EMA 2009
-
- Kofetarica
Besedilo:
Imagine you and me,
we`re flying above the sea.
Feeling free,
in this love symphony.
Out of time, out of place,
somewhere, inside my universe.
Where you live your dreams.
Imagine you and me,
Feeling free, eternaly life in this love symphony!
Čeprav se mi zdi, da tudi nekaj v slo. poje. Ne vem.
Imagine you and me,
Feeling free,
in this love symphony.
Out of time, out of place,
somewhere, inside my universe.
Where you live your dreams.
Imagine you and me,
Feeling free, eternaly life in this love symphony!
Čeprav se mi zdi, da tudi nekaj v slo. poje. Ne vem.
cukr8 napisal/-a:Mah, mene ne moti, če pojejo v angleščini, saj ogromno predstavnikov drugih držav prav tako, ker je nekako 'nevtralen' jezik...
Bolj bi me zmotilo, če bi Langa & Manca tam krakali ''Tancuj, tancuj, djevuška'' :eek:... Ali pa djebuška al karkol že...
OMG, a sem prav slišala?
Angleščina nevtralen jezik? Kar se tiče ESC je uradni jezik v Veliki Britaniji, Irski in na Malti. Tako kot je francoščina uraden jezik v Franciji, Belgiji in verjetno Luksemburgu ter slovenščina v Sloveniji.
Tisti verz v ruščini me ni zmotil - važno, da je glavnina v slovenščini. Še vedno upam, da se bodo Quartissimo v Moskvi odločili za slovenščino. Čeprav imam bolj malo upanja.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
^^ Nope, seveda nisem mislila glede uradnosti jezika - ampak nasplošno po svetu kot sredstvo komuniciranja med ljudmi različnih narodnosti in tud v popularni glasbi dandanes
(da ne govorimo o razširjenosti med mladimi, sam mal preleti forum, pa že vidiš pol angleških besed in popačenk)..
Ne vem, potem bi pa lahko peli v esperantu, da bi se vsi med sabo bolj razumeli, ampak ne vem, kok bi bil jezik kej melodičen
Tista ruščina me je pa zmotila, ker se mi na celotni skladbi že itak ni zdelo nič slovenskega, razen seveda jezika, potem so pa še to razbili s temi verzi
... No, pravzaprav mi je pa vseeno, kako predstavijo Slovenijo drugih narodom tam, ker sama mednarodnega izbora ESC že več let sploh ne spremljam 

Ne vem, potem bi pa lahko peli v esperantu, da bi se vsi med sabo bolj razumeli, ampak ne vem, kok bi bil jezik kej melodičen

Tista ruščina me je pa zmotila, ker se mi na celotni skladbi že itak ni zdelo nič slovenskega, razen seveda jezika, potem so pa še to razbili s temi verzi

Zadnjič spremenil cukr8, dne 10. Feb. 2009 9:13, skupaj popravljeno 2 krat.
ESC je itak glasbeno tekmovanje, ne tekmovanje v poeziji. Za tistih 5 besed, ki jih uporabljajo v povprečnem tekstu, je vseeno, v katerem jeziku so.
In če se na ESC predstavljajo različne države Evrope, je meni poanta, da pojejo v svojem jeziku.
Bistvo Evrope je v različnosti, ne pa v uniformnosti.
In če se na ESC predstavljajo različne države Evrope, je meni poanta, da pojejo v svojem jeziku.
Bistvo Evrope je v različnosti, ne pa v uniformnosti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska