V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

freaky napisal/-a:Če ženska ne bi napisala, da ma viskok IQ, pol bi ji pa vse pomagale. Ne vem, a inteligentni ljudje pa ne morjo met težav na čustvenem področju in nikol ne potrebujejo nasvete drugih?! :roll:

Če bi malce bolj pozorno brala, bi vedela o čem govorim. Ravno to njeno pretirano izpostavljanje IQ-ja je vprašljivo oz. povsem odveč v tej temi, saj ti IQ ne more prav nič pomagati na čustvenem področju. Ne govorimo namreč o njenem področju, pa karkoli že to je, ali je kvantna fizika ali nekaj čisto tretjega. Odprla je temo o izbiri partnerjev, kar pa nima prav nobene povezave s tem koliko je nekdo inteligenten. Saj si sama napisala (in ona tudi), da inteligenca ni premosorazmerna čustvenemu področju. V čem je torej problem? :wink: Ampak zdaj več ni važno. Očitno je dobila koristne nasvete in bo vedela kaj storiti v situaciji, v kateri se je znašla. Tako ali tako je že preveč napisanega o IQ-ju v tej temi, kljub temu, da bi naj jedro pogovora tičalo drugje.
Uporabniški avatar
cioccolatina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala in Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a cioccolatina* »

odločaj se s srcem, izbiraj z razumom...

meni se zdi absolutno 1. pravi... razen v primeru da si navadna materialistka, ker tak občutek si mi tudi dala medtem ko sem brala tvoj post.
zdi se mi, da imaš predobro mnenje o sebi...

glede cerkvernih zadev se da nekako pogajat... neglede na to, se lahko samo on poroči v cerkvi in se ne rabiš ne krstit ne nič...

pravi človek je tisti, ki ti to dokaže s čustvi in drobnimi dejanji, ne pa tisti, ki te pelje v 5* hotele po svetu... to se mi zdi malo banalno...
A natural good vibration
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Problem je v tem, da ste nekateri na veliko poudarjal in se vam je zdelo smešno, da inteligentna ženska sprašuje za nasvete na forumu. Ne bi rekla, če ženska ne bi imela nič pošlihtanega na čustvenem področju, tko je pa potrebovala samo en nasvet. Kot veliko punc na tem forumu. Zato so bila razna namigovanja, da je zabita, da ji IQ nč ne nuca, popolnoma brezpredmetna. Ampak stvar je rešena. :wink:

Me veseli, da si dobila koristne nasvete in velik uspeha.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarita »

Se mi zdi, da si se kar pravilno odločila. Srečno.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

CvetličniPrah napisal/-a:Upam, da bom dovolj močna in bom pri prvemu dosegla željeno in se ne (kot je bilo to doslej) podrejala ter prilagajala.

Pri drugem pa moram biti dovolj močna, da jasno zastavim meje sprejemljivega. Sicer odpade, saj sem dovolj sposobna tudi brez njegovih "nasvetov".

pa obvezno poročaj pol kakšna bo reakcija tako prvega kot drugega :wink:

drgač se mi pa zdi, da bo reakcija drugega zelo odvisna od tega, kako on dejansko gleda nate... ker glede na povedano ne goji samo "mentalnih" simpatij do tebe ampak tudi "telesne"... in če je to res, potem se bo verjetno zelo težko sprijaznil s tem, da bi ti bil samo mentor... ampak kot si že sama ugotovila... you dont need him... glede na to, da se itak giblješ v znanstvenem okolju boš kmal našla ustrezno alternativo za krepitev svojega IQ-ja
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Se mi zdi zelo prava odločitev. Poskusi doseči pri prvem, kar sama želiš. PAč da postavita nek kompromis. Če pa tega ni sposoben, pa verjetno res ne boš videla prihodnosti z njim :) . Z drugim pa le ostanita v takih odnosih kot sta, če misliš, da te na tem področju dopolnjuje - samo ne ga na drug način srat z njim - intelekt pa ja ni pogoj, da bi se spustila v intimno zvezo z njim :) .
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Cvetlični prah, kapo dol! Naredila si odličen načrt in res držim pesti, da se ga boš tudi držala ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
bLack&white
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Koper***

Re: V precepu (življenja?) - SOS NUJNO

Neprebrana objava Napisal/-a bLack&white »

verjamem zakaj si v dilemi... še js sm u dilemi!!! ma js bi izbrala prvega... in bi mu povedala svoja pričakovanja, do cerkve, do preselitve ipd. in če tega noče sprejeti, torej ni pripravljen na kompromise, pomeni da nimate toliko skupnega kot se ti je zdelo na začetku...
Uporabniški avatar
bLack&white
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Koper***

Neprebrana objava Napisal/-a bLack&white »

cioccolatina* napisal/-a:odločaj se s srcem, izbiraj z razumom...
glede cerkvernih zadev se da nekako pogajat... neglede na to, se lahko samo on poroči v cerkvi in se ne rabiš ne krstit ne nič...

to pa ni res! imetti moraš vse tri zakramente, torej krst, obhajilo in birmo...
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarita »

bLack&white napisal/-a:
cioccolatina* napisal/-a:odločaj se s srcem, izbiraj z razumom...

to pa ni res! imetti moraš vse tri zakramente, torej krst, obhajilo in birmo...

On mora imet, če se hoče cerkveno poročit, ti pa ne rabiš, ker boš samo zravn stala, ko se bo on s tabo poročal. :wink:
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

jz bi šla k temu sedanjemu, povedala da ne mislm živet v tisti vasi in da se ne mislm cerkevno poročit.mislm d je to zelo pomembno in d bi pr teh letih že nekako blo logično d se bo ta odločitev čedalje bolj približevala.tut moja sestra je pustila tipa ker je bil doma v neki vasi, kjer ona sama sebe ni videla, tako kot tudi ti s stališča izobrazbe in ustvarjalnosti pač ne moreš živet tam.igrat moraš na odprte karte, it tja in povedat kako je.če te moti da te prvi tip intelektualno ne dohaja, da se preveč naprezaš zanj(služba itd) in če misliš da ti on morda ne vrača zahvale ali kaj podobnega potem ga pusti.

tuki ni smiselno vprašanje kateri od teh dveh ampak samo kateri!najboljši odgovor se meni zdi da je noben od teh dveh.

drugi je res prestar zate, lahko bi ti bil oče.ampak okej, če odmislimo da je starejši...ne vem no, ko berem kar si napisala o njem vidim da ti zelo ugaja da ti lahko nudi toliko kot ti...in da se ti zdi idealen ampak glede na to da vem kakšni so taki moški ti tut tega ne svetujem...po mojem mnenju to da se že zdej prepirata d je tko zaščitniški itd ni dobr.ne vem zakaj ampak tak filing mam da bi trpela v tej zvezi.lahko bi ga ljubila ampak ne vem če bi bla srečna.zna ratat tut tko d bo hotu bit glavni ker je starejši in ker bi ti tolk lahko pomagal in tolk nudil in bi se ti počutila slabo v tej zvezi.

mislim, da bi mogla najt fanta na svoji intelektualni ravni z določenimi cilji v prihodnosti.nekoga, ki ti bo bolj podoben....ponavadi je tako da punca ki je zelo pametna in ima fanta pa ugotovi, da ta ni pravi zanjo kmalu najde pravega...takega ki ji je izredno podoben in ki je še celo primerno star.

od teh dveh ne bi izbrala nobenega.in čeprav meniš da pri drugem ni tako kot pri knausovi melaniji in njenem bogatem dragem se med branjem pluskov vseeno poraja misel da ti je tako všeč zato, ker ti lahko tako veliko nudi, sedanji pa mu pač ne seže do kolen, kot bi lahko rekli....in pač očitno to da ti sedanji bolj malo nudi tebe zelo moti in misliš da bo dober zate prvi ki ti je prišel na pot in ti lahko ponudi kar si ti želiš da bi ti tvoj moški nudil.

vprašaj svoja čustva!in ne boj se reči adijo, pa naj bo to enemu, drugemu ali OBEMA.
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a stevens »

denar sveta vladar,zgleda,da se bom mogo dobro izobrazit pa met dnar,da me ne bo baba varala z bogatim 50-letnikom..ah svašta p***a rodi..jaz sem definitvno za številko 1,samo par minusov uredita pa bota super...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

CvetličniPrah napisal/-a:
Drugemu bom ponudila intelektualno prijateljevanje in neke vrste "mentorstvo", saj se izredno zavzema in si želi biti prisoten ob mojem kariernem vzponu. To ga zelo inponira.

tip hoče le fukat, to je njegova želja po prisotnosti. ko mu boš dala jasno vedeti, da ne bo dobil, se bo odmaknil...
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a shtrukeljchek »

Nism brala vseh 9 strani, tko da bom podala samo svoje mnenje.

