mirella napisal/-a:a dj no, pa mi povej potem kako povzrocis nesreco ce je cesta pregledna in nasproti ne prihaja noben ??
govorim iz svojih izkusenj, ne vozim pocasi, vedno po predpisih vcasih ce je prazna cesta clo potegnem ko grem na faks, sam kaj ko se vedno najde nekdo ki se kurči na cesti in MORA prehitet.. in ja, ce mam pomemben sestanek grem tudi pol ure prej če je treba ker NIKOLI neveš kaj se na cesti lahko zgodi
lissa enkrat bos tud ti stara in bos vozila 20na uro![]()
A sem kaj rekla, da sem že imela nesrečo? In, če bi se prepočasi vozili samo starčki, ne rečem, ne pa ker to niso samo oni.
In če te pač prehiti, te pač prehiti. Mogoče te zato, ker se voziš prepočasi ( o tem premisli), če pa se voziš po predpisih in mogoče še 10 več in te prehiti, te pač prehiti in ti ni treba imet slabe vesti da se voziš prepočas.
In o tem ali bo nekdo dober, varen voznik ali ne, velikokrat pove tudi število ur v avtošoli, cpp testi...
Za volanom je treba biti pozoren na vse, ne samo na tisto, kar je pred tabo. Pozoren moraš biti na promet nazaj, levo, desno, naprej, treba je poznat avto itd itd..
In predvsem, v Slo nam manjka kakšen poligon, kjer bi se mladi vozniki lahko preizkusili v vseh možnih pogojih, da vidijo kako se avto lahko obnaša na cesti. Tako pa pridejo na cesto ljudje, po možnosti, ko pada dež in potem na hitro zabremza in ga nekam odnese, al pa se vozi kot polž, ker ne ve.
Izkušnje so km, zato dejte vozt takoj od začetka, ko nardite izpit ker samo s prakso se boste navadl vozt, neka piflarija iz knjige ni dovolj, kot je rekla moja kolegica.