Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

o ja...Imamo dietno hrano za mačko iz veterinarske trgovine Gorkičeve veterrine, predpisano s strani veterinarja...pa ne pomaga ama ništa :? veterinar nam je že reku, da da so to krivi hormoni in dabi sicer oni lahko neke hormonske terapije delal, apak ni zagotovljeno da bo pomagalo in še drago je ko svinja :roll: sicer za mačke zmečemo vedno ful ful denarja in plačamo vse kar je treba da je maček čil in zdrav, ampak v primeru bolezni..to bi blo pa ubistvu lepotno...rekl so pa tud, da lahko potem hormoni kje drugje ven udarjo in bo spet narobe-lahko dlako zgubi, namišljena brejost ipd....tko, da smo se pač odločil, da bo še kar papacala dietno hrano in bla bajsika :D :)

drgač pa jo niti ne moti, sam ot sm že rekla, si ritke e ore umivat pa jo mi umivamo, in tudi praskat se po glavi ne more, tko d ako pokaže da jo srbi jo mi popraskamo :D
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Moja mucka je pa stara 14 pa pol... Jo mam res najraj! Je bla kšn let nazaj bolna in je mela že sam 4kg ampak se mi je zdj že mal nazaj zredila :D Sam ma pa že od druzga leta (odkar je mal zadnjič mladičke pa smo jo steriliziral) vrečko pr trebuško...zgleda k da je že 12let breja :D
Če nisi del rešitve, si del problema.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

še eno opozorilo: začela je razsajati bolezen, imenovana mikrosporija(neki tazga), prenaša se z živali na živali in z živali na ljudi. za to boleznijo zbolevajo predvsem mačke oz. psi, prenaša se s stiki s kožo, kožuhom.. ves prostor kjer taka žival leži, je okužen. okrevanje je dolgotrajno, zdravila so zelo draga. čas za pojavitev te bolezni je ugoden, temperatura se niža, bakterije se hitreje primejo kožuha, žival se okuži. na koži nastane rdečkast flek, zelo srbi, dlaka lahko izpade. podobno je pri človeku ( zdravljenje cca 3-4 tedne do več mesecev). na veterinarskih postajah primeri te dni naraščajo, zato pri nekaterih živalih priporočajo celo uspavanje... :( ( naših 5 mačk bo to verjetno doživelo) :cry: prenaša se pa še na glodalce, tako da priporočam pogostejše umivanje rok...
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

za oba psa me pride okol 50 jurjev samo tablet, brez da bi štela vse mačke in glodalce, brez krem.. vsi so fasali to bolezen od sosedovga psa, tudi če moji 2 pozdravim se bosta spet okužli, drugi jih nočejo zdravit, v hiši jih pa ne morem met zaprtih. glede na moje stanje (pavziram, nikjer ne delam) si zdravljenja ne morem privoščit, še starše sem komi prepričala da bomo zdravli pse... za povrhu vsega so pa tu bližnji kraji ful okuženi s tem, z mojo "srečo" sem jo tud js fasala, mam ene 8 takih flekov po celem telesu, ne smem se tuširat, ne smem telovadit, ne smem se praskat(grozno srbi), dans sm bla celo večnost v bolnici, pa so mi to pač povedli, isto na veterinarski postaji.... za znoret :? :?
vse se je pa zgodlo zato, ker sem dobrošrčno sprejela tuje mačke, zgledale so zdrave, pa vseeno... :evil: aaaa jezna sem, niti ene v življenju ne sprejmem več, pa še z vseh strani očitki domačih... nikol več ene mačke ne.. vse okol je okuženo... :?
pač obvestim vas, da boste vedle da trenutno razsaja..
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a FemmeFatal »

Mikrosporija ne razsaja trenutno, ampak se jo da dobit kadarkoli. Tudi clovek jo lahko dobi. Sama sem jo pred leti imela in na sreco so se doma odlocili, da me ne bodo evtanazirali. Zdravila je nisem pravilno, ker nikakor niso dali prave diagnoze. ZAL sem najprej mislila, da je alergija in smo muco dali stran. Kasneje so fleki izginili sami od sebe. In NE, ni bila alergija, ker imam sedaj muco ze vec kot eno leto in nobenga flekca.

