Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Izraz ''delno vegetarijanstvo'' je subjektiven in ni uraden termin. Jaz ne vem zakaj je tak težko priznat to, a vas bo kaj manj če boste namesto vegetarijanke nekaj drugega? (Sej pesketarijanec je pa ja kul beseda).
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

Tearjerker napisal/-a:Izraz ''delno vegetarijanstvo'' je subjektiven in ni uraden termin. Jaz ne vem zakaj je tak težko priznat to, a vas bo kaj manj če boste namesto vegetarijanke nekaj drugega? (Sej pesketarijanec je pa ja kul beseda).

:lol: to zveni kot da se nam gre za to da mamo naziv vegetarijanec. Eni pač pravijo da nisi vegetarijanec če ješ ribe, dosti ljudi pa pravi da to ni res. Jaz sem pač takega mnenja, do nekega zaključka pa tak ne bomo prišli.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tu ne rabimo pridet do zaključka, ker to ni razprava v stilu ''a ti je dober brokoli'', da bi nekdo reko ja, drugi ne, pol bi se pa cufali ali je res okusen ali ne, ker tu res gre vsakemu svoje. Vegetarijanstvo pa je vegetarijanstvo, brokoli je brokoli in napolitanka je napolitanka, zavesa pa ni avto.

Meni je načeloma vseeno kaj kdo je. Izvor od kod izhaja prepričanje da ribe niso meso sem že podala, gre za prepričanje ki izhaja iz neke, recimo temu tradicije in ker je ta obče razširjena mi je povsem jasno, od kod taka miselnost ljudem. Ampak če pogledamo stvari z znanstvenega vidika in definicije besed, pridemo v navzkriž. Ampak še vedno, dejstvo je dejstvo, prepričanje pa prepričanje.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

sončk napisal/-a:
*kayka* napisal/-a: veganov pa sploh ne štekam, er kaj hudiča pa more bit narobe s tem, da nam krava daje mleko, kura jajca...? A živalim kej manjka zarad tega? A jih kej boli? NE! One so "narjene" da dajejo te stvari.

Je splošno znano da nekaterim piščancem režejo kljune in da krave ne vidijo sonca in da so razmere precej bedne. (razen eko jajc in mleka) In ne, NISO narjeni da "dajejo" te stvari, đizs kero mišljenje. Jajca so kurja menstruacija, mleko je pa v bistvu za teličke, ne za ljudi. Sicer jst to jem, ampak popolnoma štekam vegane zakaj ne, in svaka jim čast ker je res težko (in drago). In da nekdo trdi da so oni narjeni da nm dajejo to, je tko kot k mamica reče petletnemu otročku "pojej pujska da bo vesel". :D In tvoj pogled na vegetarijanstvo je mal izkrivljen, nobenih "nadomestkov" ne rabš, sam se nam spuščala v to.

In ja, pol je moj brat tud delni vegetarijanc, ker ne je purana. :D

mogoče še nisi slišala za to, da ivali redijo v ta namen? In ja, jem večinoma bio pa eko, ampak tud temu ni vsega za vrjet ;)

Jajca so kurja menstruacija in teb bi kej manjkal če bi nekdo tvojo menstruacijo uporabu?
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

*kayka* napisal/-a:
sončk napisal/-a:
*kayka* napisal/-a: veganov pa sploh ne štekam, er kaj hudiča pa more bit narobe s tem, da nam krava daje mleko, kura jajca...? A živalim kej manjka zarad tega? A jih kej boli? NE! One so "narjene" da dajejo te stvari.

Je splošno znano da nekaterim piščancem režejo kljune in da krave ne vidijo sonca in da so razmere precej bedne. (razen eko jajc in mleka) In ne, NISO narjeni da "dajejo" te stvari, đizs kero mišljenje. Jajca so kurja menstruacija, mleko je pa v bistvu za teličke, ne za ljudi. Sicer jst to jem, ampak popolnoma štekam vegane zakaj ne, in svaka jim čast ker je res težko (in drago). In da nekdo trdi da so oni narjeni da nm dajejo to, je tko kot k mamica reče petletnemu otročku "pojej pujska da bo vesel". :D In tvoj pogled na vegetarijanstvo je mal izkrivljen, nobenih "nadomestkov" ne rabš, sam se nam spuščala v to.

In ja, pol je moj brat tud delni vegetarijanc, ker ne je purana. :D

mogoče še nisi slišala za to, da živali redijo v ta namen? In ja, jem večinoma bio pa eko, ampak tud temu ni vsega za vrjet ;)

Jajca so kurja menstruacija in teb bi kej manjkal če bi nekdo tvojo menstruacijo uporabu?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Preberi si malo o fizioloških zmožnosti krav glede produkcije mleka in tehnologijah reje ter koliko proizvedejo zaradi teh tehnologij. Isto ti ne bo škodilo če se rahlo izobraziš o baterijski reji kokoši (no, vsaj če se misliš oglašat v tej temi).

In če je bio in eko krneki, zakaj pa potem nimajo vsi proizvajalci teh oznak? Pffff težka bo, težka....
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Na splošno, ko za človeka rečeš da je vegetarijanec je lahko mišljeno da ne je ribe ali pa da jih je. Nisem se jaz tega spomnila, ampak tako je. Pod vegetarijanskimi meniji se dostkrat najdejo tudi ribe, ko je post se ribe lahko je, ostalega mesa pa ne...

Pač vsak naj je kar mu paše!
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

kot prvo, tole je forum in se lahko oglašam brez tvojega dovoljenja in izobraževanja o bakterijski reji. Kot drugo, bio in eko je sicer res mal bolj "zdravo" pridelano, ni pa zj to nekej ful bolš. Kot tretje, a zdj mormo bit pa vsi vegiji, ker se krave (sicer gojene v ta namen) matrajo po raznih halah in ne vidjo sončne svetlobe? Ja, vem da ne živijo lih v najboljših pogojih, ampak a si predstavlaš da bi ble samo kravce na pašnikih, noben ne bi jedu ne mesa ne drugih živalskih produktov, vsi bi samo bio zelenavco jedl...Izumrl bi zlo zlo kmal :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

*kayka* napisal/-a:

Če bi bla celo življenje zaprta v celici in bla filana z antibiotiki sam zato da nekdo prideluje mojo menstruacijo - ja, bi mi. Ne štekaš ženska. In ja, izobrazi se glede standardov prehrane, ker čist očitno nimaš pojma.

In zdej si kr pršla na idejo da trdimo "bi mogl bit vsi vegiji". A je kdo to omenju, svašta ej, razlagamo ti kaj in zakaj so vegani.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

ti pa men ne boš govorila da nimam pojma veš :wink: kaj ti ni jasno?! te živali so gojene v ta namen in ok, res da jih filajo z razno raznimi stvarmi, ampak tko je, sprjazn se, par vegijou tega nau ustavl... lah pa začneš doma gojit bio piščančke.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

:lol: Se ne moreš da verjameš.... Only on Cosmo Forum :D
Zadnjič spremenil Tearjerker, dne 20. Feb. 2010 19:52, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Pa ti nisi normalna kayka, in ja, bom ti to govorila :D A znaš brat? A veš o čem teče tema? A veš da se ne pogovarjamo o tem da bodo vegani to ustavl al karkol? A veš da je to sam zarad njihove osebne odločitve in čiste vesti? Ja, nimaš pojma o bio in eko stvareh in nimaš pojma, da so te stvari najstrožje nadzorovane. ;)
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

ja enako lahko rečem zate! :wink: očitno nisi lih pismena, si pa zlo naivna, če verjameš da so v VSEH stvareh kjer piše bio in eko res živila pridelana na tak način...in ne, ni lih strogo varovano, vsak kmet, ki ne uporablja gnojila prodaja bio in eko izdelke. In ja tud vem o čem teče debata na forumu, sama si začela s temi stvarmi, js sm samo povedala svoje mnenje o vegeterjancih in veganih in pr tem bo ostal, prou tko k so to njihove osebne odločitve je tod moj mnenje o njih moja osebna odločitev :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovori