renatka_ napisal/-a:Se mi pa zdi, da mi znamo velik bolj sproščeno zažurat, kot pa npr. Ljubljančani. Se mi zdi, da se ne znajo tolk sprostit pa to. Da bi jim kej preveč odf****.
znajo tudi ljubljančani fino zažurat, verjami.

sončk napisal/-a:Aloha napisal/-a:Sej pravm, premal se s trolo vozm
Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn
sončk napisal/-a:Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn
Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha, imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!''
( ženska je res vredi)
lorelaj napisal/-a:Valeria napisal/-a:Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..
Glede na tvoj post, samo ti deluješ vzvišena in arognatna. Malo več strpnosti prosim ...
Valeria napisal/-a:Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha, imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!''
( ženska je res vredi)
Štajersko narečje ne obstaja.Štajerska je veliko področje, Štajerska ni smao Maribor z okolico, temveč tudi recimo Celje, Ptuj, tudi Brežice so Štajerska..V Celju govorijo čisto drugače, kot v Mariboru, recimo..
°PeeKaBoo° napisal/-a:sončk napisal/-a:Ja ne ni fora v tem, ker jst sm drugač iz druge občine, pa včasih pr ns ni blo mestnega busa, pa sm še vedno oba avtobusa - in primestnega in mestnega - imenovala bus. Zdej, ko mamo pa samo mestno linijo, pa vseen imenujem mestni bus s harmoniko (nimajo je vsi mestni busi drgač) - bus.
Aha..mene vedno eni čudn gledajo, ko rečm, da mi je smešn, k eni trola govorijo & da mi Ljubljančani temu rečemo 'bus'.In pol me prepričujejo, da lih mi Ljubljančani uporabljamo besedo 'trola', pa jst celo življenje živim v LJ in še nism slišala Ljubljančana, ki bi reku: 'Ej, na kero trolo greš?'
Nadine napisal/-a:no ja ubistvu bi morala napisat da mi gre mariborščina na živce, ker v celju recimo mi pa dost hudo govorijo![]()
aja pa gorenjci mi govorijo tako kmečko ljubljanščino :razz:
všeč mi je še dolenjsko narečje, ne maram pa primorskega