Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Res hvala lepa! Iscem novo kremo, bom videla, kako se bo ta obnesla - (gre pa za Kanebo, Sensai Silk).
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ummm... kako pa je kaj tole?

Intense Repair - Repair Cream Mask

Sestavine: aqua , glycerin , cetearyl alcohol , bis-digyceryl polyacyladipate-2, cetrimonium chloride, hydrolyzed silk , simmondsia chinesis oil, persea gratissima oil , oryzanol , tocopheryl acetate , hydroxypropyl methylcellulose, lactose cellulose , citric acid, methylparaben , propylparaben , linalool, butylphenyl methylpropional, parfum, ci 77007 .

hvala
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Parfumirana in obarvana z dobrimi in slabimi lastnostmi:
Dobro: jojobino in avokadovo olje, vitamin E, izvleček svilnih proteinov, antioksidanti
Slabo: eterična olja, parabeni, potencialno iritantni sestavini na začetku, sploh 5. po vrsti

All-in-all vsebuje dve precej hranljivi sestavini, proteine in vitamin, zato ne bi smela biti slaba. Je pa brez silikonov, kar je OK, ampak vsebuje nekaj tipičnih sintetičnih primesi, kar ni OK.
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Maj. 2010 15:02, skupaj popravljeno 1 krat.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

UG84, spet jaz :D

nekaj me zanima glede 100%pure. Na orcini strani sem zasledila tole kremo. (ne vem če je nova, ker je do zdaj še nisem videla)
pa me zanima, ali je narobe če na 'mlado' kožo (stara sem 20) nanašaš take izdelke (tukaj piše, da deluje antiageing). in kakšna se ti zdi sestavinsko glede na 100%pure acai jagode in EC vrtnično :oops:
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Mislim, da antiageing zadeve niso tok vezane na starost. Pomoje nima veze, če jih uporabljaš tudi zdej. Moja sestra je tud 20, pa so mi v Orci tud za njo dal tester od kreme, ki ima antiageing učinek.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Če krema vsebuje naravne sestavine ti ne bo škodila, anti age je v kozmetični industriji itak prenapihnjen in navadno nič ne pripomore k zaviranju staranja kože.

Kvalitetne anti age kreme kožo lahko naredijo bolj sijočo, lepšo na pogled, nobena pa ne bo preprečila nastanek gubic npr. Sintetične innepriporočljive antiage kreme pa se odsvetujejo zaradi agresivnih in toksičnih sestavin, ki naredijo več škode kot koristi, poleg tega pa vsebujejo lahko tudi alkohole, ki kožo napnejo, v resnici pa izsušujejo in poslabšujejo stanje.

100% pure (pa še kakšna bi se našla) nima takšnih sestavin, zato ni panike. Tole so kopirane sestavine:

Green Tea, White Tea, Rose Hydrosol, Rosehip Oil, Pomegranate Seed Oil, Coffee Cherry Extract, Green Coffee Powder, Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin C (ascorbyl palmitate), Aloe Juice, Vanilla absolute, Extracts of Rosemary, Thyme, Goldenseal, Oregano, Japanese Honeysuckle, and Grapefruit Seed, Hyaluronic Acid

Sicer ni v INCI sestavi, amapk tole zgoraj pove, da je krema polna antioksidantov, vsebuje vitamin E, C, aloe vero, hyaluronsko kislino za vlaženje (čisto na koncu). Meni se zdi super - vlažilna in polna antioksidantov. Spregledala sem besedici OIL pri dveh sestavinah - zato dodajam k oceni, kremca torej ni samo vlažilna.

Za razliko od 100% pure Acai ima tale bolj poudarek na vlaženju, pri Acai pa so notri tudi bolj hranljive sestavine (kakavovo, avokadovo maslo). Podobno je z EC, tudi ta vsebuje nekaj dobrih hranljivih sestavin (jojoba, kokos, shea maslo).

Če pa si nagnjena k mašenju por pa še primerjava glede tega: najmanj komedogena 100% Pure Organska Coffee Cherry krema s kofeinom, najbolj od teh treh pa EC vrtnična. Ampak iskreno rečeno nobena od teh treh nima hudo visokega komedogenega potenciala.
Zadnjič spremenil UG84, dne 25. Feb. 2010 7:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

Na hitrco sem preletela temo, a nisem nikjer zasledila... A so Palmolive geli za tuširanje vredu ali so sestavinsko bolj tako tako? Katere geli pa sicer kaj uporabljate in mleko za po tuširanju, ker sem trenutno brez le-tega in imam kar suho kožo po telesu (sploh stegnih)?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Za nego telesa imamo posebno temo, bo bolje in pravilneje če tam vprašaš. Glede Palmolive pa , ne vem, imaš kakšnem konreten primer s sestavinami?
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ok hvala, bom se tam pozanimala. Sestavine so pa take:

Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauryl Glucoside, Parfum, Sodium Chloride, Styrene/Acrylates Copolymer, DMDM Hydantoin, Polyquaternium-7, Glycol Distearate, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Laureth-4, Sine Adipe Lac, Olea Europaea, Alpha-Methyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 42090;
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Nima premočnih čistilcev, zelo odišavljen (to ni dobro), vsebuje pa kar nekaj potencialno iritantnih sestavin. Proti koncu olivno olje in mleko in še malo parfuma ter barvil.

Vsebuje tudi konzervans DMDM Hydantoin, ki naj bi bil zelo iritanten in toksičen za kožo in mehčalec vode Tetrasodium EDTA, ki je potencialno kancerogena sestavina.

Kemičen in nehranljiv. Nič posebnega, jaz ga ne bi uporabljala.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala za razlago. :) Sem zasledila, da so ok geli od Alverde (recimo z grenivko in bambusom)? Iščem namreč tudi nekaj takega, ki očisti kožo na stegnih in ne izsuši le-te.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ja, Alverde geli so bili krasni. Potem pa so vanje vtaknili alkohol. Če ne želiš izsušene kože je najboljši Kneipp:)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Ena pripomba glede Palmolive, če smem. Preden sem začela vsaj enmal z glavo mislit, kaj dajem na in v svoje telo, sem tudi jaz občasno uporabljala Palmolive, ker je pač poceni, dokaj fajn diši in še kao "znan" je in je "lepo", če ti stoji v kopalnici.

Zdaj ga niti povohala ne bi več, ker mi je komaj zdaj jasno, zakaj so se meni vedno delale luske po koži in sm mela tak izsušeno kožo, da je prah letel od mene. Pa še spada pod korporacijo Unilever, ki pa itak testira in jih niti povoham več ne. Še Ramo sem zamenjala :)

Bolš, da si kupiš Baleo za 54 centov, boš še prišparala, enmal bolš je ko Palmolive, pa še za svet okoli sebe nekaj narediš :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

positive vibration napisal/-a:Zdaj ga niti povohala ne bi več, ker mi je komaj zdaj jasno, zakaj so se meni vedno delale luske po koži in sm mela tak izsušeno kožo, da je prah letel od mene.

Jaz isto. Po parih letih uporabljanja Palmolive, Fa, Nivee, Vichy, itd... sem končno spoznala, da rabim nekaj drugega za svojo kožo (imela prov rdeče lišaje po kože) in sedaj ni več duha in sluha o kakšnih takih problemih :wink: najljubše mi je pa še vedno L'occitanovo mandljevo olje za tuširanje. Super za suho kožo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

positive vibration, *mala* - :gut: :gut:
Odgovori