Gastroskopija

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

jaz sem se enkrat zastrupla z alkoholom,ker sem prevec mesala,pa sem mela vnetje,oz.sumim,ker en tedn nisem mogla niti sedet od bolecin.pa sem se s caji sama pozdravla,ker ne hodim k zdravnikom,ker so navadni grobijani.ce le gre se sama zdravim.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Enkrat sm bla na gastroskopiji in nikoli več!!! To so ble 3 najbolj nagnusne minute v mojem življenju! :? Najbolj grozen je tisti občutek ko ti kabel premika po trebuhu... in pol ko ga začne nazaj ven vlečt... groza :eek: Men so tok solze lile po obrazu... in kot da to ni blo dovolj grozn, me je pol še cel dan sililo na bruhanje!
Sayyidah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sayyidah »

Pozdravljeni!

Prav lepo bi prosila, če mi lahko priporočate kakšno bolnišnico oz. karkoli že, kjer delajo gastroskopijo na koncesijo. Klicala sem že v Medicinski center LIPA (po priporočilu medicinske sestre), vendar naj bi se čakalo do julija. Rada bi prišla čimprej na vrsto, poleg tega pa mi je pomembno tudi, da je osebje človeško, prijazno.

Hvala in lep pozdrav!
ZvezdicaZaspanka2000
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ZvezdicaZaspanka2000 »

Mene pa zanima,kako je če je kera že bla na gastroskopiji,ki ti jo opravijo prek nosne votline. Na internuetu zlo malo piše okoli tega,jaz sem se kar naročila v Celju,čeprav sem iz gorenjske,ampak skozi usta mi jo niso uspel opravt ker takoj bruham in mi je nepojasnjeno grozno težko zarad mojga refleksa za bruhanje...
zanima me,kako poteka to skozi nos,koliko časa traja,al je ta refleks potem res ničen oz lahko normalno dihaš in ti ne gre na bruhanje... hvala vam!
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

Sayyidah napisal/-a:Pozdravljeni!

Prav lepo bi prosila, če mi lahko priporočate kakšno bolnišnico oz. karkoli že, kjer delajo gastroskopijo na koncesijo. Klicala sem že v Medicinski center LIPA (po priporočilu medicinske sestre), vendar naj bi se čakalo do julija. Rada bi prišla čimprej na vrsto, poleg tega pa mi je pomembno tudi, da je osebje človeško, prijazno.

Hvala in lep pozdrav!

Jest sm pri Pacient-u v lj prišla na vrsto prej kot v enem tednu. osebje pa je tudi zelo prijazno.
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Eh gastroskopija je za potrpet, cev pa tudi ni debela. Razumem strah pred gastroskopijo, ker res ni prijetna. Ampak, če je treba je treba. Jas sem rajši šla pa da so mi odkrili celiakijo, kot pa če bi čez 10 let umrla... Pač stvar posameznika...
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

ZvezdicaZaspanka upam da je ta preiskava človeku bolj prijazna.
Sama sem bila na tudi že na gastroskopiji in sem imela stalno občutek "bruhanja" ampak glede na to da sem mogla biti tešče ni bilo ničesar kar bi lahko izbruhala razen tiste cevi :tot:
Uporabniški avatar
Sminaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sminaaa »

Meni osebno sicer ni bilo tako zelo zelo zoprno, kot smo prebrala od nekaterih na forumu ... Sicer pa verjamem vsem - za ene je ful nekaj strašnega, za druge pa spet ne (hvalabogu). Imejte v glavi, da res ne traja dolg ...
Mogoče en majhen nasvet, kar je meni pomagalo: odmislite cevko, odmislite siljenje na bruhanje in se osredotočite predvsem na dihanje ... Če vam jo spravijo preko požiralnika, potem ste lahko mirne - naprej pa itak da bo šlo ... :)
Kajti, če imate res težave (takšne in drugačne), boste srečne, da ste opravile preiskavo in boste končno vedele, kaj vam je in kako se boste pozdravile ...
Držite se!
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a 00ally00 »

Sminaaa napisal/-a:Mogoče en majhen nasvet, kar je meni pomagalo: odmislite cevko, odmislite siljenje na bruhanje in se osredotočite predvsem na dihanje ... Če vam jo spravijo preko požiralnika, potem ste lahko mirne - naprej pa itak da bo šlo ... :)
Kajti, če imate res težave (takšne in drugačne), boste srečne, da ste opravile preiskavo in boste končno vedele, kaj vam je in kako se boste pozdravile ...
Držite se!

Se strinjam ! S pozitivnim pristopom je treba na pregled, ker je ta preiskava res fajn glede na to, da ti s kamerco gledajo organe in še posnamejo videno, res lahko dobro vidjo kaj se notri dogaja. Za pregled drugih organov moraš delat ne vem rentgen, pa ultrazvok pa ostale stvari, ki so bolj nevarne in dajo slabšo sliko.

Sej res ni fajn uno cev met v seb, sam se da potrpet glede na to, da lahko prinese ogromno info o zdr. stanju prebavil.
Odgovori