Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Pink Panterka napisal/-a:Mojchyka,kje pa delas izpit?
---
Jst sm mela polovico vozenj podnev, polovico pa ponoc in velik rajs vozim podnev, ceprov avte lazje opazis ponoč ze na daleč,ker se luči tok bl opazi,ampak useen...Res upam,da bom mela glavno podnev, mi je pa u bistvu useen,bom sprejela karkoli bo ze :?

V Sežani delam, primorski konec slovenije... Am sej glede glavne, a se nima ponavadi čez dan? Vsej pri nas je tako, nisem še slišala, da bi kdo delal ponoči glavno...ne vem no... :)
°tanchyka° napisal/-a:nardilaaaaaaaaaaaaaa. nrdila sm. nrdila sm.
nrdilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Čestitam :bussi: želim ti pa čimbolj varno vožnjo seveda :D
aquarius napisal/-a:Moychyka,
men se isto dogaja.. :( Na začetku sem bla ful navdušena, tud inštruktor je bil kul, zdej po 20-ih urah sem pa že vsega naveličana, skoz me neki popravlja pa komentira, da pol itak ful brezvezne napake delam..Pa še vedno nisem mela društvenga, ker je zvedel, da grem šele v sredo prvo pomoč delat in je reku, da pol se nama pa nič ne mudi?!

No sej morm rečt, da je šlo včeraj še dobro, pač sem se prej pomenla s bratom pa me je malo pomiril in rekel pač naj preslišim njegove neumne pripombe pa je šlo lažje, čeprav bi ga kdaj najraje... grrr prov more ja :evil: Pa pazi, da ti ne bo preveč ur nabil, ker maš vse možnosti, glede nato da nisi imela še prve pomoči pa društvenih in republiških...samo pazi tudi, da ne boš preveč časa brez vožnje, ker boš najbrž dost pozabla - pri meni je bilo kar grozno prvo uro po 3 tednih nič vožnje (bila bolana), sploh pa ker je še imel tiste njegove neumne pripombe...kot da ni bilo dovolj vsega drugega :/
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Moja prijateljica je mela vse ure podnevi, glavno pa ponoci in je padla,ker ni bila navajena na hitro menjavanje dolgih in kratkih luci,ter vzratno bocno parkiranje v temi, ni bila prepricana vase in je rekla,da ne more.
aquarius
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a aquarius »

Dons grem prvo pomoč delat, upam da mi bo ratal glede na to, da nisem na tečaj hodila..Mal me edin zarad Ančke skrbi.. :roll:
.Jst sem ga ta teden kar zignorirala in se ne mislm več kar za vsak dan ment za vožnjo, ker ur mi pa ne bo brezveze nabijal! :evil:
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Pink Panterka napisal/-a:Moja prijateljica je mela vse ure podnevi, glavno pa ponoci in je padla,ker ni bila navajena na hitro menjavanje dolgih in kratkih luci,ter vzratno bocno parkiranje v temi, ni bila prepricana vase in je rekla,da ne more.

:eek: pa ne morejo biti taki :? kriza... a niti nočne pol ni imela pa so ji samo napisali kao, da jo je imela?
aquarius kako ti je šlo?
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

allessya napisal/-a:
°tanchyka° napisal/-a:nardilaaaaaaaaaaaaaa. nrdila sm. nrdila sm.
nrdilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Čestitam! :flower:

Pa vidim, da pišete nekatere tudi o nočnih vožnjah. V kolikšni meri se to sploh izvaja? Ker meni je inštruktor samo napisal nekaj ur nočne vožnje, vozila pa dejansko nisem. :? Na srečo mi ni bil problem, ko sem začela voziti tudi v temi, ampak lahko pa bi komu bilo, ker mu pač ni nihče povedal kako naj ravna pri nočni vožnji, kam gledati, da te ne zaslepijo luči nasprotnega vozila itd. Se pa, recimo, dolgo nisem mogla navaditi na preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi. :D

jaz tud nisem imela nočne vožnje. niti vožnje po avtocesti. in sploh nič nismo delal pri nas po teh vajah :roll:
to infinity and beyond!
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js sem pa mela relacijsko nocno, pa je bla kr kriza :) Tko, da upam, da glavne ne bom mela ponoc, ker te luci so mi kr neki :)

Pa se avto bom mogla zdej zamenat :( :(
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Kakšen avto voziš sedaj in kakšnega boš?
Glede avta naj te sploh ne skrbi ker je vse isto...

Ja drugače pa lučke ja...itak sie jih navadiš...pa ne gledat direkt v lučke ampak usmeri pogledat na cestišče (kar ga maš že tk al tk) pa bolj v desno stran....
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

js se lhko pohvalim d mam zaenkrt samo prvo pomoč :wink: ...se mi ne mudi zaenkrt, k mam itk oktobra 18...
sam mi je pa ful čudno vidt...mislim sej je logično po eni strani, sam ljubljančani-kko zdržiste tolko časa delt izpit? 40 ur al pa še več za en izpit?sej se ti zmeša ej...pr nas n Goriškem je powprečje tm nekje 22 al kej tazga...minimalne ure so pa 18 al 19 sej nvem točno...in že to pride drago :? kko pa pr vas stanejo ure?to me pa res zanima...a je powsod isto al maste vi, k morte met obvezno več ur, tud kej bol poceni?
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Tm mate itak vi full vse lažje...

Ja Ljubljana je Ljubljana nevem...mislim, da je kr malo težje narediti v Ljubljani izpit k je toliko norcev na cesti...

Ja mislim, da je ura tm okol 5000sit...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

aquarius napisal/-a:Kolk časa ste se za prvo pomoč učil, a ste vsi na tečaj hodil?Mi je mal bed, ker sploh ne vem, kako ta izpit zgleda.. :oops:

Jst se sploh nism učila. Na predavanja sm šla samo tolk, da sm vidla kako se kej poveže, pa knjigo sm prebrala 1×al 2×. Pa pole sm dobla od ene kolegice in sm pol kr na pamet vedla use, sm jih brez napake rešla :D

Praktični del maš pa:
-oskrbo poškodbe (poškodbo, ki jo maš boš mela narisano na koncu testa oz. pole)
-umetno dihanje
-masaža srca

Mogoče te še upraša tko kej umes čist by the way, nč resnga.

Pa ve, da je nujno (vsaj pri nas je blo tko), da ko stopiš do lutke jo moraš potrest, pa uprašat jo kao neki pol poveš, dase ne odziva pa je treba poklicat rešilca in tko. Pol pa lepo glavo nagneš nazaj pa nos primeš in 3× vpihneš zrak, potem pa 15× pritisneš pri srcu (=masaža srca)

Sej je čist na izi :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

renatka_ napisal/-a:
aquarius napisal/-a:Kolk časa ste se za prvo pomoč učil, a ste vsi na tečaj hodil?Mi je mal bed, ker sploh ne vem, kako ta izpit zgleda.. :oops:

Pa ve, da je nujno (vsaj pri nas je blo tko), da ko stopiš do lutke jo moraš potrest, pa uprašat jo kao neki pol poveš, dase ne odziva pa je treba poklicat rešilca in tko. Pol pa lepo glavo nagneš nazaj pa nos primeš in 3× vpihneš zrak, potem pa 15× pritisneš pri srcu (=masaža srca)

ja js sm jo della septembra in smo meli 2x predavanja, pole pa izpit...ostalo so pa itk že povedle

sam še to...nas so pa učili drugačno metodo reševanja :wink: ...30x pritisneš po srcu in 2x upihneš...kao nova pravila...ja ni kej tud za oživlanje je treba dobit drugačne taktike...zgleda d so se tisti k so jih mogli oživlat odločli, da jim stara ni ušeč :wink:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Tigi napisal/-a:Kakšen avto voziš sedaj in kakšnega boš?

Ja drugače pa lučke ja...itak sie jih navadiš...pa ne gledat direkt v lučke ampak usmeri pogledat na cestišče (kar ga maš že tk al tk) pa bolj v desno stran....

zdej sem mela golfa 4, zdej bom mela pa corso :(
pa glih z golfom sem hotla delat izpit k ga mamo doma, pa ga bom vozila :/ mah lohk bi pocakal se ta 2 tedna da nardim izpit, pol ga pa naj umaknejo :)
Lalama
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lalama »

to pa ni čist res... ko maš neki časa že izpit se lažje prlagajaš različnim avtom, ko ga pa še delaš je pa kr problem, ker si pač določenih stvari navajen... niso vsi avti enak občutlivi, eni majo trše stopalke, drugi mehkejše, in na to se morš prvadt.. pa k maš neki časa izpit nekak znaš prlagodit vožno glede na avto, če se pa šele učiš pa ni nujno da sploh veš kaj narobe delaš, ker si od prej drugač navajen...
...in men je tko dobr letet...nad vsemi letet...
Panasonic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Panasonic »

Lalama napisal/-a:

to pa ni čist res... ko maš neki časa že izpit se lažje prlagajaš različnim avtom, ko ga pa še delaš je pa kr problem, ker si pač določenih stvari navajen... niso vsi avti enak občutlivi, eni majo trše stopalke, drugi mehkejše, in na to se morš prvadt.. pa k maš neki časa izpit nekak znaš prlagodit vožno glede na avto, če se pa šele učiš pa ni nujno da sploh veš kaj narobe delaš, ker si od prej drugač navajen...
Življenje je polno presenečenj, če se pač zamenja avto se je treba navadit na novega, pač nč jokat. To je nekak tko kokr k se ženske začnete "učit" seksat, zihr se niste use na začetku "kariere" dale z istim tipom dol 40x, ker ste ga pač navajene... Glup primer sm dau, sam tko to je... :D
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

:lol:

pa sej sploh ni tok hudo, da bom zamenjala avto, sam sem se navadla na golfa, pa se fajn mi je pelat z njim, ampak bo ze :)
Zaklenjeno