lakeesha napisal/-a:a mi loh kera svetuje: zdj si morm luči kupt za podstrešno stanovanje... hotla sm met reflektorčke v vseh sobah (dobr razen kopalnica, pa kuhinja nad mizo)... zdj me pa folk prepričuje, d mam loh različne luči v prostorih... ampak men je tomislm d full neb zgledal...
a mi svetujete d najprej opremim stanovanje pa pol kupujem luči al kuko?
(a naj postopoma kupujem lučke d se neb kej zaj*****)
z lučmi morš zmeraj pazit, kaka bolj osebna luč zmeraj rabi svoj prostor, vedet moreš če bo osvetljevala cel prostor al samo nek določen detajl.
reflektorčki so sicer simpatični ampak dajejo preveč direktno svetlobo, kar ni primerno za vse prostore (zato morš pač vedet čemu bo služla luč, da lahko pol zbiraš med bolj direktnimi svetlobami, difuznimi ipd)
v dnevni je fajn met kako luč, ki daje toplo svetlobo, da je prostor bolj prijeten in da lahko zvečer pritemniš vse skupaj,da ni svetloba premočna, delovni prostori morejo met valda močnejšo svetlobo (npr v kuhnji reflektor nad mizo ni ravno pametna stvar, razen če ne izbereš zdej nevem kakšnega, mogoče bolj kje drugje, tako da ti osvetljujejo delovno površino. mi mamo v študenskem stanovanju v dnevni reflektore in je grozno...
itak da lahko luči kombiniraš (npr...kuhinja...nad mizo luster, nad pultom reflektorji), seveda pa moreš malo pazit pri izbiri, da ne bo to grozno zgledalo, ampak sej če maš vsaj malo zilice za to ne bo panike.
v glavnem res dobro premisli za kaj boš uporabljala določen prostor, ali delovni kotiček in kakšno svetlobo bi približno pri tem rabla.
glede barv sten pa....nikakor nobenih rdečih,razen kake prefinjene desaturirane bordo, v spalne prostore temnejše bolj umirjene barve, če je prostor majhen čim svetlejše, pa strop naj bo bel, da se prostor odpre al pa vsaj nekaj odtenkov svetlejši kot stene, svetlo pohištvo, pa čim manj pohištva, po možnosti zaprte omare, da ne zgleda prostor 'nasmeten'...
pa tu maš eno stran kjer se lahko malo z barvami igraš.....če ti je kak všeč jo klikneš....si zapomneš njene RGB vrednosti, da ti jo lahko v trgovini z barvami namešajo.
http://www.colorjack.com/
še kej?