Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Petek: Ikea po sihtu

Sobota: Hoteli smo iti do enega jezera ampak bo slabo vreme, tako da je plan B spakirat dezne plasce, it v Grunewald (velik gozd na zahodu Berlina), pogledat Teufelsberg (ex špijonažni stolp), hodit okoli in vohat mokro naravo :) zvecer pa kak film.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Brat knjigo in izobraževanja za službo, tudi uredit še neke stvari, ki jih še nisem privat, bolj birokratske, malo gledat kam se bom za zobozdravnika prijavila.

Ponavljam + tisti, ki vlagate, imate pasivni dohodek, kje ste dobili znanje, informacije, ideje, kam vložit..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Danes zvečer mamo pizza&movie night s klapo, sigurno greva ta vikend kljub dežju tudi na vrtiček pogledat, šparglji rastejo ko podivjani. Računali smo it na izlet z enimi frendi in piknik s tadrugimi - ampak ker je dež bomo verjetno vse skupaj prestavili na bolj ugodno vreme.

Poklicat moram salon kjer sva naročila kavč, če lahko kupiva dodatno blago, da tapecirava še stole, ker mi do sedaj niso še odgovorili.

Pa slej ko prej bova morala k mojim in njegovim staršem.

Ponavljam.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

+ js grem še do mojih malo češnje nabirat v nedeljo najbrž in jih prinest v Lj. Ostalo bom pa delala doma, kar imam v planu. Morem izkoristit, ker so mi te zgodnje najbolj všeč, pa se najmanj črvov imajo Oz jih nimajo, napram poznejši.

Ponavljam (oboje)+ imaš plane za letošnje počitnice?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Sem malo zmedena kaj je pravzaprav vprašanje :razz:
Plani za vikend? Je še predaleč, da bi jih delala. Če bo lepo vreme pa si skoraj upam trdit, da kak roštilj pade :D

Plani za poletje?
Julija it domov na štajersko, če pride sestra s familijo na obisk.
Avgusta morje, tako kot vsako leto. Mogoče bo celo lokacija ista kot že nekaj let do sedaj, čeprav bo v tem primeru dopust vse prej kot dopust :/

- - - -

Opiši najboljše poletne počitnice do sedaj
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Preveč jih je, težko izberem ene.
Če pomislim, so verjetno skoraj vse najboljše dopuste naredili ljudje oz. družba s katero sem jih preživljala (tudi, če destinacija ni bila nič posebnega).

V domačem Astrahanu sem se imela vedno dobro, ima nekaj mojih najljubših kotičkov (na Volgi, kremelj, sipine, saraj, med morjem cvetočih lotosov, večerne promenade, predstave...), vedno smo večino dni preživeli na vodi, barki, na razne načine... Z ljudmi, ki jih sicer ne vidim.

expectation vs reality (ta tip :biggthumpup:)
Kakorkoli, ko je toplo in zeleno, mi je pri srcu.

Potem mi pride prvo v misli še poletni dopust, pred katerim sva izvedela, da bova starša; vsi te novi občutki so naredili dopust poseben, nekaj kar sva takrat delila le midva, tudi če počutje ni bilo ves čas dobro. Praktično ves dopust sva preživela v samoti in načrtovanjem, sanjarjenjem, vedno si ga bom zapomnila.

Ponavljam + tvoja najljubša destinacija za dopsut?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nimam naj počitnic in nimam naj destinacije

Kakšen naglas imaš? :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Štajerski. Ptujski. Moram dopisati, ker je nekaj km od mene že drugačen naglas.
Očitno je še močnejši, odkar ne živim več v Ljubljani.

Tvoj?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Ne vem. Verjetno takega, da me noben nima v noben konec SLO dat, to še v času študija. Sem se pa spraševala ravno zadnjič, kako se ti naglas spremeni po tem ko par let ne živiš v domovini in je tvoj stik z jezikom bolj kot ne pogovarjanje po telefonu z družino (pri samem branju pač ne govoriš). Bi rekla da bolj nekaj osrednjeslovenskega z nekaj dolenjskimi in mogoče celo štajerskimi elementi. Vsaj to je narečje, ki se govori v mojem domačem kraju in v gimnaziji v tistem času. Enkrat me je nekdo vprašal, če sem iz Celja in sem bla samo “kaaaaj, niti dneva v svojem življenju nisem živela tam” :D

Redno sortiraš kramo, ki se ti nabere sproti in mečeš stran neuporabne stvari oz. katere (neuporabne) stvari se ti največ nabirajo?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Aja.. sem dobila idejo za vpr., ker zadnji, ki sem ga na tem forumu spoznalka za moje pojme govori zelo izrazito ljubljansko ali mogoče tudi malo mešaniza lj-gorensko, si ga ful nisem prej tako predstavljala.

V bistvu tu v Lj. imam še kar malo stvari, razen omare z oblekami imam vse ostale predale, omarice v sobi večinoma prazne.
Najbolj se mi nabirajo razno razne prazne vrečke. Drugače pa kakšne kozmetične stvari, ki jih nikoli ne rabim ali obleke, ki jih nikoli ne nosim oz jim imam že skoraj malo preveč tu v lj, mi je ljubše imeti bolj minimalistično gardrobo, par kosov, ki jih res nosim. Sem malo pospravljala ta vikende, bom pa še naprej, ko naslednjič dobim čas, nisem se še lotila.

Sortiram ko najdem čas, ne zelo redno.

Ponavljam
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Ne čisto vse sproti, naredim pa vsake toliko "čistko".
Nimam problema sproti metat stran manjših neuporabnih stvari (razne plastične stvari, polomljene stvari, stvari, ki nabirajo prah v stanovanju), mogoče bolj problem, če je kakšna sentimentalna vrednost.
Ne maram naložene krame v kleti. Ravno zdaj pripravljava za kosovni - večinoma zamenjano pohištvo, dele iz kopalnice, par odsluženih stvari, ki jim niti ne vem imena.

Najljubša vrsta zelene solate?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Kodrolistna endivija :ja:

Ponavljam.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Rukola in špinača. Pa kodrolistni ohrovt za v zelene smoothije.
__

Če bi imel/a neomejeno denarja in prosto izbiro, v kakšnem okolju (glede na vremenske razmere in tip nepremičnine) bi živel/a?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Ufff južna Italija, enostaven odgovor :D
Z limono in pomarančo in mandarino pred velikimi steklenimi vrati ki vodijo iz kuhinje direkt na vrt poln zelenjave in zelišč!

Živela bi pa v neki mini haciendi, na sosednjem gričku bi imela super sosede s katerimi bi roštiljali :D

Odkar je normalizirano delo od doma so moje sanje bolj uresničljive :p

Ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tudi Italija, al S. ali južna, v hiši. No lonce s sadikami limon in mandarin imajo pa tudi straši na primorskem pred steklenimi vrati pred hišo. :D
Limone ne vem, če so že kdaj zrasle, mandarine so, samo jih je malo, ker je mini dreveščke v loncu. :D Cvetovi limon pa zelo lepo dišijo, mi je pa tudi všeč na primorskem v Slo.

Sarissima napisal/-a:Z limono in pomarančo in mandarino

To prav opisuje parfum D&G Light blue, posebi limone, saj je Sicilija inspiracija za dišavo.

Druga stvar, ki mi je tudi všeč je pa stanovanje v mestu, kjer je bolj živahno, se več dogaja, ali hiša ob robu nekega mesta.

Ponavljam
Odgovori