prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

*purple* napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Ne morem verjeti.... :grinsevil: Če kdo ne bo upošteval pa mu bom kar sama tisti čik ugasnila. :D

to bi pa rada vidla ja :D

Dagi...v KMŠJU se boš zdej definitivno zadušu od smrdljivga švica :tot: prej je saj dim in vonj po čikih mal prekril, apak kaj bo pa zdej, pa po pravic povedan dont want to know :D :roll:

tko nekak ja... dobr da trezna itak ne morm praga prestopt od tega KMŠ-ja... :D

Drgač pa kr neki no... včer sm mogla že ob 7h zjutrej na terasi zmrzvat... :evil: Pol pa poslušam glavne vzroke zakaj so to sprejel:
- da bi zaščitil zaposlene pred škodljivimi učinki dima (za une po tovarnah jih očitno boli k***c ker ni samo cigaretni dim tisti ki je škodljiv)
- da bodo zaščitl zdravje mladoletnih al neki v tem msislu, da ne bodo mogl do cigaret pridt... tega sicer nism lih najbl razumela ampak dobr...
BUDALE!!
Always look on the bright side of life!
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

*purple* napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Ne morem verjeti.... :grinsevil: Če kdo ne bo upošteval pa mu bom kar sama tisti čik ugasnila. :D

To sem že naredila. Neotesana budala je prižgala čik v prostoru za nekadilce, polnem otrok + dve nosečnici. Najprej sem opozorila, ker ni zaleglo, sem mu izpulila čik in ga ugasnila v njegovi pijači. Je samo debelo gledal in se pobral ven brez besed.

p.s. tega človeka nisem poznala.
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Pariz

Neprebrana objava Napisal/-a *Laura* »

končno, vsaj nekaj pametnega! :gut:
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Shannon napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

To sem že naredila. Neotesana budala je prižgala čik v prostoru za nekadilce, polnem otrok + dve nosečnici. Najprej sem opozorila, ker ni zaleglo, sem mu izpulila čik in ga ugasnila v njegovi pijači. Je samo debelo gledal in se pobral ven brez besed.

p.s. tega človeka nisem poznala.

meni je pa to skrajno neumno in primitivno. sj se da še enkrat opozorit, na moreš pa tega narest. Sploh pa ga ugasnit v pijači :roll: Kakšna nestrpnost
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Tokrat pa morm dat prou shannon. Če je zakon, je zakon. In če je označen prostor za nekadilce, se tm pač NE kadi. P***a, k da bo crknu, če enga ne bo pržgal takoj zdj in takoj tuki. Way to go, Shannon :D
Shannon
Debatorica
Debatorica

Hehe, primitivno zate, ker si kadilka. Un tip, kot je rekla Jagodka85, gotovo neb crknu, če bi smrdljivi čik prižgal pet minut kasneje zunaj. Dej no dej, a še enkrat naj bi ga opozorila? Eni pač mislijo, da so boga za jajca prjel in da lahko delajo vse, kar se jim sprdne. Idioti. Če je kajenje v prostoru prepovedano, je edini primitivec tisti, ki čik vseeno prižge in ga kljub opozorilu (!) ne ugasne. Pol naj pa nosi posledice.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Sam neki...a zunaj se kao lahko kadi? Ker meni je v soboto rekla ena punca, ki dela na Uradnem listu RS (in tudi sama kadi), da je po zakonu prepovedano tudi zunaj kadit...
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MajC¤ »

Meni je popolnoma vseeno, če je ali ni zakon. Itak je ogormno stvari ki škodi tako da... Tisti dim gor al dol. Situacija trenutno pač je taka kot je.Sicer nisem vidla nikoli poante v kajenju, ampak dobro ajde ti zapaše pa si prižgeš lepo v lokalu in stresaš v pepelnik, ampak da zaradi enga cigareta greš stat pred lokal pa na "hitrco enga potegnit"...A samo meni to zgleda takooo ceneno?
Drugače pa bi zdaj bla super priložnost da v te t.i komore vgradijo še kafe mašine. Dixi, kafe in kadilnica obenem...tržna niša prihodnosti....
Shannon
Debatorica
Debatorica

Tiavanna napisal/-a:Sam neki...a zunaj se kao lahko kadi? Ker meni je v soboto rekla ena punca, ki dela na Uradnem listu RS (in tudi sama kadi), da je po zakonu prepovedano tudi zunaj kadit...