Jaz res ne vidim razloga, da ne bi kupila eno kremico ali dve in muce mazala z njo. Tudi na macjem forumu ti bo marsikdo povedal, da je muco ozdravil samo s kremo. Probat ni greh in, ce uce dobrosrco sprejmes, kar je res pohvalno, lahko tudi dobrosrcno vsaj poskusis z zdravljenjem. Jaz sem vesela, da me niso evtanazirali, muce bodo pa gotovo tudi.

In se to. Bakterije mogoce skacejo okrog, ampak gotovo ne bakterije mikrosporije, kajti slednje je glivicno obolenje.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

sej ... glivice so. bom probala s kerno na mačkah, samo ne verjamem da se bo izboljšalo. to, da pa razsaja mi je pa rekel veterinar.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Amital, seveda razsaja. Hotla sem samo povedat, da se jo da dobit kadarkoli, ne samo trenutno. Je pa mozno, da je zdaj vecja verjetnost.

Ampak, ce opazite, "plesasta" mesta na svojih ljubljenckih, ne zagnat panike. So primeri, ko mikrosporija napade lasisce in lasje odpadejo, ampak to so tisti ekstremni, nezdravljeni primeri. No, sej se jaz tud nisem zdravila, ampak nisem bila potem vec v stiku z mojo lubico, od katere sem to dobila. Ce torej, opazite, pojdite do veterinarja, da zival pregleda in da diagnozo. Zdravljenje pa v vecini primerov ni drago. Razen, ce z zadevo odlasate. Ampak tako je pa itak z vsako boleznijo. Nikakor pa ne zival zaradi tega postaviti na cesto. Saj ni sama kriva, da je dobila mikrosporijo in tudi zanjo je zadeva vse prej kot prijetna.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

k smo lih pri mikrosporiji...jst ne vidim razloga, da bi se dal mačko evtanazirat, če je vse normalno ozdravljivo :roll: nš mačk je tud mel, pa še jst, pa smo ga obdržal med živimi in lepo pozdravl...to je isto, kot če bi dal človeka z glivicami evtanizirat :roll:
pa mačjo bolezen lahko fašeš vsepovsod (bazen, avtobus, trgovina) povsod, povsod....
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Našo lepotico Isabell je očitno ruknu nek avto. Najdla sm jo v pondelk v njeni hišici in ni hotla ven, kar je čist nenavadno zanjo. Ji prinesem hrano nič. Takrat sem vedla da je neki narobe. Takoj jo probam ven zbezat noče, sm jo dala sama vn mal na silo in vidm da revčk mali ne more hodit in da se kr na tla vrže. Takoj sm jo napokala v avto in na veterino v Mestni log.
Po rentgenu in pregledu smo ugotovil, da nima nič zlomljenga, pač pa da je hud udarec. Dobila je sicer neke injekcije proti bolečinam, vendar niso tok močne, ker jo mora mal bolet, drugač bi kr okol hodila.
Že 2 dni samo leži in ne dela popolnoma nič. Jedla je včeraj kr veliko in pila tudi, kar je dober znak. Danes ji pa ne gre kej preveč hrana, danes se tudi neki tko čudno dere in se je kr zatekla v hišico. Mene pa skrbi k norca kaj bo zdj z njo?! Hodi itak samo dva koraka pa dol pade pa dret se začne ker jo pomoje tok boli.
Zdj naslednji problem je pa ta.Veterinarka tam je rekla, do so pri takih udarci možne poškodbe živcev, kar vpliva na izločanje. Možno naj bi ble 3 variante, da normalno odvaja, da odvaja brez da bi se zavedala ali pa da sploh ne odvaja in da se ji vse nabira. V obeh slabpih primerih naj bi prišlo potem do uspavanja živalice, ker tako ne more živeti. Včeraj je šla samo lulat in to je vse. Prejle smo jo dajal na pesek ker sama itak ne more in nič. Meni je to čudno. V kolkih dneh naj bi šla kakat?
Pravijo da so mački trpežne živalice in da se vedno zližejo ven. Res močno upam da se bo to zgodilo, ker je že dost to,da nam je pred kratkim avto povozu njenga sinčka :(
Ma kdo kej izkušenj s takimi poškodbami mačk? Kolk časa traja rehabilitacija itd?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Angel girl sočustvujem s tabo trenutno res, ker vem kako je ko te skrbi za muca...
Našga Carlosa sm v petk najdla na balkonu, kri mu je kapljala iz desnega učka :? In se je izkazal, da se mu je verjetno kar oko izlilo, sklepam, da ga je mačka, ki se goni in ga med tem ne prenese šavsnila (on je še mladič ubistvu, letos skoten). In zdej mamo probleme, kličemo enga in druzga veterinarja, letamo v Kranj in Ljubljano.. Nikol si nism misnla, da bom tkole kdaj skrbela za enga mačka, ampak se mi je srce trgu ko sm vidla kako mu kri kaplja po balkonu... Očitno se je pa domačim srce trgu zame, ker sm tok jokala, da ga bomo spravl zdej na operacijo. Jutr mava pregled v Črnučah, upam, da ga bodo lahko operiral kdaj prej kot v ponedeljek... Sj vem, da bo pol šele bogi, narkoza je zelo mučna za živali, ampak to je treba nujno sanirat oziroma odstrant.
Zgleda pa tko.. da nam rekla nagravžno no.
Tud mene ja mami prepričevala, da se mački sami zližejo, bla bla bla... Sej verjamem, so tud mački, ki okol krevljajo s polovico noge, ampak nam je rekla veterinarka da če ga ne bi prpelal po injekcijo in kaplice in antibiotike da bi dobil sepso in umrl. :( In tud če mu zdaj ne bi operiral učke, bi ga moral potem met skoz v stanovanju (kar pa mi mačke nimamo, zdaj izjemoma), ker drugače bi zunaj bohve kaj dobil v oko, ga bi spet kdo šavsnil in bi se mu odprlo še bolj, itd. Joj travme. Mačku bolj točno dajem antibiotike kot sm jih sama seb.

Angel, držim pesti za tvojo mucko da se bo pozdravla... Najbolj smotan pr tem je to, da ne veste, če so notr kašne krvavitve in raztrganine tkiva :? Upam da jo je samo tok šok, in zdej še ne more hodit, pa da bo kmal boljš. :ja:
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Povej njeno zgodbo na macjem forumu pa ti bodo verjetno znali bolj svetovati. Je pa res, da je tam malo lastnikov mackov, ki so jih zbili avtomobili.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Ker se mi je tok smilila sm klicala v Mestni log in mi je rekla, naj ji dam prec toplo sladko smetano, da jo bo to malo pognalo, ker ni vredu da že 3 dni ni šla na blato. Pol je pa rekla naj jo kr prec prpelemo da vidmo kaj je.
Ko smo se v avtu tja pelal mi je spet take delala da sm misnla da se mi bo utrgal, mal je mankal pa bi pomoje un les in vse zgrizla in šla ven in me fentala. Tok se boji vožnje z avtom da take izvaja da je za znoret dobesedno. Tistih 15 minut se mi je tok vleklo da se mi je skor zmešal, drla se je k da jo koljemo res grozaaaa. In zmeri je tko :?
Uglavnem dobila je injekcije proti bolečinam in proti krču, ker je revčka čist fertik. Zaradi bolečine ne more kakat ker jo tok boli se ne more napet in tko. Uglavnem po potrebi bomo šli jutri spet po injekcijo in tko, zaenkrat upajmo na najbolš. Jst sm razumela kokr da bomo porihtal našga revčka bogiga. Men je res tok hudo jo gledat ker se tok matra :(
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MajC¤ »

ko smo naso kastrirat dali pa je bla dva dni notr pa ni sla na pesek nic, smo jo peljali na pregled pa ji je veterinarka kr klistir nardila. boscika,ampak pol je doma tut lahko šla :D
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

No včeraj je revčka uboga po 3h dneh le opravila svojo veliko potrebo v kuhinji na tepihu marija sveta boh pomagi :? Vsaj olajšala se je, ker jo je najbrž že pošteno bolelo. Sicer res ne vem zakaj je šla na tepih (ki je seveda romal direkt v smeti) ker ima tam pesek in vse lepo naštimano. Dons je kr vredu, zdj mormo sam čakat da vidimo kaj se bo razpletlo.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

no, važn, da je šlo mal iz nje vn :ja:
Odgovori