Mooncup
Ko sm tole brala sem postala prav navdušena, ker jz sm tko sita teh vložkv in tamponov. Ampak mam eno vprašanje: kej tale super stvarca prov nič ne vpliva na naše telo, mislim nima nobenih negativnih učinkovin v dolgoročnem pogledu? Se je katera pozanimala pri ginekologu?
Mene samo to skrbi, sicer bi jo pa takoj kupila in probala:)
Mene samo to skrbi, sicer bi jo pa takoj kupila in probala:)
- positive vibration
- Cosmofrik
Jz sm omenla ginekologu, pa je reku, da ne ve za nobeno pacientko, da bi uporabljala. Zgleda, da mu ne govorijo glih takih stvari...
No, moj ginekolog je reko, da če mi je ok, naj uporabljam, kao, da nima kaj za bit narobe.
Ampak takle je, ne: če dobro pomisliš, zadeva je izdelana iz medicinskega silikona. To je material, ki ne spušča nobenih sledi v telo in je eden redkih, ki ga telo dobro sprejema, ga ne zavrača kot tujek. Definitivno bolje kot vložki, ki so iz bombaža (razen bio vložkov, beljeni s klorom) in plastike.
No, moj ginekolog je reko, da če mi je ok, naj uporabljam, kao, da nima kaj za bit narobe.
Ampak takle je, ne: če dobro pomisliš, zadeva je izdelana iz medicinskega silikona. To je material, ki ne spušča nobenih sledi v telo in je eden redkih, ki ga telo dobro sprejema, ga ne zavrača kot tujek. Definitivno bolje kot vložki, ki so iz bombaža (razen bio vložkov, beljeni s klorom) in plastike.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
no, vidim da je tu kar nekej zadovoljnih uporabnic Lunettke. tud jst sem se danes odločila, da jo kupim. čeprav danes še nimam menstruacije, sem bila preveč firbčna in sem jo sprobala.
vse lepo in prav, samo ena stvar mi ni jasna, in sicer - vstavim jo zloženo, tak kot piše in je narisano, ampak ko je že enkrat vstavljena pa se sploh noče postavit v normalen položaj, tak kot je zunaj, preden jo zložiš. je imela še katera take probleme, oz. kak jo ve potem "odprete"? al se vam kar sama?

- Tearjerker
- Cosmopsiho
No, jaz sem lapala že pred doooolgo časa, pa sem šele zdaj nabavila tole stvarco in mi je do sedaj super. Vstavila sem jo brez problemov, edino ko sem jo vzela ven ne vem kaj je šlo narobe, ker sem stisnila spodaj da se je ''sprostila'' in je vakuum popustil, ampak me je vseeno pošteno ''naribala'', ko sem jo želela vzeti ven. That was not fun. No, drugič in tretjič mi je že boljše šlo, tak da upam da je bila to sam začetniška ''nerodnost''. Sem si pa vzela kar večjo velikost, ker je res minimalna razlika v širini (milimeter), na volumnu se pa pridobi 5ml, kar se mi zdi super. Mam pa zdej na začetku, ko sem še nova v tem kar un ta tanek dnevni vložek spodaj, če bi kje kaj kanalo, vendar zaenkrat ni. Je pa ne čutim sploh, edino ko grem na veliko potrebo jo moram odstranit, ker imam drugače filing da mi kar dol leze.
Ja vedno, nam morajo vsi okrog samo hvalit eno stvar, da jo potem končno enkrat ubodemo
in moram vam povedat, da sedaj ko uporabljam Lunette sem ugotovila, da izgubim prvi dan menstruacije 1 dl krvi , Pa saj ni čudno da sem vsa tečna, saj skoraj da ne izkrvavim. Hvala bogu, da mi ni treba več tamponov menjat na eno uro al pa 5 vložkov skupaj da ponoči ni premočil.

in moram vam povedat, da sedaj ko uporabljam Lunette sem ugotovila, da izgubim prvi dan menstruacije 1 dl krvi , Pa saj ni čudno da sem vsa tečna, saj skoraj da ne izkrvavim. Hvala bogu, da mi ni treba več tamponov menjat na eno uro al pa 5 vložkov skupaj da ponoči ni premočil.
Pozdravljene,
najprej moram ful pohvalit to temo - jaz sem imela namrec ogromne probleme z vstavljanjem in mi brez vasih izkusenj sploh ne bi uspelo
pri izstavljanju sem pricakovala vecje probleme pa nekako gre, ceprav se dostikrat fajn spraskam
Imam pa en problem, me zanima, ce se je to zgodilo tudi kateri od vas... namrec Lunetka mi zleze ful visoko gor. Pa je sploh ne vstavim globoko, ravno toliko, da gre notri in se odpre. Zgleda, da zleze gor sama.
Problem se potem pojavi pri izstavljanju - ker mi zleze za medenicno kost, mi ta sistem stiskanja misic nic ne pomaga, pa tudi nikakor mi ne znese z dvemi prsti stisnit dna, da bi sprostila vakuum - ni prostora za dva prsta
tako da moram vsakic porinit cel prst do konca notri in sproscat vakuum cisto pri vrhu lunetke, kar je malo zoprno
Druga stvar, ki je po mojem tudi posledica tega, da zadevica zleze visoko, je pa ta, da mi pusca in moram ves cas poleg Lunetke imet tudi dnevni vlozek.
Je imela se katera take probleme?
Aja imam pa tavecjo stevilko.
Drugace mi je vsec, da nimam vec tistega zoprnega obcutka mokrih vlozkov, pa tudi ponavadi imam ful mocen tok prvi dan in mi je skoraj vedno slo cez vlozek na hlace, pri Lunetki se pa to ne zgodi.
Ce bi se zgornje probleme uspela resit, bi bila idealna
najprej moram ful pohvalit to temo - jaz sem imela namrec ogromne probleme z vstavljanjem in mi brez vasih izkusenj sploh ne bi uspelo

Imam pa en problem, me zanima, ce se je to zgodilo tudi kateri od vas... namrec Lunetka mi zleze ful visoko gor. Pa je sploh ne vstavim globoko, ravno toliko, da gre notri in se odpre. Zgleda, da zleze gor sama.
Problem se potem pojavi pri izstavljanju - ker mi zleze za medenicno kost, mi ta sistem stiskanja misic nic ne pomaga, pa tudi nikakor mi ne znese z dvemi prsti stisnit dna, da bi sprostila vakuum - ni prostora za dva prsta

Druga stvar, ki je po mojem tudi posledica tega, da zadevica zleze visoko, je pa ta, da mi pusca in moram ves cas poleg Lunetke imet tudi dnevni vlozek.
Je imela se katera take probleme?
Aja imam pa tavecjo stevilko.
Drugace mi je vsec, da nimam vec tistega zoprnega obcutka mokrih vlozkov, pa tudi ponavadi imam ful mocen tok prvi dan in mi je skoraj vedno slo cez vlozek na hlace, pri Lunetki se pa to ne zgodi.
Ce bi se zgornje probleme uspela resit, bi bila idealna

- Tearjerker
- Cosmopsiho
Pri izstavljanju probaj različne pozicije, na primer jaz sem pogruntala da jo najbolj na ajnfoh vzamem ven če sem v sedečem položaju (najbolje kar nad WCjem) in šele nato res fejst skrčim mišice, pa jo lahko kamot primem z dvema prstoma in vzamem ven.
Da pa pušča, pa verjetno ni čist na pravi poziciji, glede na to da imaš večjo. Jaz ponavad ko jo vstavim počepnem in preverim s prstom, če dihta, če ne pa jo malo zamajem levo, desno in se ''usede'' na pravo mesto.
Drugač pa sem jaz zdaj po par mesecih uporabe še bolj navdušena nad njo, res je super, ni packarije, ni razdražene kože, izsušene sluznice... Skratka jaz nimam nič slabega za povedat o Lunettki
Da pa pušča, pa verjetno ni čist na pravi poziciji, glede na to da imaš večjo. Jaz ponavad ko jo vstavim počepnem in preverim s prstom, če dihta, če ne pa jo malo zamajem levo, desno in se ''usede'' na pravo mesto.
Drugač pa sem jaz zdaj po par mesecih uporabe še bolj navdušena nad njo, res je super, ni packarije, ni razdražene kože, izsušene sluznice... Skratka jaz nimam nič slabega za povedat o Lunettki

jest mam same dobre izkušnje z njo. menstruacijo imam krajšo, pozabim da jo sploh imam, letos pa sem zadevo prvič sprobala na potovanju in ni bilo nobenega problema. to je blo v treh letih odkar jo uporabljam prvič, da sem lunettko morala izpraznit kje drugje kot doma, ampak je šlo brez problema, kupila sem si tiste robčke pa sabo sem imela malo plastenko vode in je šlo skozi tudi na letališču brez problema. tako, da sedaj nikoli več ne bom prestavljala M zaradi počitnic
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
odkrila sem da so tele dezinfekcijske krpice odlične, zadnjič sem probala z njo malo bolj podrgnit skodelico, da bi jo očistila obarvanosti in...
deluje, ene 5 minut sem jo brisala in sedaj je KOT NOVA, čisto nič ni več obarvana. Super, tega sploh nisem vedela, čeprav sem vsake toliko uporabljala te robčke nisem točno vedela zakaj so. Zdaj se mi zdijo pa odkritje stoletja.
.. in moja Lunettka bo vedno kot nova.
deluje, ene 5 minut sem jo brisala in sedaj je KOT NOVA, čisto nič ni več obarvana. Super, tega sploh nisem vedela, čeprav sem vsake toliko uporabljala te robčke nisem točno vedela zakaj so. Zdaj se mi zdijo pa odkritje stoletja.

.. in moja Lunettka bo vedno kot nova.
Hej!
Js mam podobne probleme kt Griwa. Kljub temu, da lunetko vstavim dost spodaj, se mi velikrat premakne precej gor. S samim izstavljanjem nimam težav, me pa moti, da mi precej krvi steče mimo (absolutno preveč za un mali dnevni vložek). Ma, počutm se, k da bi mela spodi Postojnsko jamo
Pa zmer preverim, če se je lunetka lepo odprla, pa sprobala sem tud, če je kj bolš, če jo vstavim mal višje, pa je rezultat zmer isti.
Kaj pravite, bi mogla met večjo velikost? Al sm pa pa sam js mal čudn narjena? Še vseen je pa bolš to met kt pa bit sam na vložkih. Pa drgač sploh nimam močne menstre...
Js mam podobne probleme kt Griwa. Kljub temu, da lunetko vstavim dost spodaj, se mi velikrat premakne precej gor. S samim izstavljanjem nimam težav, me pa moti, da mi precej krvi steče mimo (absolutno preveč za un mali dnevni vložek). Ma, počutm se, k da bi mela spodi Postojnsko jamo

Kaj pravite, bi mogla met večjo velikost? Al sm pa pa sam js mal čudn narjena? Še vseen je pa bolš to met kt pa bit sam na vložkih. Pa drgač sploh nimam močne menstre...