi je v izziv in v veselje..

Malo si pomešal mene in Kepko. Prvi citat je moj.
Alwaleed napisal/-a:Saj je lepo, da si tolerantna, ampak po tvoji definiciji mentalnega zdravja so tudi obsesivno kompulzivni duševno zdravi (umivanje 30x na dan), saj s tem nikogar ne motijo...

Tudi tole verjetno leti name.
In da ti takoj odgovorim: ti si rekel, da je narobe, če si nekdo 30krat na dan umiva roke. In jaz sem samo rekla, da ni s tem nič narobe, ker s tem nikomur ne škoduje in dokler tega sam ne prepozna kot problem. O duševnem zdravju nisem rekla nič. Seveda je to oblika obsesivnokompulzivne motnje, ampak obstajajo hujše.
Izraz prav in narobe pa uporabljam za vrednotenje posameznih dejanj.

Pa želela bi si še kakšen protiargument na svoj predzadnji post. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

*Lally* napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:Zame to vsekakor ni.

Podpis:)
Ni pogojev, da je še kak drug vmes. Pa drugače pri sexu ful rada experimentiram, ampak kle pa ni vprašanja sploh.

Podpišem pod obe. :idea:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kr.ena napisal/-a:Malo si pomešal mene in Kepko. Prvi citat je moj.

Ups! Se opravičujem. Res sem vaju pomešal.

In lahko ti povem, zakaj :) En moj sorodnik ima lepo sivo muco, ki se imenuje Kepka. Tvoj avatar je ful luškana siva muca. Kepkin avatar je nekaj drugega. Poscrollam gor, da citiram tvoje sporočilo, vidim avatar, tvoj avatar je siva muca, poznam sivo muco, ki ji je ime Kepka, in voila, ti postaneš Kepka. :D

Ni treba menjat avatarja. Je ful luškan. Si bom pa poskusil zapomnit, da nisi Kepka. :)

kr.ena napisal/-a:In da ti takoj odgovorim: ti si rekel, da je narobe, če si nekdo 30krat na dan umiva roke. In jaz sem samo rekla, da ni s tem nič narobe, ker s tem nikomur ne škoduje in dokler tega sam ne prepozna kot problem. O duševnem zdravju nisem rekla nič. Seveda je to oblika obsesivnokompulzivne motnje, ampak obstajajo hujše. Izraz prav in narobe pa uporabljam za vrednotenje posameznih dejanj.

Potem je vsa razlika v tem, da uporabljava izraze prav in narobe na različne načine. Jaz jih v tem primeru nisem mislil kot moralno vrednotenje - češ da so ravnanja, o katerih se pogovarjava, na kak način moralno zavržena; to ne.

Kaj ljudje počnejo s svojo spolnostjo - ali z umivanjem svojih rok - je čisto njihova stvar, ki nikomur drugemu ne škoduje.

Mislil pa sem na to, da so neke stvari učinkovite in druge ne. Ko rečem, da je "narobe", če si nekdo 30x na dan umiva roke, s tem ne mislim, da to moralno ni prav, temveč da je zelo verjetno kontraproduktivno; da je neučinkovito; da človek s tem ne dosega tistega, kar si želi.

Tako gledam tudi na tiste, ki npr. s seksom čakajo do poroke. Ta praksa se mi ne zdi moralno narobe, ker se nikogar ne tiče, kdaj kak človek seksa in kdaj ne. Pač pa se mi zdi "narobe" v smislu, da ne bo prineslo željenih rezultatov - da bo bolj verjetno prineslo nezaželjene. Da tistemu, ki to prakticira, ne bo prineslo tistega, kar si želi, temveč raje kakšno neprijetno izkušnjo.

kr.ena napisal/-a:Pa želela bi si še kakšen protiargument na svoj predzadnji post. :wink:

Pravzaprav se nisem razpisal, ker sem te zamešal s Kepko in sem njeno očitanje, da preveč odgovarjam, pomešal s tabo. :)

Drugače pa ne vem, na kaj posebej bi lahko še odgovoril. Zdi se mi, da se itak razumeva. Oz. mislim da vem, kaj si ti hotela povedati - da je vsaka spolna praksa moralno OK, dokler z njo ne škoduješ drugim. S tem se strinjam.

