Hujšanje
O jezus folk malo preberite kdaj kaj ne pa izpast totalni tepci. Valda ima haylee prav in to vam je dokazala s temi linki. Vi pa še kr zdaj trdite dalje svoje in zanikajte vse te članke. Čakam vas.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Jah, treba je ločit nekaj pojmov
Seveda je trditev, da človek ne rabi sladkorja, sama po sebi nesmiselna. Sladkor oz. glukoza je celo glavni vir za preživetje človeka
Saharoza se pa tudi nahaja v večini sadja... Je pa seveda odvisno, kako je to zapakirano (kje se nahaja, skupaj z ostalimi spremljajočimi snovmi), ter količina / koncentracija cukra. Pretiravat se seveda ne sme.. Tako da sladkor na splošno je za človeka nujno potreben, sladkarije pa niti ne
, sploh zaradi ponavadi dodanih ostalih škodljivih sestavin (nasičene maščobe, umetni dodatki...). V bistvu naj bi bilo zato v naravi tako poskrbljeno, da je večini živih bitij sladek okus zelo prijeten, saj ga vsebujejo tista hranila, ki jih potrebujejo za preživetje, medtem ko je večina strupenih stvari v naravi grenkih, kar večini ni prijeten okus, da se zavaruje boge reveže, da ne bi preveč tega zaužili
Enega izmed tistih zgornjih linkov sem tudi sama enkrat prilepila v temi o sladkarijah, ja, prevelika količina cukra lahko škoduje (čeprav sem tudi sama ljubiteljica slaščic, ampak se strinjam
). Niso pa vse sladice nujno slabe, v normalnih količinah je ok (npr. črna čokolada, ki je jaz sicer ne maram
, ima zaradi ostalih sestavin baje tudi precej pozitivnih učinkov... mi je tudi zdravnica priporočila kot dodatek ob študiju, sladkor je pač hrana za možgane). Glede tistega, da naj bi bil rjavi sladkor bolj zdrav od belega, pa še vedno obstajajo deljena mnenja oz. zadnja leta prevladuje tisto, da ni kakšne razlike (še posebej če je 'rjavi' v resnici samo obarvan beli) 

Enega izmed tistih zgornjih linkov sem tudi sama enkrat prilepila v temi o sladkarijah, ja, prevelika količina cukra lahko škoduje (čeprav sem tudi sama ljubiteljica slaščic, ampak se strinjam

-
- Cosmopsiho
Sladkor v večini sladkarijah, ki jih dobimo v trgovini ni dober. pika. nevem kako ste lahko eni v teh časih tolk neizobraženi glede osnovnih stvari hrane in prehranjevanja (vsi se prehranjujemo, hrana je pomembna za naše telo...)... In pol jamrat zakaj se slabo počutite...

Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
^^ja rajt, in vse to je samo zarad cukra? Ne kupim.
Ja, priznam, da nimam dovolj pojma o tem da bi karkol pametovala, ampak mene pri vsem najbol čudi tale gonja proti cukru - "v mejah normale", doh, nič novega tuki, valda je jasno vsem (ok, naj bo "večini"), da ni za pretiravat, ampak hudiča, če človeku zapaše neki, si pač "privošči" in NE, kot je tudi WW omenila, da se boge reve "pregrešijo" s sladkarijami. Odnos torej je tisti, ki se mi zdi sfaljen.
Ja, priznam, da nimam dovolj pojma o tem da bi karkol pametovala, ampak mene pri vsem najbol čudi tale gonja proti cukru - "v mejah normale", doh, nič novega tuki, valda je jasno vsem (ok, naj bo "večini"), da ni za pretiravat, ampak hudiča, če človeku zapaše neki, si pač "privošči" in NE, kot je tudi WW omenila, da se boge reve "pregrešijo" s sladkarijami. Odnos torej je tisti, ki se mi zdi sfaljen.
ni vse zaradi cukra. v večini primerov pa zbolimo zaradi hrane, ki jo uživamo in ki ni primerna za naš telo.
če se boš kdaj začela mal bl zanimat kaj dejansko ješ vsak dan, boš vidla, da je ta cukr res "greh"... (čik ti tud lahko zapaše, pa še vedno ni dobr za telo in ne spada zaradi tega v "mejo normale, pa je vse OK".)
Kje pa je meja normale? To ma vsak posameznik zase. En lahko poje 1 vrstico čokolade in bo vse OK, nekdo bo meu pa zaradi tega prebavne motnje...
Je pa tko, da če ti "cukr pade" in morš nujno pojest mal cukra, da se skuliraš... pomen, da tvojmu telesu ene stvari primankuje (in to ni cukr, samo telo tko pokaže...).
če se boš kdaj začela mal bl zanimat kaj dejansko ješ vsak dan, boš vidla, da je ta cukr res "greh"... (čik ti tud lahko zapaše, pa še vedno ni dobr za telo in ne spada zaradi tega v "mejo normale, pa je vse OK".)
Kje pa je meja normale? To ma vsak posameznik zase. En lahko poje 1 vrstico čokolade in bo vse OK, nekdo bo meu pa zaradi tega prebavne motnje...
Je pa tko, da če ti "cukr pade" in morš nujno pojest mal cukra, da se skuliraš... pomen, da tvojmu telesu ene stvari primankuje (in to ni cukr, samo telo tko pokaže...).
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana