Kontaktne leče
MySelf napisal/-a:vsekakor moras pa k okulistu na pregled, ne mores se kr sama odlocit pa kuoit lece... rabis strokoven nasvet glede mehkobe lec, cilindra...
...leče sm dobla pr optiku in je rekla d ni problema, mi je zračunala kere leče rabm glede na to dioptrijo k jo mam na špeglih itd...mam pa mehke mesečne leče...in to nj bi blo o.k. kokr mi je rekla u optiki in, da ne rabm it spešl k okulistu zarad leč, da ona lah use sama zrihta, in da se tko zdj dela...pa še zaston sm dobla testne leče...
baje je pa u lublani okulist spešl za leče (klinika al neki tacga...) in moja oklulistinja mi je rekla d nj grem tja, če hočem met leče...a kera ve ke je to, pa kok cajta se čaka, pa telefonsko številko...?
MySelf napisal/-a:pred 3leti sem si kupila azurno modre v italiji in sem dala 40E... nic posebnega.. se kmalu navelicas...
pa se motijo te pri gledanju ker je leca vecja kot pa sarenica, oz sarenica na leci je malce vecja, lece se pa se premikajo in je vse skupaj zelo motece..
a pa se ti lahko kej oko poskoduje zrd takih lec?
Vermilion napisal/-a:MySelf napisal/-a:vsekakor moras pa k okulistu na pregled, ne mores se kr sama odlocit pa kuoit lece... rabis strokoven nasvet glede mehkobe lec, cilindra...
...leče sm dobla pr optiku in je rekla d ni problema, mi je zračunala kere leče rabm glede na to dioptrijo k jo mam na špeglih itd...mam pa mehke mesečne leče...in to nj bi blo o.k. kokr mi je rekla u optiki in, da ne rabm it spešl k okulistu zarad leč, da ona lah use sama zrihta, in da se tko zdj dela...pa še zaston sm dobla testne leče...
baje je pa u lublani okulist spešl za leče (klinika al neki tacga...) in moja oklulistinja mi je rekla d nj grem tja, če hočem met leče...a kera ve ke je to, pa kok cajta se čaka, pa telefonsko številko...?
jaz sem leče tud dobla kar pri optiku, ker baje da ni fore, da grem posebej za to k okulistu, če znam ravnat z njimi (to so me v optiki naučili). pomembna je baje samo prava dioptrija, ki pa mi jo je zmerla iz špeglov. zdaj jih nosim en mesec, vse je ok, zdaj pa res ne vem če naj grem prej ko si kupim naslednje (te ki jih mam so testne dvomesečne) k okulistu al ne!? v optiki so mi rekli da je to bek vrženih pet jurjov.
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
My mother does it for me.
Loesje
am kolko jaz wem mores it k okulistu da ti zmeri naklone oči pa to...pa kaki cilinder pa wse to kaj so ze omelne.ker vse oci niso enake oblike in vsem ne pasejo enake leče.in en ko pridajo v optiki leče nima pojma kake mas ti te cifre in na podlagi "njegovega strokovnega" mnenja ne smes dajat nic not...oz smes...sam dobro ni zate:)
glede cilindra pa teh naklonov itd...sm jst prašala optičarko in je rekla d so to itaq mehke univerzalne leče, k sploh ne rabš met teh stvari zmerjenih, al neki tacga... vem pa da to ni ravn neko strokovno mnenje, so pa navodila proizvajalca in predvidevam d oni že vejo kaj je z uporabo teh leč, pa za koga jih delajo...vsaj naj bi 

- _ladybird_
- Komunikatorka
- Kraj: .......
Vermilion napisal/-a:glede cilindra pa teh naklonov itd...sm jst prašala optičarko in je rekla d so to itaq mehke univerzalne leče, k sploh ne rabš met teh stvari zmerjenih, al neki tacga... vem pa da to ni ravn neko strokovno mnenje, so pa navodila proizvajalca in predvidevam d oni že vejo kaj je z uporabo teh leč, pa za koga jih delajo...vsaj naj bi
čudn, men je pa v optiki zmerla to vse, ker baje to je pomemben
Vermilion napisal/-a:pa ful nevem sm klicala k okulistu in je rekla d ona težav z lečam ne rešuje, da nj grem k navadni dohtarci...
Tega pa jz resnično ne razumem, pa kaj je s temi vašimi zdravniki (nekaterimi)???

