Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Na kratko - zrihtam sebe in mala dva, naredim za jest za vse, mački dam za jest (ta taprva nafehta :D ) in potem dalje...
Ob toplejšem vremenu rada posedim malce na balkonu s svojimi mislimi, preden začnemo dan (če je prilika...)

Imaš kakšno prijateljstvo iz preteklosti, s katerim ste izgubili stik in bi si ga želel/a obnovit?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Ja. Dve taki prijateljstvi. Žal življenje teče svojo pot in včasih ne moreš nič več narediti.

- - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Mogoče, ne vem, se ne sekiram, sam lahko prispevam samo 50% truda, in sem odprt.
Celo življenje sem bil lokomotiva ki je vlekla večino odnosov, zdaj sem samo še vagon.

ponavljam
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Morda ena oseba, se občasno spomnim na njo. Je bila ok družba ampak...morda še kdaj, če dočakam opravičilo. Ne bo vedno vse na meni.

Ponavljam.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Ja. Moja Anč :D
Upam, da se kmalu kaj srečava, po tel. je bilo pa kot bi se nazadnje slišali pred kratkim in ne več let nič... Ni bilo spora, poti so šle počasi v druge smeri, hektično življenje, vmes je bila tudi v tujini.
Ogromno spominov deliva na neko obdobje.

Spustiš nove ljudi hitro v svoj krog ali imaš bolj zaključeno družbo?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:23, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

Novi ljudje načeloma najprej pridejo do pijač, žurov(študiram nazaj na pred korono :D), nekih lahkih osebnih tem, npr. splošno o življenju, razmišljanju, površinskem domačem življenju, itd. Saj se tako hitro pokaže, komu boš lahko zaupal vedno več in na daljši rok, nekatere pač žal kar hitro potem nekako "odstaviš", če vidiš, da, nimaš dejansko pač nič skupnega...

Ponavljam + koliko časa si prijatelj/-ica s svojim zadnjim prijateljem(da si ga spoznal/-a zadnjega v krogu svojih vseh prijateljev)?
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Če štejem kot nekdo s komer se družim in sva hkrati prijatelja, 3 mesece.

Zadnje v krogu prijateljev so sicer sošolke iz srednje, 12 let, da sem obdržala stik.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

1. del: Ja, mislim, da brez problema spustim nove ljudi v svojo družbo. Ne maram zaprtih krogov, kjer ni prostora za še koga. Rada sem tudi pobudnik, da se še koga novega vključi. Uživam v spoznavanju novih ljudi in kovanju tesnih stikov. Verjetno tudi zato, ker načeloma hitro berem ljudi in ko začutim pristno energijo, se mi zdi škoda, da bi ljudi odrivala stran. Zdaj če to pomeni tudi, kako hitro z novimi ljudmi delim stvari iz privat življenja, sem verjetno nekje na sredini. Ne spuščam se pa v debatiranje o ranljivih temah kar z vsakim, ki mi je simpatičen, temveč pustim, da to pride s časom, recimo po nekaj mesecih. Razen če prijateljstvo nastane spontano ravno zaradi debatiranja oz. izmenjavanja mnenj o določeni temi. Ena stvar, pri kateri sem še bolj previdna, pa je, kako hitro koga povabim k sebi domov.
2. del: Če govorimo o tesnih prijateljstvih potem je zadnji dober prijatelj v mojem življenju nekje pol leta. :)

--

Delaš kaj na svojem pasivnem dohodku in v kakšni smeri? Če ne, imaš kakšno idejo, kje boš začel/a? (recimo delnice, kriptovalute, online biznis itd.?)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zaenkrat bolj knjigo berem na to temo, imam malo kripto valut, samo BTC, s katerimi sem 1. začela letos januarja.

Bom v prihodnosti kaj razmišljala v tej smeri, nisem v preteklosti, do zdaj nič na to temo.

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Zlato švicarske kovnice. Začela pred leti in glede na zdajšnjo vrednost se že lepo pozna.
To se mi zdi takšna dolgoročna naložba, ki je ni treba nonstop spremljati. Ko cena pade nekaj dokupim in je. Brez skrbi in potrate časa.

Imam tudi par delnic ampak bolj za hec kot zares, trenutek slabosti.
Trenutno me mika nakup neke posesti, potrebujem je ne, cena smešna in čez xx let bi lahko dobro prodala. Edina težava, kdo bi kosil in ena skrb več na grbi...

Ponavljam.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

15% imam v zlatu
20% imam v defenzivnemu skladu (zdravila, hrana, gorivo, nekaj kar lahko preživi tudi konec sveta in inflacijo)
20% imam v growth skladu (FAANG delnice, tehnologija)
15% imam v YOLO skladih (električna vozila, razni poldprevodniki, extremne rasti ali padci)
10% je v obveznicah
20% je v še kriptotu in posameznih delnicah (Tesla itd)

Realna rast je neki vmes, torej 8-12%, čeprav potem pride zadnje leto kjer je bilo realno 20% čez ostale zadeve in okoli 600% na kriptotu.

Zdajle ko je pa popravek, sploh v visoki tehnologiji, spremljam pa kitajske delnice električnih vozil.

---------------------------------

Misliš da si dovolj finančno izobražena, v smislu budgeta, finančnih ciljev, kreditov? (Vprašam ker sem bil do izpred zadnjega leta in pol bos tukaj)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, ampak, mislim ,da je do neke mere normalno, da se tam nekje bolj med študentskimi leti s tem nisem ukvarjala, tako, da sem se začela bolj dobro leto po začetku redne zaposlitve. Realno, prej niti nisem imela toliko dohodkov, da bi jih ne vem kam vlagala, je šlo bolj za sproti.
Zdej imam pa kup obveznosti in izobraževanj prednostno pred temi zadevami, je že kar izziv kdaj dobit čas in energijo za še kaj novega.

V familji pa tudi ni noben bil nevem kako izobražen v tej smeri.

Plani za vikend?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, ampak, mislim ,da je do neke mere normalno, da se tam nekje bolj med študentskimi leti s tem nisem ukvarjala, tako, da sem se začela bolj dobro leto po začetku redne zaposlitve. Realno, prej niti nisem imela toliko dohodkov, da bi jih ne vem kam vlagala, je šlo bolj za sproti.
Zdej imam pa kup obveznosti in izobraževanj prednostno pred temi zadevami, je že kar izziv kdaj dobit čas in energijo za še kaj novega.

V familji pa tudi ni noben bil nevem kako izobražen v tej smeri.

Plani za vikend?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Na obalo delat na gradnji, do nedelje.

ti?
Odgovori