p!ka napisal/-a:Boris napisal/-a:Od kod? Ker pišeš nesmisle (kot je "rastlina ne čuti"... kot sem ti že povedal, še robot lahko čuti (ko mu montiramo ustrezne senzorje, ki komunicirajo s centralno procesno enoto), druga stvar pa je, da robot ni zavesten svojega čutenja). Ker odklanjaš novodobna spoznanja znanstvenikov. Prepričanje, ki ne sloni na znanosti, sloni na veri. Ko pa poveš, da te nič ne bo prepričalo ("Lahko mi pokažeš nevem kolko člankov, jz pač v to ne verjamem. Konec. Pika."), je to lepa indikacija, ki nakazuje na tvojo pristranskost, neodprtost, fundamentalnost, torej - prepričanje gradiš na ignoranci (nevednosti po domače).
Npr. jaz trdim, da rastlina čuti, ker pridem do tega preko preprostih, že omenjenih dejstev. Ti pa, brez da bi podala kakršenkoli argument, praviš, da pač v nekaj ne verjameš. Nonsens.
Lej, lahko me vržejo dol al pa dajo na hladno:
briga me kaj si misliš o tem kaj čuti rastlina in kaj si mislim jz!
Če si pršu na forum pol se
navadi sprejemat tuje mnenje, ker na forumu ne razmišljamo usi enako !
Jz ne verjamem, ker se mi pač preprostno ne zdi verjetno. Znanstveniki so marsikaj ( v preteklosti in zdej ) odkrili pa so kasneje ovrgi njihove trditve. Ko bodo v šolah učili ( veš, te so ponavadi začetni vir znanja ), da rastlina čuti, ko jo pohodim ( In kaj zdej nej zrd nje hodim po zraku al kaj ? Al tud zrak boli, ko ga dihamo ? ), bom z veseljem verjela.
In na forumu
ni dovoljeno žaljenje ( ! ), jz pa v tvojih postih dokrat preberem prikrito žaljenje do mene in tudi drugih, ki se ne strinjamo s tabo. Žališ nas, da smo s preprosto besedo neumni, ker ne hodimo korak s časom ( s tabo ).
Jz sm s tabo zaključla.
Mogoče bi za spremembo ti začela sprejemati moje mnenje in prebrala, kar sem napisal o žaljenju.
Pokaži mi učitelja, ki se spozna na nevrologijo rastline, ki uči, da rastlina ne čuti.
To, da rastlina ne čuti, je nesmisel. Človek, ki mu 10x razložiš, zakaj je to nesmisel, pa je _______. Ni potrebno nobenih strokovnih virov, da bi vedela, da rastlina čuti. Treba je le prebrati, kaj sem napisal.
Čut je sposobnost za sprejemanje fizičnih dražljajev.
Čutilo je organ za sprejemanje dražljajev.
Čutiti je zaznavati s čutili.
Organ je del rastline z določeno funkcijo.
Čutnica je celica, ki sprejema in prenaša dražljaje.
Dražljaj je sončna svetloba.
Sončnica sledi soncu. Ima organ s čutnicami, ki sprejemajo fotone, ki se ob trku pretvorijo v toploto.
Torej, sončnica čuti ali pa se obrača proti soncu zaradi abrakadabre.
Ko ravno govoriš o nekem prikritem žaljenju... zamisli se nad svojimi povedmi...
p!ka napisal/-a:^^ Kaj s tem si samo nabijaš št. postov al kaj ? ?

Ti prebereš svoje prikrito žaljenje, projeciraš pa ga vame?
Hecno, jaz pa nisem zaključil