Nisem pa še nikoli slišala za kliniko, ki bi bila posebej za leče, žal.
Kar se pa tiče optikov, jim pa jaz osebno ne zaupam preveč. Lahko da se spoznajo na svoj posel, nekateri celo bolje kot okulisti, ampak vseeno...

Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Tocno tako anchi. Bo treba optika zamenjat punce, moj ima se svojega dohtalrja in ta dohtar meni predise se firmo lec, ne samo mere in dimenzije. Sem hotla menjat firmo, ker je moja ful draga, pa si tezko lece privoscim in je rekel, da se moram z zdravnikom zmenit
Sem bila presenecena, da zdravnik vec ve od optika....
Je pa posteno..vsaj meni se zdi.

fiona napisal/-a:Tocno tako anchi. Bo treba optika zamenjat punce, moj ima se svojega dohtalrja in ta dohtar meni predise se firmo lec, ne samo mere in dimenzije. Sem hotla menjat firmo, ker je moja ful draga, pa si tezko lece privoscim in je rekel, da se moram z zdravnikom zmenitSem bila presenecena, da zdravnik vec ve od optika....
kolk pa das za leče? jz mam sreco da mi pasejo lih ene tapoceni,sem mela drazje pa mi nikak niso pasale,pa je dokrca kr tiste nazaj predpisala....dam za tri mesce sao 6k pa voda pa ni tk drago..glede nma to da jih nosim pol ene 4 mesce mogoce wec. jz sm si lih prejsn tedn dala se očala na nvo naret pa fse...tk da je bla kr auwč cena,....=) ampak so pa ful lepa in dora in oh in spoh=)
MySelf napisal/-a:pred 3leti sem si kupila azurno modre v italiji in sem dala 40E... nic posebnega.. se kmalu navelicas...
pa se motijo te pri gledanju ker je leca vecja kot pa sarenica, oz sarenica na leci je malce vecja, lece se pa se premikajo in je vse skupaj zelo motece..
jst se jih še zmeri nisem naveličala, pa mislm da se jih tud nikol ne bom... mam plave in se mi zdi da mi velik bolj pašejo kot moja naravna rjavo zelena barva... pa nobenih posebnih problemov nimam z njimi... čist normalno lahko gledam, nič me ne moti... je pa res da se leče razlikujejo glede na proizvajalca...
aja ja jz sm ceri gledala po extra tisto oprecijo oči ko ti porpavi vid...jz sm bla wedno tk prepricana da ko bom dovol stara da si bom dala to porihtat da bom lepo vidla...samo ko sm ceri to gledala...kr nekak me je minlo...oz nei mogla jaz bit pri zavesti oni bi mi pa tk po očesu pikali pa to...bleks,pa ze rajs nosim leče pa očala
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Jest že od otroštva nosm očala, mela sem vmes par mescev leče, pa se ni obnesl, k mam presuhe oči, tko da ostajam pri očalih, nosim jih pa skoz. Za operacijo pa mi je zdravnica rekla, da ni primerna, ker naj bi imela že preveč poškodovano učko oz. premajhen procent vida. Tako mnenje sem dobla pri dveh različnih zdravnikih (privat), sem pa že tud jest vidla potek operacije na očeh po tv, pa me je tud kr minil (tko kot je rekla Majc).
Mene nč ne motjo očala, da bi se zarad tega nevem kolk sekirala in nosila leče, so kot modni dodatek naprimer, ne? In tud dans maš že tolk ene izbire glede okvirjev in vsega, tko da okolisti znajo najt, kaj komu paše.
Mene nč ne motjo očala, da bi se zarad tega nevem kolk sekirala in nosila leče, so kot modni dodatek naprimer, ne? In tud dans maš že tolk ene izbire glede okvirjev in vsega, tko da okolisti znajo najt, kaj komu paše.
fiona napisal/-a:Tocno tako anchi. Bo treba optika zamenjat punce, moj ima se svojega dohtalrja in ta dohtar meni predise se firmo lec, ne samo mere in dimenzije. Sem hotla menjat firmo, ker je moja ful draga, pa si tezko lece privoscim in je rekel, da se moram z zdravnikom zmenitSem bila presenecena, da zdravnik vec ve od optika....
u keri optiki pa kupuješ leče itd...?