Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Latte
Debatorica
Debatorica
Kraj: New York

Neprebrana objava Napisal/-a Latte »

Mene pa zanima ker jogurt je to, ker zmeri pregledam vse kalorije pa na to še nisem naletela.
How blind can you get and still have eyes?
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Zakaj pa 3.2%, a ker je kao najbolj naraven. Jest največ uporabljam vitalineo sadne, ker se mi zdi, da majo najboljšo sestavo, najmanj hidratov (občutno manj), pa tut sladkorja majo manj, jah maščobe majo pa tut 0.1%. Ne vem pa kok je zdej vseh teh umetnih stvari notr. Aja pa kalorij majo tko v povprečju 20 manj od ostalih.
Latte jest sem primerjala sadne od zelenih dolin (0.1% v 1.1%).
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Bulma napisal/-a:
MoJcHyKa napisal/-a:
Bulma napisal/-a:Tvoje napotke sem si že sprintala verjamem da je to že nekaj :D

Hehe se ti pridružujem in tudi jaz sem jih :) sej zadnja čase dost od vsega tega printam, da bom enkrat za res lotila se...sej ne da imam ful kg preveč, mam pač kake 2-3 kg, ampak hočem imet bolj izoblikovano postavo, celulitu rečt adijo :D in se predvsem še boljše počutt v svoji koži ;)

Juhu!:D Jaz začnem v ponedeljek. Z začetkom tedna. Glede printanja-se mi zdi full pametno sprintati ali pa si nekje pisat dol take stvari, ker se mi zdi da to dodatno motivira. Ker ko zgubiš voljo do vsega in rabiš takoj neko motivacijo...mislim da traja predolgo da prižgeš računalnik :D Tak da je boljše meti vse pri roki.
Srečnica da nimaš preveč kg!!! Upam,da ti bo fajn uspelo preoblikovati postavo. Jaz si še pa plus vsega želim, da bom začela bolj zdravo živeti :)

No jst pa bom najbrž že danes ali pa jutr začela...sej glede prehrane sem vključla v svojo prehrano več sadja, tako da vsej mal bolj zdravo živim kot prej :)
Pa s skupnimi močmi nama bo uspelo daj, enkrat za vselej, da se lotim in ne obupam :) no upam, da se bom tega držala...sicer pa držim pesti zate, da ne boš zgubila motivacijo in uresničla vse kar si si zadala... :D
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

MoJcHyKa držim pesti da nama bo uspelo. Saj BAJE je itak vse v glavi. Bomo vidli! Če čez kakšen mesec ne bo šel z mene niti gram,pol pa res nekaj ni vredu :D Obveščaj me kako napreduješ :)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Mala.Neja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Mala.Neja »

Pohvalno, da imamo eno temo, ki je ločena od drugih natolcevanj o hujšanju. Prebrala sem cel tekst in mislim, da je povedano vse bistveno na enem kupu, kar je res dobro prebrati (mogoče celo večkrat) in se ravnati po tem, ker je učinek sčasoma opazen. Potrebna je samo vztrajnost, pa je vsak lahko na zeleni veji. :wink:
The fashion is my passion.
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In My World

Neprebrana objava Napisal/-a oleander »

jst sm začela "hujšat" u začetku meseca...in prvo mi je šlo kr dobro..se je poznalo d sm jedla vč zelnjave in sadja...zadnje cajte mi je motivacija padla in sm šla nazaj n "stara pota"...zdj ku sm tu prebrala pa mi je spet dvignlo motivacijo...tku d ju3 spet zdravo živet...ku se ne bi rada spravla u kopalke in mela powno maščobe okoli pasu :?
aja baje z maščobo zlo pomaga jabowči kis z vodo...je kera že to probla??...
ena moja frendica je tu pila med počitnci pa se ji je zlo poznalo...
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

oleander napisal/-a:aja baje z maščobo zlo pomaga jabowči kis z vodo...je kera že to probla??...
ena moja frendica je tu pila med počitnci pa se ji je zlo poznalo...

Ja to pomaga ja, ker ti raztaplja maščobo, pač vsako jutro je fajn da piješ... Moja mami to pije, sem pa nekje brala, da je en tip na tak način shujšal za 15 kg :D sicer pa ne vem kolk je imel jih prej ne... Ampak poiskusiti ni greš, sicer pa to morš piti na tešče ;)
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Zdravo oblikovanje telesa pomeni v prvi vrsti pošlihtano prehrano in šele potem šport. Pošlihtana prehrana pomeni nobenega spoščanja obrokov, kombinacija kompleksnih OH in B za zajtrk, beljakovinsko/sadna malica, kosilo (piščančji file na žaru,zelenjava,pečene bučke in podobno), beljakovinska malica (skuta na tisoč en način) in beljakovine za večerjo (omlete iz beljakov, spet-skuta na tisoč in en načim, piščančje in puranje meso).

Jogurtov se izogibajte. Prvo kot prvo nehajte brat kolko imajo stvari kalorij ampak kakšna je njihova sestava. Tako boste kmalu ugotovile kaj je dobro za vas in kaj ne.

Recimo:

Mortadela

415kcal /100 g
13,9 B
0 OH
39,9 M

Wellness lahke prsi

102kcal /100 g
21g B
0g OH
2g M

Očitna razlika, kajne?

Za učinkovitejše kurjenje maščob: tek na tešče, pred tekom skodelica zelenega čaja (izvleček pospešuje kurjenje, ampak zgolj v kombinaciji s pravilno prehrano in vadbo, enako je s tem vašim kisom in vsemi podobnimi Fat burnerji)....Tako da če boste pile kis in naredile nič od zgoraj naštetega ga pijete za brezveze.

Kombinacija aerobne in anaerobne vadbe, za oblikovanje stegn in trebuha kardio treningi. Pa še nekaj: Noben rezultat ne pride hitro, to je način življenja,ki ga začneš in se ga držiš in se ne gre za nekaj na kratki rok ampako kot sem rekla...Zdravo in oblikovano telo je posledica življenjskega stila, ne pa 2 mesečne diete z 2× gonjenjem orbitreka na teden po 10 minut.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Dejstva o sadju so zmotna,prav tako o jogurtih. Sadje vsebuje ogromno fruktozhe, kar je enostaven ogljikov hidrat in zato ni priporočljiv v več kot enoti ali maksimalno dveh na dan,pa še to v dopoldanskem času. Sadje za večerjo je ogromna napaka.
Jejte veliko zelenjave.
Podobno je z jogurti, čeprav imajo malo kalorij vsebujejo ogromno laktoze (mlečnega sladkorja). Posegajte po skuti (Vipavska, Zdravo življenje). Z uporabo domišljije lahko pripravite izredno okusne obroke iz ene navadne skute.Ena mojih ljubših večerij:

100 g skute ZŽ + 4 narezane jagode z nekaj kapljicami tekočega sladila.

Zajtrk: banana, skuta,zmiksano,pogreto v mikrovalovki + cimet
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Smetka_ :respekt: Je pa tvoja najljubša veečrja moj najljubši zajterk po teku na tešče; samo da jest navadne jogurt še zmeri jem, ne uporabljam pa nobenih sladil, tudi tistih umetnih ne. :) ke pa sme kakšen jogurt ni panike, mora bit pa seveda z tam nejke 1.3% maščobe, in čim manj Oh-ji.
ady_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a ady_ »

TAM NA PRVI STRANI OD DED....a je komu prijela povezava?....meni ni...lp
ded
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ded »

ady_ napisal/-a:TAM NA PRVI STRANI OD DED....a je komu prijela povezava?....meni ni...lp

Popravljeno.

Sicer pa ze 2 leti od objave prispevka. Se vedno vse drzi :wink:

lp
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a skuštranka »

Smetka_ napisal/-a:Dejstva o sadju so zmotna,prav tako o jogurtih. Sadje vsebuje ogromno fruktozhe, kar je enostaven ogljikov hidrat in zato ni priporočljiv v več kot enoti ali maksimalno dveh na dan,pa še to v dopoldanskem času. Sadje za večerjo je ogromna napaka.
Jejte veliko zelenjave.
Podobno je z jogurti, čeprav imajo malo kalorij vsebujejo ogromno laktoze (mlečnega sladkorja). Posegajte po skuti (Vipavska, Zdravo življenje). Z uporabo domišljije lahko pripravite izredno okusne obroke iz ene navadne skute.Ena mojih ljubših večerij:

100 g skute ZŽ + 4 narezane jagode z nekaj kapljicami tekočega sladila.

Zajtrk: banana, skuta,zmiksano,pogreto v mikrovalovki + cimet

Glede sadja se popolnoma strinjam s Smetko. Sadje vsebuje veliko fruktoze, ki se v jetrih pretvori v glukozo. Višek glukoze, ki jo telo ne porabi takoj za energijo ali pretvorbo v glikogen se spremeni v maščobo in se nam lepo nalaga na neželjena mesta.
Ampak jaz se vseeno ne morem upreti sadju in ga pojem veliko tudi zvečer. Vseeno je boljše to kot pa čips ali kakšni hamburger :P
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Vsi vedno govorijo da je treba pojest najmanj 5 obrokou na dan, smao js se lih tega bojim.. da se bom pol kr zredila k skozi neki jem (pa čeprou malo) :roll:
Zaužijem pa definitivno manj ku 1600 kalorij (mislim da jih okoli 1000 ali celo manj).. in ne pomaga :eek:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Šport in pravilna prehrana (manj OH in več beljakovin) pa bo vse v redu. Sploh ni treba nič komplicirati.

Pa fora niti ni v štetju kalorij, temveč o porabi. Tudi, če jih zaužiješ samo 1000 in ne porabiš toliko, se bo to kopičilo.
Odgovori