Samo jaz razmišljam ne le o tem, katere spolne prakse so moralno OK (torej iz "zakonodajalskega" vidika - s tega vidika je večina spolnih praks OK), temveč tudi, kateri pogledi na spolnost ljudem bolj pomagajo doživeti in biti tisto, kar želijo. Tukaj pa mislim, da so to tisti pogledi, ki so bolj odprti. Ne pa seveda tisti, ki so neodgovorni.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Alwaleed napisal/-a:Samo jaz razmišljam ne le o tem, katere spolne prakse so moralno OK (torej iz "zakonodajalskega" vidika - s tega vidika je večina spolnih praks OK), temveč tudi, kateri pogledi na spolnost ljudem bolj pomagajo doživeti in biti tisto, kar želijo. Tukaj pa mislim, da so to tisti pogledi, ki so bolj odprti. Ne pa seveda tisti, ki so neodgovorni.

Glede zamenjave s Kepko - ni problema, se zgodi :wink:

Jaz pa verjamem, da so ljudje lahko popolnoma srečni in izpolnjeni, tudi če živijo bolj "umirjeno" (ni pravi izraz, ampak saj veš, kaj mislim). Ne samo zato, ker imajo nekateri šibkejši nagon ... mislim, da lahko tudi sublimacija prinaša izpolnitev.
Tako lahko tudi celibat prinaša veliko notranjo izpolnitev - nekaterim, ki se zanj prostovoljno odločijo in svoje seksualne želje sublimirajo v umetnost, filozofijo, religijo, meditacijo, ... ne zato, ker bi se jim lastne želje zdele nemoralne, ampak ker se pač tako odločijo.

Na splošno pa mislim, da je težje doseči osebno srečo, če sledimo samo svojim željam in si izpolnimo vsako. Nekatere želje so osrečujoče dokler so samo želje - če jih uresničimo, se lahko počutimo prazni in ne izpolnjeni. Jasen, čeprav banalen primer, so naše potrošniške želje. Recimo da imamo neomejeno denarja ... zadovoljstvo, ko si lahko kupimo karkoli, kar nam pade na pamet, je prav gotovo manjše, kot če moramo nekaj časa varčevati, se veliko stvarem odpovedati in si potem uresničiti eno samo željo, kajne?

To seveda ne pomeni, da je karkoli (moralno) narobe z željami. Mislim pa, če se vrnem na spolnost, da ni potrebno izpolniti si vsako fantazijo, da bi dosegli srečo in izpolnitev. To ni zafrustriranost, saj svoje želje priznavamo, se jih ne sramujemo (le zakaj bi se jih?), se o njih pogovarjamo s partnerjem, če ga imamo, ... ni pa nujno, da jih tudi realiziramo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
lindick
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a lindick »

hmmm..kaj bi torej rekel name,ki si ne samo,da si umijem roke vec kot 20x na dan,ampak si jih vecinoma celo razkuzujem :eek: ...obcasno si jih razkuzim po 10x v eni uri...hmm...po tvojih prepricanjih sodim na psihiatrijo...prav tako celotno zdravstvo...nekateri pac morajo poskrbeti za popolno higieno,da ne pride do sirjenja bolezni med posameznimi pacienti in ne ker bi bili dusevno moteni...verjemi,da ni prijetno,ker mila in razkuzila naredijo roke se posebej obcutljive :( ,da raznih alergij na njihovo sestavo sploh ne omenjam...

nisem te hotla napasti,ampak ko tko obsojas ljudi,ki si umivajo roke vec kot splosna populacija :D ...

glede teme...sama ne bi nikoli sla v to,ker ljubim svojega fanta in sem zadosti ljubosumna,da ga neb prenesla gledat z drugo punco...pa deloma tudi zato,ker se zavedam tveganja glede SPB...kondom pac ni zadosti zanesljiv zame,ker se nekatere SPB prenasajo kljub njegovi uporabi(predn me napades,da je imel fant punce ze pred mano-se zavedam..zato sm ga pa poslala na testiranje :D)..me pa skrbi,ker moj fant loci 'ljubezen in seks'-cesar jaz ne znam...in ne vidi nic slabega v svinganju :? ...ce kdaj kej takega predlaga...pac spakiram kovcke in najdem takega,ki me bo zadosti ljubil,da me ne bo prenesel deliti z nikomer...upam pa,da to ne bo potrebno :evil:
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kr.ena napisal/-a:Tako lahko tudi celibat prinaša veliko notranjo izpolnitev - nekaterim, ki se zanj prostovoljno odločijo in svoje seksualne želje sublimirajo v umetnost, filozofijo, religijo, meditacijo, ... ne zato, ker bi se jim lastne želje zdele nemoralne, ampak ker se pač tako odločijo.

To verjamem. Ampak moj vtis je, da kadar se večina ljudi pred nečim zapre, tega ne storijo iz plemenite želje po sublimaciji in razvoju drugih aspektov svoje osebnosti, temveč to storijo iz bolj negativnih vzgibov - najpogosteje iz ljubosumja ali strahu.

Ljubosumje, s strahom in sumničavostjo, ki iz njega izvirata, je verjetno eno od najbolj rušilnih čustev, kar jih je. Ta fenomen je pri ljudeh velik vzrok za nesrečo.

Težko me prepričaš, da človek, ki se je lotil svojega ljubosumja in ga tako ali drugače minimiziral, ni opravil napredka.

Seveda se lahko svojega ljubosumja lotiš tudi v monogamiji, brez odprte zveze ali svinganja. Ampak to je približno tako, kot če bi se učil voziti avto na modelu. :)

Spet: ne rečem, da bi ljudje to morali početi, ali da ljudje v monogamnih razmerjih ne morejo premagati ljubosumja. Pravim pa, da bi marsikomu spopadanje z večjo odprtostjo pomagalo, in da je v tem smislu to lahko pozitiven cilj.

Seveda tisti, ki so na to pripravljeni, vedo, kdo so; in tisti, ki niso, od samoprisiljevanja nimajo nič profitirati. Na silo se zgodi malo dobrega.

kr.ena napisal/-a:Na splošno pa mislim, da je težje doseči osebno srečo, če sledimo samo svojim željam in si izpolnimo vsako. Nekatere želje so osrečujoče dokler so samo želje - če jih uresničimo, se lahko počutimo prazni in ne izpolnjeni. Jasen, čeprav banalen primer, so naše potrošniške želje. Recimo da imamo neomejeno denarja ... zadovoljstvo, ko si lahko kupimo karkoli, kar nam pade na pamet, je prav gotovo manjše, kot če moramo nekaj časa varčevati, se veliko stvarem odpovedati in si potem uresničiti eno samo željo, kajne?

Mislim, da se motiš. Tole "diši" (vkolikor kakec diši) po lažeh, ki jih ljudem prodajajo levo usmerjeni mediji v Sloveniji, ki poskušajo ljudem prikazati kapitalizem kot slab (pri čemer na njem temelji naše blagostanje) in socializem kot odrešitev (pri čemer na njem temelji naše trpljenje).

Dejstva so taka: več denarja je korelirano z več sreče. Tudi jaz sem srečnejši zdaj, ko živim na Karibih in imam večino vsega, kar si želim, kot pa takrat, ko sem živel v majhnem stanovanju v Ljubljani in nisem imel za burek. Če bi v tukajšnjih trgovinah bili bolje založeni in če bi zrasel tu kak kino multipleks in če bi bilo tukaj veliko simpatičnih swingerjev, bi bil pa še srečnejši.

Da denar ne prinese sreče, je laž, ki ti jo poskušajo prodati zaradi ideologije. Slovenski novinarji bi verjetno najraje, da bi bili vsi revni - če bi le bili vsi enako revni.

Ampak sreča, ki jo prinaša več denarja, se meri na logaritmični skali. Če bi srečo merili v nekakšnih točkah, bi lahko izmerili, da si od 10 enot denarja srečen za 1; od 100 enot si srečen za 2; od 1000 enot za 3; od 10,000 enot za 4.

In to seveda ne pomeni, da je vsak milijarder nujno srečen. Tudi če imaš denar, lahko imaš osebnostne probleme, ki ti srečo preprečujejo. Ampak da več denarja vodi v nesrečo, je pa propagandna laž, ki ti jo prodajajo povsem iz ideoloških razlogov.

kr.ena napisal/-a:To seveda ne pomeni, da je karkoli (moralno) narobe z željami. Mislim pa, če se vrnem na spolnost, da ni potrebno izpolniti si vsako fantazijo, da bi dosegli srečo in izpolnitev. To ni zafrustriranost, saj svoje želje priznavamo, se jih ne sramujemo (le zakaj bi se jih?), se o njih pogovarjamo s partnerjem, če ga imamo, ... ni pa nujno, da jih tudi realiziramo.

Pri spolnosti je še malo drugače, kot pri denarju. Ovire pri uresničenju želja v spolnosti običajno niso zunaj, temveč so v nas, in uresničenje fantazij pomeni razrešiti lastne notranje ovire. To pomeni rešiti konflikte, ki jih imaš sam s sabo, in to pomeni najti stanje večjega sožitja s samim sabo. Take spremembe vodijo v večjo srečo, ker razrešuješ svoje notranje konflikte.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lindick napisal/-a:hmmm..kaj bi torej rekel name,ki si ne samo,da si umijem roke vec kot 20x na dan,ampak si jih vecinoma celo razkuzujem :eek: ...obcasno si jih razkuzim po 10x v eni uri...hmm...po tvojih prepricanjih sodim na psihiatrijo...prav tako celotno zdravstvo...nekateri pac morajo poskrbeti za popolno higieno,da ne pride do sirjenja bolezni med posameznimi pacienti in ne ker bi bili dusevno moteni...verjemi,da ni prijetno,ker mila in razkuzila naredijo roke se posebej obcutljive :( ,da raznih alergij na njihovo sestavo sploh ne omenjam...

