*purple* napisal/-a:Dagi napisal/-a:Tiavanna napisal/-a:Sam neki...a zunaj se kao lahko kadi? Ker meni je v soboto rekla ena punca, ki dela na Uradnem listu RS (in tudi sama kadi), da je po zakonu prepovedano tudi zunaj kadit...
svetuj punci naj si ob naslednjem cigaretu zunej še 1x vse prebere...

to je res...jst sm se prov smejala kaj vse slišš od folka...kajenje je prepovedano samo v javbih zaprtih prostorih...mislm da gasilcke veselice in podobne zadeve tud niso v zakonu.....
Zakon prepoveduje kajenje v zaprtih javnih prostorih (pod 'zaprt prostor' se šteje tudi zadeva, ki NIMA strehe, vendar je obdana z vsaj tremi stenami, sepravi se v Guinessu ne sme več kadit), včeraj sem slišala govorice, da se ne sme kaditi pod tisto streho roleto, ampak to ni res. Lahko se. Dalje; zakon napoveduje prašičje visoke kazni za kršitve (125e), s tem, da so začeli z istimi globami tudi na 'brezplačno ponujanje tobačnih izdelkov v zaprtem javnem prostoru'. Prejšnje kazni so na posameznega kršitelja znašale 5.000 sit. najbolj debila stvar pri tem zakonu pa je prepoved nošenja hrane in pijače v prostore, namenjene kadilcem (aka v tisto meterkratmeter stekleno kocko, v kateri naj bi bilo prostora z 4 ljudi).
Govorice, da se pred lokali ne bo smelo kaditi, so samo govorice. Res je, da je bila predlagana sprememba zakona za prepoved kajenja v bližini 50m od zaprtega javnega prostora, ampak zadeva ni bila sprejeta.
Zaenkrat zakon name ne vpliva, ker staršev ni doma in lahko kadim na vrtu, na šihtu sem pa tako ali tako hodila daleč izven zunanjega prepovedanega območja, ker pač že od nekdaj ne maram kadilnic. Kar bo potem, bo. In vsekakor mi ne bo všeč.