Ko sem prebirala ta post sploh za drugega fanta se mi najbolj zdi da te pri drugem mami predvsem denar (sej skos opevaš vip karte, in en vem kakšne materialne bonuse)
Fizično ti ni privlačen (sori tut to more bit), te pa privlači njegova inteligenca. Nenehno pa tekmujeta med sabo kdo je boljši? A ni to mal nezrelo za nekoga ki naj bi imel IQ nad povprečjem?

Za prvega fanta, pa:

1. ne ženiš se z njegovimi starimi
2. mogoče je sedaj čas da poveš kaj si dejansko misliš o veri in mogoče se sploh ne boš več rabla odločat med prvim in drugim ker te bo prvi al dal na čevelj ali pa ti bo povedal da mu je vseen in da te ima še vedno rad.
3. tudi to je fajn da poveš; da nisi vaški človek. Mislim kako si lahko z nekom in mu daješ neka upanja, ki njemu mogoče velik pomenjo, medtem ko sama nimaš niti najmanjšega namena izpolnit te želje?? Tuki se gre že za neko skupno prihodnost. Nisi več samo ti in on.
Dva v vezi morta met karte odprte, da se točno ve kaj se lahko pričakuje in kaj ne...

Tko kot je že ena rekla; mogoče pa te za sosednjimi vrati čaka 3ji?

Torej razpri vse karte, nikol ne morš bit vsem všeč in počaki kako se bo razpletlo.

BTW: intelektualni izziv ni nujno da ga dobiš od partnerja. Lahko imaš zato prijateljice recimo. (moj fant je tut zlo intelektualc, jst sm pa umetnik k ga boli k***c za določene stvari, sm čist easy going, on je pa čist hiper- no dolgo časa ga je mal motilo kao ker nism tok razgledana, k se z mano ne more konstruktivno pogovarjat o stvareh k jih počne- pa se načeloma lahko pogovarja o tem samo z eno osebo k je recimo da na njegovem nivoju, pa pozna ogromno folka; pri meni pa ima vse druge stvari, ki jih nikoli prej ni imel. razumeva se odlično, sex je fenomenaln, skos se mava fajn, jst tut nism lih butasta, mi pa manjka izobrazbe ipd. Kaj je boljše? Zase vem da iz dneva v dan rastem, skupi rasteva, se dopolnjujeva, jst tut konstantno delam na tem da ne bom en buksl, pač nism mela trde roke doma in sm hodla u šolo k se mi je dvignl, ampak hey.. zdej grem na fax- mogoče ne bom nikol genij upam pa si trdit da bom na svojem področju kar se da uspešna... Kaj je bolj pomembno je stvar posameznika.

Poznam tudi en par ki sta medijsko izpostavljena. Ona isto intelektualna, multifunkcijska oseba (zna velik stvari), on dela eno stvar, končano ma srednjo šolo 3 letno, je bolj luzerski tip človeka, ampak jo ima res full rad, je odličen mož, oče, jo zna nosit po rokah ipd. Ona je rekla isto; kaj če mi intelektualni izziv doma, če se bom potem skos kregala in morala pazit na užaljeni ego, razna tekmovanja kdo je boljši, tekmovat s trmo ipd. Rajš ima nekoga ki jo ima res rad, ki si želi rast z njo (njen mož je brez šole z njeno pomočjo full zrastel na intelektualnem, ustvarjalnem, čustvenem področju...) in zadovoljuje vse njene čustvene potrebe.

Naj te ne zavede inteligenca ker ravno tko se lahko od nekoga ki naj ne bi bil tako zelo šolan neki naučiš, če seveda nimaš ogromnega ega in si ne podrejuješ partnerja. Seveda pa mora tut oseba na drugi strani bit dost odprta, da se ne počuti manjvredno in zakompleksano ob tebi ki naj bi bila "pametnejša".
Jst zase vem da sem svojga fanta velik naučila (seveda pri stvareh ki njemu manjkajo) on pa mene. In se zlo dobr dopolnjujeva. OPOčasi stopava v 5 leto najinega skupnega življenja in vsako leto je boljše, jaz sem boljša ker sem z njim.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a manculina* »

mal maš težko situacijo ja.. ampak zgleda da prvi ni lih zate če si z njemu že 4 leta in te še zmeri tale drugi neki bega.. ampak če bi ti biu drugi pol k si ga spoznala tok ful oh in sploh bi pač končala s prvim in ostala z drugim ane? tko da se mi zdi da bi si kr mogla najdt tretjega glede na to kako si sebe opisala (popolna ženska) si najbrž lahko najdeš tud popolnega moškega taledva mata kr veliko minuskov zate :)
Odgovori