Testenine

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Pridružen: 10. Jul. 2007 16:56
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Če kupiš testenine Barilla kuhanje ni potrebno. Al nardiš precej vodeno meso al pa daš več bešamela in se skuhajo testenine v pečici. Pekač pa namažeš z oljem.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 988
Pridružen: 23. Maj. 2007 8:22

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Testenin za lazanjo ni treba kuhat, če nardiš dost bešamela za zraven...o lazanjaaaaa, zdej se mi pa lušta...pomoje jo bom jutri nardila :P.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 185
Pridružen: 25. Feb. 2005 12:06
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Traxie »

No sej so že ostale punce napisale :). Ni jih treba kuhat. Jst jih vseeno samo za sekundico potopim v vročo vodo, ker drugače pride preveč suho.
Pekač namažem z olivnim oljem.
Po vrhu pa kar un kupljen sir za pico (že nariban) potresem. Včasih dodam tudi mozarelo.
Drugač je pa men bolš, če na vrhnjo plast lazanj (makaronov) še mal mesne omake namažem in potem potresem sir, ker se drugače testenine full zapečejo in je spet vse trdo in suho :).
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Pridružen: 29. Jun. 2005 12:19
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ciber_girl »

Omaka za testenine z gobicami in puranom

50 dag poljubnih testenin
25 do 30 dag puranjega mesa
1 mala konzerva gobic v slanici
1 kisla smetana
1/2 čebule
sol, vegeta
bazilika
peteršilj


Postopek
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na majhne koščke narezano puranje meso in gobice ter sol, vegeto, baziliko in peteršilj. Dušimo, da postane meso mehko. Nato dodamo kislo smetano (ali sladko, po želji), še malo pokuhamo in omaka je pripravljena. Zlijemo na kuhane testenine in premešamo. Zraven postrežemo veliko skledo solate.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Pridružen: 18. Jun. 2006 17:43
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Testenine z mletim meson in porom:
Simple, res... pa zeloooooooooooo dobroooooooooo!!

Mleto meso spečemo na olju, posebej popražimo por na olivnem olju, zmešano skupaj, zmešamo s kuhanimi testeninami, voila, dober tek!
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Pridružen: 03. Jul. 2007 16:58

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

Yesa napisal/-a:jes sud včasih prepražim jajce in potem testenine kr poleg, tako da je vse skupaj malo prepraženo... fullll dobro, lahk je tud kaka tuna še zraven, slanina, pršut... :hearts:

O njami! To je res nekaj najboljšega, testenine z jajci. Sploh ne morem nehati jesti tega, tudi če sem že čisto sita. :hearts:

Sem pa že slišala, da nekateri jejo špagete tudi s kakavom. :D
lelija
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 340
Pridružen: 18. Mar. 2009 20:13

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:53, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Pridružen: 29. Apr. 2006 21:36

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 7:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Pridružen: 10. Jul. 2007 19:39

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

~NIA~ napisal/-a:melancani popečeni na žaru, pa gor kos pršuta pa kos sira...
pa zravn ocvtri šampinjoni..
njam :)


kaj od tega so pa testenine? :gruebel:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5025
Pridružen: 20. Nov. 2007 13:40

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Men je pa tko dobr ko daš tuno v ponvico pa zraven kečap...pa daš pol na ogenj pa vse lepo premešaš...pol pa gor testenine streseš in vse dobr premešaš...in pol njam! :razz: :wink:
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Pridružen: 30. Sep. 2008 17:14
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

je katera kdaj delala riževe testenine?
veste mogoce kaksna je kaj hranilna vrednost?
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 102
Pridružen: 28. Mar. 2009 9:48
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Jas delam riževe testenine in se čisto navadno skuhajo. Uporabljam tudi riževo smetano za kuhanje ipd ipd. za hranilno vrednost žal ne vem, poglej na embalažo, ko se boš sprehajala po trgovini. Drugače pa imajo same testenine taki bolj vodeni okus ampak ob dobri omaki se ne okusi. :D
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Pridružen: 14. Jun. 2006 17:47

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Meni so najboljši bio polnozrnati široki rezanci od Mlinotesta
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Jan. 2006 22:27

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst sem zdej kupla bio, polnozrnate špagete ampak jih nimam jajc skuhat, ker bi mi blo škoda pol cajta ki sem ga porabla za kuho in omako ki sem jo bv nardila. Pol pa stran vržt. :D In pol še vedno kuham obične. :roll:

Kak okus majo sploh?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1174
Pridružen: 11. Okt. 2009 16:44
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Danes sm delala špageti Carbonara...zelo okusne...
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Odgovori