prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

*mala* napisal/-a:Upam pa le, da se bo zmanjšalo število kadilcev-poznam marsikoga ki kadi samo ko je v lokalih oz. zaradi družbe...

To je res, tudi jaz poznam veliko ljudi, ki kadi samo v lokalih. Zdaj ko se tu ne sme... verjetno bodo prenehali.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Pomoje bodo bolj zmanjšali kot prenehali.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

LARIKA napisal/-a:- da sem bila prvič v Globalu :rofl:
- da ne razumem kako se folk ne more stuširat preden gre med ljudi
- da se bile ženske kao spedenane, ko pa so roke dvignile, pa okol padeš od smradu
- moški niso nič zaostajali

mimogrede, sinoči sem bil v moji priljubljeni pizzeriji. vohal sem kislo mleko.... :?

še kdo pogreša smrad po cigaretih? :D
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

slovenija je imela dober tobačni zakon, ki pa se žal ni upošteval tako, kot bi se moral. lokali bi morali imeti LOČENE prostore za kadilce in nekadilce..ne pa tako, da za eno mizo se ne sme kaditi, za sosednjo pa lahk...

zdej pač je, kar je in s tem se je potrebno sprijaznit...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Jochie napisal/-a:
- da se bile ženske kao spedenane, ko pa so roke dvignile, pa okol padeš od smradu

mimogrede, sinoči sem bil v moji priljubljeni pizzeriji. vohal sem kislo mleko.... :?

OJA!bla sm v franci na balanci...ja, zdej ko so ukinli čike zlo dobr vidmo kok se voda v sloveniji porablja..očitno bore malo, pa tudi bore malo se kupuje deodorantov, ker folk nenormalno smrdi...prej so cigareti sicer z vseeno neprijetno dišavo, vse smradove svinjskega folka omilili in prekrili, zdej pa je zlo dobro prišlo na dan da folk res ne pozna ne žajfe ne vode, ne deodoranta :roll:
nasploh sem obiskala včerej kar nekej ljubljanskih lokalov, in sploh folk (tudi nekadilci in glede na to da je blo zvečer kar ornk mraz) noče sedet notr ker v lokalih blazno smrdi..v nekaterih po švicu, drugih po wcju, tretjih po nevemčem..skratka vse kar je prej prekril cigaretni "smrad" se danes voha...
skratka jst sm odločena da bom tud pri minus deset če bo treba kofetkala zunej, ker tole se pa ne da preživet.diskotekam sem se pa že odrekla, vsaj dokler se folk nou začel tuširat!
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

*purple* napisal/-a:
Jochie napisal/-a:

OJA!bla sm v franci na balanci...ja, zdej ko so ukinli čike zlo dobr vidmo kok se voda v sloveniji porablja..očitno bore malo, pa tudi bore malo se kupuje deodorantov, ker folk nenormalno smrdi...prej so cigareti sicer z vseeno neprijetno dišavo, vse smradove svinjskega folka omilili in prekrili, zdej pa je zlo dobro prišlo na dan da folk res ne pozna ne žajfe ne vode, ne deodoranta :roll:
nasploh sem obiskala včerej kar nekej ljubljanskih lokalov, in sploh folk (tudi nekadilci in glede na to da je blo zvečer kar ornk mraz) noče sedet notr ker v lokalih blazno smrdi..v nekaterih po švicu, drugih po wcju, tretjih po nevemčem..skratka vse kar je prej prekril cigaretni "smrad" se danes voha...
skratka jst sm odločena da bom tud pri minus deset če bo treba kofetkala zunej, ker tole se pa ne da preživet.diskotekam sem se pa že odrekla, vsaj dokler se folk nou začel tuširat!

Oj, se vam pridružujem. Včeraj sem šla v Azur (imajo vrt, ampak so vseeno prepovedali kajenje). Mislim, da sem prvič zavohala morsko pico. Res nisem vedela, da tako smrdi, fuj.
bounce around kai like bunniez
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a deniro »

Fak ej, kok nekateri pretiravate! Že par strani berem samo o tem, kako bo zdej blazno smrdelo po švicu in po ne vem čim vse. Jst res ne vem v kakšne lokale ste vi prej (preden je začel veljat ta zakon) zahajali, da niste nikoli ničesar zavohali razen cigaretnega dima. Jst osebno sm vedno zahajal v tako zakajene kot nezakajene prostore, in povsod sem lahko zavohal nekoga, ki je smrdel po švicu. Če nekdo smrdi, pač smrdi, in tega se ne da prekriti z dimom... ok mogoče lahko malo omili zadevo, ampak vseeno če bo šel nek smrduh mimo tebe, ga boš zavohal ne glede na vse.

Aja btw, za vse tiste, ki pravite kako lahko spedenana punca pride v lokal in smrdi po švicu... to da nekdo smrdi po švicu ne pomeni, da je tak prišel že v lokal, ampak je to lahko tudi posledica vročine v lokalu. Nekateri so pač bolj nagnjeni k švicanju, in nekdo ki je 4 ure preplesal se mu bo to pač poznalo.

Itak pa se kadilci nimate kaj za pritoževat nad tem zakonom, saj ste si v veliki meri sami krivi za tako strog zakon. Če bi bili malo bolj obzirni in kultivirani, potem do tega nikoli ne bi prišlo. Bolj ko ste bili opozarjani, bolj ste puhali tisti dim ljudem v obraz (nekateri tudi namerno). Kajenje nikoli ni bila pravica, ampak poceni privilegij. Mislim, da bi kadilci morali biti veseli, da lahko sploh legalno kupujete tobak po ugodni ceni in potem še legalno kadite kjerkoli vam paše.
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

deniro napisal/-a:Itak pa se kadilci nimate kaj za pritoževat nad tem zakonom, saj ste si v veliki meri sami krivi za tako strog zakon. Če bi bili malo bolj obzirni in kultivirani, potem do tega nikoli ne bi prišlo. Bolj ko ste bili opozarjani, bolj ste puhali tisti dim ljudem v obraz (nekateri tudi namerno). Kajenje nikoli ni bila pravica, ampak poceni privilegij. Mislim, da bi kadilci morali biti veseli, da lahko sploh legalno kupujete tobak po ugodni ceni in potem še legalno kadite kjerkoli vam paše.

Seveda, da se lahko pritožujemo, saj zakon vpliva direktno na nas. kako se imaš ti pravico pritoževati čez kadilce, se lahko mi čez vas.
Obzirnost in kultiviranost sta zelo relativni. Zame npr si ti nekultiviran in neobziren, ker si napisal zgornji stavek.
Kajenje JE pravica prav tako kot je pravica NEkajenje. Ne vem, kje vidiš tako bistveno razliko.
Zakon je bil sprejet zaradi uredbe EU in NE zaradi naše 'neobzirnosti'. Dovolj ti pove že to, da so zakon sprejeli kadilci (večina poslancev v držanem zboru namreč kadi). Briga njih obzirnost. Če misliš, da so oni gledali na tvoje zdravje, misliš narobe. Upoštevali so navodila, jih nategnili do ekstremov (tako visokih kazni drugje ni, prav tako ni te bedarije, da ne smeš jesti in piti zraven čika). Ekstremi pa natanko zato, ker hočejo izstopati. Ne briga jih za vas in ne vem, zakaj jih podpirate. Boli jih, če te jaz ubijem z rakom.
bounce around kai like bunniez
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

deniro napisal/-a:Fak ej, kok nekateri pretiravate! Že par strani berem samo o tem, kako bo zdej blazno smrdelo po švicu in po ne vem čim vse. Jst res ne vem v kakšne lokale ste vi prej (preden je začel veljat ta zakon) zahajali, da niste nikoli ničesar zavohali razen cigaretnega dima. Jst osebno sm vedno zahajal v tako zakajene kot nezakajene prostore, in povsod sem lahko zavohal nekoga, ki je smrdel po švicu. Če nekdo smrdi, pač smrdi, in tega se ne da prekriti z dimom... ok mogoče lahko malo omili zadevo, ampak vseeno če bo šel nek smrduh mimo tebe, ga boš zavohal ne glede na vse.

Aja btw, za vse tiste, ki pravite kako lahko spedenana punca pride v lokal in smrdi po švicu... to da nekdo smrdi po švicu ne pomeni, da je tak prišel že v lokal, ampak je to lahko tudi posledica vročine v lokalu. Nekateri so pač bolj nagnjeni k švicanju, in nekdo ki je 4 ure preplesal se mu bo to pač poznalo.

