jowko napisal/-a:V sloveniji so tudi kvalitetne avtoceste, sam k se najdejo talenti in gredo prehitevat pri 130 km/h in prehitevajo tok dolg časa da se na rit nabije nekaj avtomobilov, spet slovenska logika -> sej vozim po omejitvah takim bi najraj izpit vzel!
Jaz bi tebi izpit vzela. Ne zato, ker kršiš omejitve na avtocesti, ampak zaradi skrajne netolerance do drugih voznikov. (tistih, ki upoštevajo zakone; do tistih, ki jih ne, je treba biti netoleranten) Zakoni niso zaradi lepšega in veljajo za vse. Vsak se ima vso pravico vozit 130 na uro po avtocesti in če to pomeni, da si živčen, ker ga ne moreš takoj prehitet, je to tvoj problem.
In tudi če kak ata prehiteva kamion s 110 na uro, si lahko toliko obziren, da ga počakaš, mu ne svetiš v rit in ne kažeš srednjega prsta.
Dober voznik ni (le) tisti, ki obvlada (ali misli, da obvlada

Tudi jaz ne vozim vedno po predpisih. Ampak če vozim 150 po avtocesti, se zavedam, da bom plačala kazen (in zraven malo besnela, ker se spravljajo name, namesto na tiste, ki vozijo 200 - ampak, sama sem si kriva). In se zavedam, da se imajo po avtocesti pravico vozit vsi. Če se ne motim, je spodnja omejitev 50 na uro (ne spomnim se točno zakona).