Lindick - seveda mi zdi pogosto umivanje rok v zdravstvu ne samo normalno, temveč nujno, če nočeš pomagati pri širjenju bacilov iz pacienta na pacienta.

Primer sem uporabil za ljudi na splošno, kjer bi pretirano umivanje in razkuževanje vodilo točno v to, kar sama izkušaš v medicini: občutljivost, alergije, ipd.

Za normalnega človeka umivanje rok tako pogosto kot se to počne v medicini nikakor ni smotrno. Za nekoga v medicini pa je to seveda nujno, in ne početi tega bi bilo neodgovorno.

lindick napisal/-a:glede teme...sama ne bi nikoli sla v to,ker ljubim svojega fanta in sem zadosti ljubosumna,da ga neb prenesla gledat z drugo punco...pa deloma tudi zato,ker se zavedam tveganja glede SPB...kondom pac ni zadosti zanesljiv zame,ker se nekatere SPB prenasajo kljub njegovi uporabi(predn me napades,da je imel fant punce ze pred mano-se zavedam..zato sm ga pa poslala na testiranje :D)..

Meni se zdi to pametno. :)

lindick napisal/-a:me pa skrbi,ker moj fant loci 'ljubezen in seks'-cesar jaz ne znam...in ne vidi nic slabega v svinganju :? ...ce kdaj kej takega predlaga...pac spakiram kovcke in najdem takega,ki me bo zadosti ljubil,da me ne bo prenesel deliti z nikomer...upam pa,da to ne bo potrebno :evil:

Če bo fant kdaj to predlagal, potem je zelo verjetno, da tega ne bo storil zato, ker te premalo ljubi, temveč zato, ker ima želje, ki jih lahko zadovolji samo na ta način. Prav tako, če si boš našla drugega, ki ti tega ne bo predlagal, to ne pomeni, da te ljubi bolj - pravzaprav bi bilo čisto možno, da bi te trenutni fant bolj ljubil, in novi fant manj.

Če pravi, da lahko loči ljubezen in seks, potem to ne pomeni nunjo, da te ne ljubi, temveč da je manj obremenjen z ljubosumjem. Ta lastnost se mi zdi na splošno pozitivna.

Seveda pa se lahko žalostno izkaže, da mogoče na neki točki zaradi tega ne bosta več kompatibilna. Ampak v tem primeru bosta nekompatibilna zaradi svojih različnih potreb; ne zaradi tega, ker te on ne bi ljubil.

BTW, poznam pa tudi ljudi, ki so obsedeni s seksom in kjer je svinganje dejansko povezano s tem, da svojih partnerk ne ljubijo. Moja bivša je padla v tak odnos, kmalu potem, ko se je razšla z mano. Njen novi tip jo je uvedel v svinganje, ona pa mu je ustregla, ker je bila vanj zacopana. Ampak tip jo je izkoriščal; njegov odnos do nje ni temeljil na ljubezni, zgledalo je, kot da ne želi maksimizirati njene sreče, temveč le število žensk, s katerimi seksa.

Ko je po več mesecih svojo zaljubljenost končno prebolela, si je našla drugega tipa, s katerim prakticirata monogamijo, in zdaj zaradi svoje slabe izkušnje prisega, da svinganje nujno pomeni, da te partner ne ljubi. Žal. :/ Deloma zaradi tega se zdaj tudi ne pogovarjava več dosti. Ni ji mogoče dopovedati, da se imava z mojo drago zelo rada, in da svingava, ker nama je to lepa dopolnitev k najini zvezi, ne pa zato, ker se ne bi imela rada.

Veliko ljudi žal niti ne ve, kaj ljubezen je. Mislijo, da je to čustvo, ne pa več stvari, od katerih so pozitivna čustva le en del. Mislijo, da je ljubezen isto, kot zaljubljenost.

Drugače pa hvala bogu, da bivša tega več ne počne, ker sta to počela neodgovorno. Brez kondomov, brez testiranja. Na slepo, češ, saj so vsi svingerji zdravi. Mhm. Aha. :/
Odgovori