prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

*purple* napisal/-a:nobena pravica?če nebi bla pravica bi bilo nelegalno :wink: seveda je pravica..tko kot se ga lahko ti napiješ do mrtvega in moriš folku nokoli (primer) tako lahko jst pokadim čik..kaj mi moreš?v lokalu že kej, zunaj pa nič :Pin praktično smo kadilci še na boljšem..skos na svežem zraku :)

Glej... ni nujno da je nekaj pravica oz. če ni, je nelegalno. Jaz npr. veliko presedim pred kompom. To je moja razvada, to rada delam. Vendar zato še ni nobena pravica!
In tudi če se do mrtvega napijem je to moja razvada in ne pravica. Tvojo razvado, kajenje, pa so sedaj omejili in je na teh omejenih mestih prepovedano, tam ti 'nekaj morem'. :D Če kadiš zunaj pa je spet druga pesem.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

seveda je sedenje pred kompom tvoja pravica, zakaj pa nebi bla?

sskj pravi:

pravíca -e ž (í) 1. kar je v skladu s človekovimi, družbenimi predstavami, pravili o (moralnih) vrednotah: to, da eni dobijo vse, drugi pa nič, ni pravica;

tako kajenje, sede nje pred računalnikom, pitje alkohola..vse to so pravice..recimo zakon, nam je zdej en del pravic odvzel...
in zadnji odstavek lepo piše, da ni praqvica če eni dobijo vse drugi pa nič, kar pomeni da niti prej ni bila, niti zdaj ni v primeru kadilskega zakona.čeprav mamo mogoče zdej mi večjo pravico ker lahko zunej kadimo kot vi prej ker ste morali in zunej in notr vdihavat..vseeno pa ni čist točno enakopravno.

sej sm rekla, notr mi lahko težiš zunej mi ne morš :D
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a deniro »

Najprej to o pravicah... pravica do kajenja se neha tam, kjer se začne pravica do čistega zraka! Vsi samo jamrate za svoje pravice, my ass, kaj pa vaše dolžnosti?

*purple* napisal/-a:deniro a maš nos zamašen? :lach:

Prej bi rekel, da ga imaš ti oz. vsi ostali kadilci, glede na to, da šele zdej zaznavate švic in podoben smrad. Jst sem švic ter razne parfume vohal tudi v zakajenih prostorih, s tem da sem poleg švica vohal tudi dim... neprijetna kombinacija!

*purple* napisal/-a:In kako prosim, puhali smo NAMERNO DIM V OBRAZ?model, če se je proti tebi kdo zarotil in ti puhal dim v obraz, to en pomeni da vsi to delamo in ne posplošuj zadev...še nikoli nism vidla kakšnega da res nebi bil uvideven in da bi nalašč puhal dim komu v obraz.

Dejstvo je, da ko opozoriš kadilca na njegovo kajenje, s tem mečeš le bencin in ogenj. S tem mu namreč le dvigneš ego, in bo zato tisto cigareto namerno usmeril v tvojo smer. Pa ko smo že pri tem... kaj nisi bila ravno ti tista, ki je par strani nazaj pisala o tem, kako bi nekadilcem za nalašč pihala v glavo, če bi bilo to "potrebno"?!

*purple* napisal/-a:Še vedno smo kadilci tisto od katerih se največ denarja počrpa.

Wtf kriterij je "kadilci največ denarja izčrpajo"??? Tudi vojne nekaterim državam prinesejo ogromno dobička v njihove blagajne (beri: ZDA), pa vseeno to nikoli ni bil in tudi ne bo opravičljivo dejanje. Tudi droge prinesejo dilerjem ogromno denarja, pa vseeno fašeš par let zapora če te ujamejo. Kar hočem povedat je to, da če je nekaj za nekoga profitno, še ne pomeni, da lahko to dejanje prostodušno izvaja.

