Evro cene

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

tor dej še enkrat preberi. :wink:

no, mi smo v jugoslaviji komot zgradil hišo.sicer pa ne bom niti razpravljala o tem, ker ste vsi tok navdušeni nad našo novo slovenijo. :)
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Mi smo tud brez problema (razn pridobitev podpisa sosedov, ker naj bi jim z nadgradnjo bajte delal sam senco) nadgradil bajto, blo je vse velik cenejš in tud material se je dal dobit ...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

jagodka85 napisal/-a:Mi smo tud brez problema (razn pridobitev podpisa sosedov, ker naj bi jim z nadgradnjo bajte delal sam senco) nadgradil bajto, blo je vse velik cenejš in tud material se je dal dobit ...

Katerga leta?
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Zakaj sm vedla, da bi to morala že prej napisat :D

Okol 90 :ja:
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

jagodka85 napisal/-a:Zakaj sm vedla, da bi to morala že prej napisat :D

Okol 90 :ja:

91 je bla že Slovenija samostojna, konec 80ih, pa inflacija da te kap, in si lažje odplačeval, kr so ga mel doma je blo pa vse v markah, dinarjev so se izogibal vsi, črn trg je bil.
Ja takrat pa je že bil material na voljo za vse, v 80ih.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Jah to pa jst ne vem, sm bla premejhna oz. na začetku 80ih me sploh ni blo še, tk da ne vem ... jst pač pravm za takrt, k vem, kk pa kaj. Sicer je pa itak povsod neko lahko obdobje za lažje življenje in obdobje za težje. Sam še zmer ne delajo prou tile naši posrančki, pa nej reče kdor hoče kar hoče, od svojega mnenja ne odstopim.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Pa sej ni vazn kak je blo takrat. Dejstvo je, da je tole, kar se zdej dogaja, res ze slo mal predalec! Pa sej so nonstop neke podrazitve, pa js ce pomislim - vcasih sm mela 5000 SIT v denarnci pa se mi je zdelo vau ka mam dnarja, zdej - 20 evrov ni NIC. Js se prav sprasujem kak nekteri ljudje sploh se lahk normalno zivijo, resno. Ce mam js 200 evrov na mesec za sproti, pa si ne kupujem zdej ne vem kaj da bi metala dnar stran, pa mam se premal! S tem da js ne rabim nobenih poloznic placvat al pa cesa takega (no, razn mobitel), kak pol zivijo ljudje, ko majo 500 evrov place, pa recimo da mata oba v druzini neki takga placo, pa se kakga otroka, in majo bog ve kaksne stroske vse ...?! Bog ne daj, da mas pa se kaksn kredit povrhu vsega. Kam gre tole ... :confused:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Ne bom odpirala posebne teme o Sparu, tazen ce se bo razvila debata, to se mi zdi zanimivo za objavo:
http://1tastar.blog.siol.net/2008/02/01/pizde-sparove
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ Ah, da se tipu ljubi...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

točno to.
pa mimogrede, vsakdo, ki gre zaradi 9,44 evra (ali kakšnega podobno banalnega zneska) vložit tožbo, je en navaden bedak, ki nima v življenju boljšega počet. poleg tega, da tvega več sto evrov sodnih stroškov in povprečnine, so takšni primeri balast, ki dela gužvo na sodiščih. ko bo naslednjič kdo jamral, zakaj resni primeri rabijo toliko časa, da sploh pridejo do obravnave, naj gre prebrat tole in pa Racmanovo temo o policiji, pa mu bo vse jasno.
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

tko k je ena že pred mano napisala.Učasih smo z 5000 tisoč tolarji v denarnici mel pravo bogastvo.Usaj men se je tko zdej.Zdej pa teh 20€ ni nč dnarja.Kok je šlo use gor.Da ne govorim o čikih,k učasih še preverm ceno v SIT :eek: :eek: Pa čist usak mi v lokalu plačuje kavo s 20€!!Jebemti a prej si tud plačvov kavo s 5000 SIT???Najbrž da ne.Vem pa da je to posledica bankomatov k dajejo sma po 10 al pa 20€.
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Mnja sam js se zdej recimo z 20€ v denarnici ne pocutim vec zazihrana ko kam grem. Nimam obcutka, da bo dovolj denarja, pa ceprov grem sam na drink. Morm met u denarnci ene 40€. Za usak slucaj, ce bo premal :D

Medtem ko pa s 5000 sit... Hehe to sem pa zlooo redko mela v denarnci no. Ponavad ene 3000 sit in je blo zmer dovolj. Tud ce smo sli na pico in je usak svojo placu, pa dva drinka zram.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Glede na to, da si hrano kupujem sama, sem povišanje cen občutla predvsem tukaj. Povprečno porabim 7€ na dan za hrano. Torej za cel mesec porabim nekje 200€ samo za hrano.. Kje so še vse ostale stvari, ki jih nujno rabim in računi, ki jih moram plačat.. Težko si privoščim še kaj, kar mi je všeč in si želim imeti. Pa zdej morm še za morje šparat... Zajeban je to, full.. :?
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jullia_ napisal/-a:točno to.
pa mimogrede, vsakdo, ki gre zaradi 9,44 evra (ali kakšnega podobno banalnega zneska) vložit tožbo, je en navaden bedak, ki nima v življenju boljšega počet. poleg tega, da tvega več sto evrov sodnih stroškov in povprečnine, so takšni primeri balast, ki dela gužvo na sodiščih. ko bo naslednjič kdo jamral, zakaj resni primeri rabijo toliko časa, da sploh pridejo do obravnave, naj gre prebrat tole in pa Racmanovo temo o policiji, pa mu bo vse jasno.

nekje je pač treba začeti, da si bodo manj dovolili, ker kar delajo je samo obiranje ljudi.samo poglej kako so se naši giganti zmenili glede cen in vsega.
sicer pa če se tebi zdi deset evrov malo, verjamem da obstaja malo morje ljudi ki jim deset evrov pomeni še in še več in jih dejansko potrošijo za preživetje in ne za kafetke tako kot jaz in ti, naprimer.
in če gledamo kaj dela gužvo na sodiščih, je to 70% vseh tožb
i zato ker sodniki in ostali delajo z svetlobno hitrostjo :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

[quote="bouhica"]Mnja sam js se zdej recimo z 20€ v denarnici ne pocutim vec zazihrana ko kam grem. Nimam obcutka, da bo dovolj denarja, pa ceprov grem sam na drink. Morm met u denarnci ene 40€. Za usak slucaj, ce bo premal :D

Medtem ko pa s 5000 sit... Hehe to sem pa zlooo redko mela v denarnci no. Ponavad ene 3000 sit in je blo zmer dovolj. Tud ce smo sli na pico in je usak svojo placu, pa dva drinka zram.[/quote

To je samo tvoj občutek, ker je pač manjša cifra. Meni se 20 evrov še vedno zdi precej velika vsota, pa tudi zapravim jih ne prav hitro.

Razen, če ene res ful zapravljate po kafičih. Pismo, pogosto sem do ene 2h,3h zjutraj zunaj, pa še v življenju nisem 20 evrov v enem večeru pogonila. Mja, eni smo Gorenjci tudi po prepričanju, ne le lokaciji :)
Odgovori