No, jaz na leče vsekakor ne gledam kot na kakšen drug potrošni material. Pri tem se striktno držim tistih 30 dni, ko jih nosim, potem jih zavržem in uporabim nove (nosim mesečne mehke kontaktne leče). Glede na to, da očal več ne nosim od OŠ, nimam problemov z lečami, ki bi jih v moji raztopini hranila recimo en teden in jih ta čas ne bi nosila. Če jih nekaj dni ne bi nosila, bi pa sigurno vsak dan zamenjala tekočino, da ne bi prišlo do kakšne infekcije, ko bi leča spet prišla v stik z očesom.
Sem pa v zadnjem času spet začela razmišljati o tem, da bi za branje, TV in računalnik imela očala, a imam pri očalih še staro dioptrijo (tam nekje -2.00 na desni in -1.50 na levi), zdaj mam pa že nekaj let višjo dioptrijo, tako da bi tudi na očalih morala zamenjat dioptrijo. To je najbrž za plačat, ali ne? Ali se pač samo naročim na pregled, da mi izmerijo dioptrijo (ki je najbrž še nespremenjena kot jih mam na trenutnih lečah od zadnjega pregleda) in dajo na očala višjo dioptrijo, kot je ostala od OŠ (zastonj)?