*purple* napisal/-a:Če kadilci nehamo kadit država izgubi veliko dobička in zato se sprašujem če oni to psloh hočejo ali ej v ozadju kej druzga

LoL... spet ta "dobiček". Država ima od tobaka več škode kot koristi. Škoda, ki jo zdravstvu naredijo čiki, je ogromna. Da o ostalih stvareh (bolniške...) ne govorim.
Zadnjič spremenil deniro, dne 13. Avg. 2007 11:56, skupaj popravljeno 1 krat.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

^^ joj ker smrad je zdej v diskotekah :nein:
ves ta švic, ceneni parfumi, smrdljive noge ... hočem, da se prepoved umakne, ker bodo diskoteke postale smradoteke, kavarne pa smradarne ... raje voham cigaretni dim kot pa švic ... od cigaret mi vsaj ni slabo, švic me spravlja pa na rob bruhanja ... ljudje, dejte se tuširat!!! če pa nimate tople vode, vam jo pa jaz posodim ... pa še 0,50€ za milo, ki si ga lahko razdelite .. no, to vam kar podarim :tot:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Prej bi rekel, da ga imaš ti oz. vsi ostali kadilci, glede na to, da šele zdej zaznavate švic in podoben smrad. Jst sem švic ter razne parfume vohal tudi v zakajenih prostorih, s tem da sem poleg švica vohal tudi dim... neprijetna kombinacija!

oh ja, neprijetna kombinacija dima in smrada je bila še vedno bolj prijetna kot pa sam švic smrad...veliko NEKADILCEV se je pritožilo zaradtega, tko da se mi to en zdi iz trte zvito.sprijazni se da smrdi.vsak zakon ima tudi slabe plati in slaba plat kadilskega zakona je smrad po švicu in ostalih delih telesa.

Dejstvo je, da ko opozoriš kadilca na njegovo kajenje, s tem mečeš le bencin in ogenj. S tem mu namreč le dvigneš ego, in bo zato tisto cigareto namerno usmeril v tvojo smer. Pa ko smo že pri tem... kaj nisi bila ravno ti tista, ki je par strani nazaj pisala o tem, kako bi nekadilcem za nalašč pihala v glavo, če bi bilo to "potrebno"?!

če si opozoril kadilca v prostoru kjer se lahko kadi lahko naletiš na uvidevnega in neuvidevnega.če je sum na motenje tebe utemeljen bo uvidevni obrnil cigaret drugam da se ti ne bo kadilo in puhalo vglavo..Nauvidevni pa tega pač ne bo naredil..če izpostavim mojo izjavo, je letela na primitivce ki bi mi zatežili z nepravim tonom in nepravimi besedami in neutemeljeno.Ja, takrat bi mu puhnila največji oblak v glavo..brez sramu in slabe vesti..Tud jst hočem normalno spit kavo in zraven pač še čik pokadit..če to počnem nekje kjer lahko in če še vedno obstajajo mize kamor se lahko ti presedeš, se presedi ker moti tebe ne mene.nekejkrat sem že doživela in ker so ljudje normalno povedali sem se pač premaknila, premaknila cigaret, skratka nardila tako da jih ni več motilo...ko se je zgodilo da je bil odnos precej nesramen sem ignorirala in če je blo treba tudi skregala.prej (in tudi zdaj an vrtu) sem mela lih tako pravico kot vi..sicer pa poinavadi če mene kaj moti se jaz umaknem..se mi en da težit folku in neki drezat če lahko vse nardim mirno in brez težav. :) pač nism človk da bi po lokalu skakala in težila folku ker kadi..iz muhe pa res nom delala slona.
in sm že povedala, pa bom še enkrat, da nismo vsi taki kot si ti posplošil.

Wtf kriterij je "kadilci največ denarja izčrpajo"??? Tudi vojne nekaterim državam prinesejo ogromno dobička v njihove blagajne (beri: ZDA), pa vseeno to nikoli ni bil in tudi ne bo opravičljivo dejanje. Tudi droge prinesejo dilerjem ogromno denarja, pa vseeno fašeš par let zapora če te ujamejo. Kar hočem povedat je to, da če je nekaj za nekoga profitno, še ne pomeni, da lahko to dejanje prostodušno izvaja.