Itak pa se kadilci nimate kaj za pritoževat nad tem zakonom, saj ste si v veliki meri sami krivi za tako strog zakon. Če bi bili malo bolj obzirni in kultivirani, potem do tega nikoli ne bi prišlo. Bolj ko ste bili opozarjani, bolj ste puhali tisti dim ljudem v obraz (nekateri tudi namerno). Kajenje nikoli ni bila pravica, ampak poceni privilegij. Mislim, da bi kadilci morali biti veseli, da lahko sploh legalno kupujete tobak po ugodni ceni in potem še legalno kadite kjerkoli vam paše.

deniro a maš nos zamašen? :lach:
že prej si seveda zavohal če je šel nekdo ki ne pozna tuša mimo tebe, ampak prej je nekje kjer mrgoli ljudi, dim to malce bolj prikril in tega nisi vohal..zdaj vohaš vse švice skup zmešane in ostale vonjave ki jih prej nisi..dim dobro zaduši kšne smradove in jih posrka vase, tko da samo dim vohaš in ne drugih smradov...
ok če punca smrdi, ker ima tak vic, verjamem da se ga ne da prekriti, ampak pollokala takih punc in fantov pa ni več samo švic, ampak je že kej druzga vmes..dostkrat so lahko krivi slabi deodoranti, al pa namest deoodrantov samo liter naomi parfuma zlitga nase-kar pa nikakor ne prekrije smradu od švica.in če veš da maš smrdljiv švic potem ne dviguj roke, da ostali zraven skor skup pademo!

in opala, kadilci si NISMO sami krivi da je tako kot je!krivi so gostinci in njihovo neupoštevanje zakona in država ker ni dala ven zakona ki bi odgovarjal vsem in ji je bilo ok če je prostor za nekadilce in kadilce ločen z rožo.tega pa nism jaz kriva!in kako prosim, puhali smo NAMERNO DIM V OBRAZ?model, če se je proti tebi kdo zarotil in ti puhal dim v obraz, to en pomeni da vsi to delamo in ne posplošuj zadev...še nikoli nism vidla kakšnega da res nebi bil uvideven in da bi nalašč puhal dim komu v obraz..
tobak nikoli ne bodo prepovedali ker ima država velik profit od tega...sori, ker morš to slišat :)
in še mal počakejmo pa bomo vidl kako bodo lokali cene dvignl, glede na to da bodo nekje mogl dobit manjkajoči denar.pol tud nekadilci noute več tok sill v lokale...

sem gledala včeri 24 ur in so meli pač pogovore o kajenju..morm rečt da so dobr napisali tekst nekaterim gostincem ker se je prov videlo da je zdudlan in položen že vnaprej.sicer pa sta tist gospod iz nacionalne stranke in gospa za gostince zlo dobro povedala..una baba zraven se je pa samo nekej ven vlekla in sploh ni povedala neki bistvenega!
in tok mi gre na živce, da slovenijo skos inačjo z irsko, italijo...madona, že na uč se vid da smo totalno nasprotje in da nikakor njihove državne raziskave ne morjo bit enake našim....se bo koj vidlo čez čas, kaj in kako bo...
sej men je paktično vseen za ta zakon..jst grem lepo na teraso in sm vesela ker skos hočm, sedet zunej, tko da sm v profitu ker prej so vsi notr tišal :P sam vseeno mi pa ni všeč ker so pokvarl moje izhode v diskoteke, ker v tist smrad pa že nom hodila..

in še to če dodam iz včerajšnjih 24 ur, je gospod dobro izpostavil vprašanje zakaj nebi v kadilnico smel nesti kave?in še kr nekej takih zadev je bilo...zakon je sigurno diskiminatoren in ustava bo določila kaj in kako..samo e je v ustavi več nekadilcev kot kadilcev, potem vemo kaj bo..tle je vse cela nepravičnost in kadilci dobivamo po prstih, pa ne po naši krivdi, ampak po državni!
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Meni je sam nekej smešno...Kadilci imate pravice, vsi ostali moramo bit pa strpni, ane? :gruebel:
Aja, največji absurd mi je pa to, da pišete, kako to itak ne bo nič pripomoglo k zdravemu življenju, ker je še tok drugih škodljivih reči. Potemtakem bi lahko mirno spuščali v zrak tudi strupene pline in strupene odplake v reke? Mislim, sej jaz razumem, da je zakon po eni strani diskriminatoren. Ampak po drugi strani je v Sloveniji 3/4 prebivalstva nekadilskega (to je reku včerej uni stric na 24.ur, ki je zagovarjal kadilce), in tudi ti imajo pravice. In nekaterim se ne gre samo za smrdeče cunje, ampak so ovirani tudi pri drugih rečeh. Vem recimo za enega gospoda, ki je moral s svojega super plačanega delovnega mesta na neko drugo delovno mesto, kjer je bil slabše plačan, ker zaradi zdravstvenih razlogov ni smel bit v zakajenih prostorih.
Aja, glede teh vonjav pa res preitravate. ;) Najbrž se vam je do zdej preveč kadilo pod nos in niste dobro zaznavali okolice. ;) (hec, da ne bo zdej kake nepotrebne hude krvi)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Aja, se pa strinjam s purple...Tobak ne bo nikoli (ali vsaj še zelo dolgo) prepovedan, ker nima samo države enormnih dobičkov, pač pa cel svet, ker je tobačna industrija ena najmočnejših.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no vidš tiavanna, ti vsaj razumeš :D
sej se ne gre zdej da se bomo na glavo postavljal in na trepalnice, mislim da smo se kadilci lepo sprijaznili z zakonom in ne težimo..samo na živce mi pa gre ko se najdejo neki primitivci in potem bluzijo po svoje..ni ta zakon nevemkakšna diskriminacija da bi blo treba strelat zarad tega, ampak še vedno je v neki meri.razumem tud to da hočjo zaščitt delavce ki so temu izpostavljeni, ampak nekak so to nardil na tak način da zgleda vseskupaj preej nesramno sploh s temi kadilnicami.še vedno smo kadilci tisto od katerih se največ denarja počrpa..če kadilci nehamo kadit država izgubi veliko dobička in zato se sprašujem če oni to psloh hočejo ali ej v ozadju kej druzga.poleg tega mi gre laganje določenih pristojnih za zakon prekleto an živce...pred petim avgustom je bil promet v lokalih ok, po zakonu je pa kr padel-izjava pa je bla, da ker je folk an morju..ja dva mesca prej in vsa ostala leta so bli pa kje, da promet ni upadel?vsaj naj priznajo nekej če se že gredo.poleg tega so še ljudi ki vztrajno trdijo (nekadilci) da bodi zdej več obiskovali lokale, kar pa po mojem mnenju ne drži..mogoče je nekej procentov tistih ki zaradi dima niso hodili v lokal še vedno pa to en bo zdej kar cela horda ki se bo gužvala v lokalu.sej je vse ok, sam neke traparije bluzit je pa vseeno brezveze ker vsi dobro vemo kakšno je stanje in se ni treba nč pretvarjat.
in tiavana, smrdi ja :D ne povsod verjetno, ampak v kakšnih starejših lokalih sigurno.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

deniro napisal/-a:Kajenje nikoli ni bila pravica, ampak poceni privilegij.

Evo, to je point vsega. Kajenje je razvada (grda, če že moram dodati) in prav nobena pravica! Zato se tudi ne more nihče pritoževati, da se mu sedaj kršijo neke kvazi pravice, ker ne sme kaditi, kjer se mu zapaše.
Po drugi strani: nekadilci imamo pravico do zdravja, katero ste kadilci dolga leta grdo kršili. Sedaj, s tem zakonom, imamo nekadilci nazaj naše pravice na račun omejevanja kadilskih privilegijev/razvad.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nobena pravica?če nebi bla pravica bi bilo nelegalno :wink: seveda je pravica..tko kot se ga lahko ti napiješ do mrtvega in moriš folku nokoli (primer) tako lahko jst pokadim čik..kaj mi moreš?v lokalu že kej, zunaj pa nič :Pin praktično smo kadilci še na boljšem..skos na svežem zraku :)
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Ja, se strinjam, kajenje ni pravica, je samo ena grda razvada (pa čeprav tud sama kadim). Kar se tiče uvidevnosti, sama zmer vprašam, če koga moti, da prižgem cigareto ali pa jo sploh ne prižgem, če vem da sm v družbi nekadilcev. Če mi zapaše čik, grem sama vn in si privoščim.

Zakon me sploh ne moti. Kavo lahko spijem tud brez cigareta, taka nuja pa spet ni. Kot sm pa že enkrat v tej temi napisala, da ta zakon ne bo zmanjšal kajenja (saj ne v velikih procentih), ker so se na napačen način lotili reševanja tega problema.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Zaklenjeno