Zunaj se lahko kadi. So pa nekateri delodajalci prepovedali kajenje tudi pred stavbami. To je pa odvisno od njih in nima nič z zakonom.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

No sej jaz sem tut tko zastopla, sam ta punca pravi, da ni tako... :nixweiss: No, saj ni pomembno, itak ne kadim. ;)
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

Tiavanna napisal/-a:Sam neki...a zunaj se kao lahko kadi? Ker meni je v soboto rekla ena punca, ki dela na Uradnem listu RS (in tudi sama kadi), da je po zakonu prepovedano tudi zunaj kadit...

svetuj punci naj si ob naslednjem cigaretu zunej še 1x vse prebere... :wink:
Always look on the bright side of life!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

zunaj na terasah, zimskih vrtovih itd. je dovoljeno kaditi, če je odprtih vsaj polovico sten.

mene je pa danes v sluzbi v pepelniku čakal listek z napisom 125€! :D
pa še spraznjen je bil! :eek:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Dagi napisal/-a:

to je res...jst sm se prov smejala kaj vse slišš od folka...kajenje je prepovedano samo v javbih zaprtih prostorih...mislm da gasilcke veselice in podobne zadeve tud niso v zakonu.

shanoon, ok je primitiven, ampak nekoč naletiš lahko na nekoga ki je še bolj primitiven in te poprimitivno butne na gobec.takrat verjetno ne bo več smešno :wink: nevem kako ej s tabo, ampak jst se v take zadeve nebi vtikovala...naj pač se pokliče pristojne za take zadeve reševat in to je to....
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

jochiejeva prva odločitev kar se zakona tiče:
namesto na pizzo v Sloveniji sem si privoščil čevape na hrvaškem! :P

no, sem pa zato kršil hrvaški protialkoholni zakon, ker sem vozil po dveh popitih pirih! :D :D
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

*purple* napisal/-a:
Dagi napisal/-a:

to je res...jst sm se prov smejala kaj vse slišš od folka...kajenje je prepovedano samo v javbih zaprtih prostorih...mislm da gasilcke veselice in podobne zadeve tud niso v zakonu.....

Zakon prepoveduje kajenje v zaprtih javnih prostorih (pod 'zaprt prostor' se šteje tudi zadeva, ki NIMA strehe, vendar je obdana z vsaj tremi stenami, sepravi se v Guinessu ne sme več kadit), včeraj sem slišala govorice, da se ne sme kaditi pod tisto streho roleto, ampak to ni res. Lahko se. Dalje; zakon napoveduje prašičje visoke kazni za kršitve (125e), s tem, da so začeli z istimi globami tudi na 'brezplačno ponujanje tobačnih izdelkov v zaprtem javnem prostoru'. Prejšnje kazni so na posameznega kršitelja znašale 5.000 sit. najbolj debila stvar pri tem zakonu pa je prepoved nošenja hrane in pijače v prostore, namenjene kadilcem (aka v tisto meterkratmeter stekleno kocko, v kateri naj bi bilo prostora z 4 ljudi).

Govorice, da se pred lokali ne bo smelo kaditi, so samo govorice. Res je, da je bila predlagana sprememba zakona za prepoved kajenja v bližini 50m od zaprtega javnega prostora, ampak zadeva ni bila sprejeta.

Zaenkrat zakon name ne vpliva, ker staršev ni doma in lahko kadim na vrtu, na šihtu sem pa tako ali tako hodila daleč izven zunanjega prepovedanega območja, ker pač že od nekdaj ne maram kadilnic. Kar bo potem, bo. In vsekakor mi ne bo všeč.
bounce around kai like bunniez
Zaklenjeno