vojne so še vedno, ker je v njih denar..cigareti še vedno bodo ker je v njih denar..alkohol še vedno bo, ker je v njemu denar itd...večji dobiček je prodaja kot pa izguba potem v zdravstvu.
kje si dilerje najdu?govorimo o legalnih stvareh..če država nima profita od drog ga bo strpala v zapor..ker je pač nelegalno..slab primer.

bejbika, se strinjam...treba je uvest tuše pred vstopom v diskoteko ker folk je ap res za znort :roll:
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Deniro: OMG!! Nisem vedla, da kadim zato, da si večam ego! Vsak dan nekaj novega! Ego, lepo te prosim! Zakaj za vraga nj bi bili na egotripu, če nas nekdo opozori? A si mogoče mal preveč občutljiv in se ti vse samo dozdeva? WTf kej tacga pa še ne.

Aja, kadilci drago plačujemo svoje bodoče zdravljenje. S cenami čikov, namreč. Država ni na slabšem zaradi nas, kvečjemu na boljšem, ker med tem zvitim obračanjem denarja skozi čike uzame še nekaj zase :D
bounce around kai like bunniez
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Prej nam je smrdel dim, zdaj nam bo pa švic...hahahahha :rofl:

Kak ste bedni :roll:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

deniro napisal/-a:Aja btw, za vse tiste, ki pravite kako lahko spedenana punca pride v lokal in smrdi po švicu... to da nekdo smrdi po švicu ne pomeni, da je tak prišel že v lokal, ampak je to lahko tudi posledica vročine v lokalu. Nekateri so pač bolj nagnjeni k švicanju, in nekdo ki je 4 ure preplesal se mu bo to pač poznalo.

dragi moj, če si nagnjen k pretiranemu potenju, ne boš oblekel kakšne sintetično elastan ali kaj jaz vem kakšno oprijeto majčko ampak boš oblekel nekaj iz naravnih materialov. poleg tega boš imel s seboj kaksne osvežilne robčke in deodorant ter na se na vsake toliko časa obrisal pod pazduho ter deodorant uporabil. :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jochie napisal/-a:
deniro napisal/-a:Aja btw, za vse tiste, ki pravite kako lahko spedenana punca pride v lokal in smrdi po švicu... to da nekdo smrdi po švicu ne pomeni, da je tak prišel že v lokal, ampak je to lahko tudi posledica vročine v lokalu. Nekateri so pač bolj nagnjeni k švicanju, in nekdo ki je 4 ure preplesal se mu bo to pač poznalo.

dragi moj, če si nagnjen k pretiranemu potenju, ne boš oblekel kakšne sintetično elastan ali kaj jaz vem kakšno oprijeto majčko ampak boš oblekel nekaj iz naravnih materialov. poleg tega boš imel s seboj kaksne osvežilne robčke in deodorant ter na se na vsake toliko časa obrisal pod pazduho ter deodorant uporabil. :wink:

nekateri pač prvič slišijo za kej tazga :roll:
teologinja, beden je zakon, ne pa mi :D
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Bedni ste zato, ker se tolk obremenjujete s tem zakonom in se kregate glede njega! Sprijaznite se že :!:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mi smo se, nekateri nekadilci pa očitno ne :lach:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

teologinja napisal/-a:Bedni ste zato, ker se tolk obremenjujete s tem zakonom in se kregate glede njega! Sprijaznite se že :!:

smo ga sprejeli, nismo se sprijaznili z njim... :wink:
upam, da bo naslednji zakon ukinitev diesel avtomobilov.... :roll:
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a deniro »

bejbika napisal/-a:joj ker smrad je zdej v diskotekah nein
ves ta švic, ceneni parfumi, smrdljive noge ... hočem, da se prepoved umakne, ker bodo diskoteke postale smradoteke, kavarne pa smradarne

Dej bejbika ne pretiravaj ker se samo smešiš. Veliko zahajam v lokale in razne diskoteke, in v vseh teh letih še nikoli nisem zavohal nikogaršnje smrdljive noge... ne vem kje si se ti plazila po lokalu, da si takšne stvari zavohala. Če bi bil to res tak ekstrem, kot sama navajaš, potem bi takšne vonjave vohali tudi drugod, npr. v nakupovalnih centrih in ostalih zaprtih prostorih, ampak začuda jih ne. Ravno tako kot tebi smrdi švic, meni smrdijo čiki. Ni mi pomemben toliko vpliv na zdravje. Ampak že samo zaradi tega odurnega zadušljivega smradu je dobro, da so kajenje iz javnih prostorov končno odstranili.

bejbika napisal/-a:raje voham cigaretni dim kot pa švic ... od cigaret mi vsaj ni slabo, švic me spravlja pa na rob bruhanja

Jst sm pa ravno zaradi cigaretnega dima nemalokrat moral it na svež zrak, ker po 3 urah neprestanega vdihavanja tolikšne količine dima, ti vsekakor enkrat prisede. Celo en moj kolega, ki je kadilec, je moral it ven, ker tisto kar smo parkrat doživeli v nekaterih lokalih ni blo za zdržat.

Če si kadilec je logično, da raje vohaš tisti dim, kot ostale vonjave. Ampak meni osebno je dim neprimerljiv smrad, in zato veliko raje voham cheep parfume in razne vonjave od alkoholnih pijač, kot cigaretni dim, ki ima poleg trenutnega smrada za posledico tudi to, da mi še naslednji dan smrdijo cote po njem. Cote pa so imune na duh po pijači (razen če se ne poliješ) in parfumih.

*purple* napisal/-a:vsak zakon ima tudi slabe plati in slaba plat kadilskega zakona je smrad po švicu in ostalih delih telesa.

Ej res si "biser" inteligence :? Gremo zasmradit lokal z nečem drugim, samo zato, da se bo švic izničil. To je isto, kot če bi se jst prešvican našprical s parfumom, z namenom da prekrijem prvoten smrad!

Jochie napisal/-a:dragi moj, če si nagnjen k pretiranemu potenju, ne boš oblekel kakšne sintetično elastan ali kaj jaz vem kakšno oprijeto majčko ampak boš oblekel nekaj iz naravnih materialov. poleg tega boš imel s seboj kaksne osvežilne robčke in deodorant ter na se na vsake toliko časa obrisal pod pazduho ter deodorant uporabil.

Vse je odvisno od tega koliko časa se zadržiš v lokalu. Če si tam 2 ali 3 ure, ti bo mogoče majca iz naravnih materialov še pomagala. Prav tako bo deodorant še ohranil svojo funkcijo. Vendar če nekdo prežura in preskače celo noč v diskoteki, mu nič več, razen tuša, ne pomaga. Prekrivati švic z deodorantom na vsake tok minut pa je svinjarija, da je ni večje.

Večina kadilcev je ugotovila, da je ta zakon dobro urejen za vse. Tulijo še samo tisti kadilci, ki so nespametni in se jim ne da nič dopovedat. Idite tulit v kozji rog, mogoče vas bo tam kdo uslišal, mi smo vas že nehali poslušat in vaše blejanje skoz eno in isto.

Jochie napisal/-a:upam, da bo naslednji zakon ukinitev diesel avtomobilov...

Čist tipičen argument kadilcev! Nasprotniki zakona vedno privlečete ven še neke druge ekološke probleme in to mečete naprej, češ zdej pa se začnite tudi s tem ukvarjat. Ampak ok, če smo že pri tem... motorizacija vseeno naredi bistveno več za napredek kot kajenje :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

deniro napisal/-a:Vse je odvisno od tega koliko časa se zadržiš v lokalu. Če si tam 2 ali 3 ure, ti bo mogoče majca iz naravnih materialov še pomagala. Prav tako bo deodorant še ohranil svojo funkcijo. Vendar če nekdo prežura in preskače celo noč v diskoteki, mu nič več, razen tuša, ne pomaga. Prekrivati švic z deodorantom na vsake tok minut pa je svinjarija, da je ni večje.

zato se najprej obrišeš z osvežilnim robčkom, nato uporabiš deodorant! :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Deniro, nekam sovražno si nastrojen :lach:
svetujem ti da najprej malo boljš prebereš poste in mal razmisliš, šele potem tako vzhičeno komentiraš.
dejstva so že znana, med drugim je dejstvo da po večini lokalov zdaj smrdi.pika.
Zaklenjeno