V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Wild_Child
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Wild_Child »

Glede na tvoje +/- se jaz ne bi odločila za nobenega izmed njiju...
taprvi je sicer ok, samo vajin odnos do cerkve zna bit problem.
Tadrugi se meni osebno zdi prestar, sploh če nameravaš imeti otroke z njim. Ženska, IQ tle nima nobene veze, če se mata dva rada. Če ti pa to že tolk pomen, bi se pa lahko sama odločila, kaj boš.
Srečno!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: V precepu (življenja?) - SOS NUJNO

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

CvetličniPrah napisal/-a:DRUGI:

MINUSKI:
- fizično neprivlačen

Zame bi bil to odločilni faktor za (ne)izbiro. Partner te mora privlačiti.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: V precepu (življenja?) - SOS NUJNO

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

metuljčica* napisal/-a:
CvetličniPrah napisal/-a:DRUGI:

MINUSKI:
- fizično neprivlačen

Zame bi bil to odločilni faktor za (ne)izbiro. Partner te mora privlačiti.

se popolnoma strinjam.
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a posh_girl »

Prvi fant te bo začel počasi dolgočasiti, če te ne že. (sem bila v zvezi s fantom, ki je bil manj brihten kot jaz in hkrati zelo nerazgledan in čeprav sem ga imela zelo rada, ni in ni šlo). Postala boš nezadovoljna in skratka ne bo te več osrečeval.

Drugi pa te ne privlači.

To je to, kar ti imam za povedat. Sama praviš, da si lahko dobiš vsakega oziroma večino fantov, ki si jih zaželiš. Najbolje je, da prvega pustiš, z drugim niti ničesar ne začenjaj, ostani sama nekaj mesecev, nato pa poišči tretjega.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

študentka20 napisal/-a:ne bi rekla, ker glih starost nam prinese izkušnje in potem lahko na podlagi tega damo tudi pametne nasvete. :)

Mimovsekanka leta.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

jz te čist razumem.
in to da se s prvim intelektualno ne ujameta zna bit velik problem + da nista na isti valovni dolžini glede vere.

pri drugem je tud mene zmotla fizična neprivlačnost in posesivnost.

jz bi pustila prvega, še naprej prijateljevala z drugim in bla samska neki časa.
boš že najdla enga k se bo intelektualno in finančno ujemu s tabo in tazga k ti bo vsaj mal privlačn ;)
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Jaz se na tvojem mestu nebi odločila za nobenega od njiju, ker nebi mogla bit z osebo ki me fizično ne privlači, ali pa z osebo ki me intelektualno ne dosega.
samo moje mnenje...

Pri svojem opisu si napisala da nimaš težav z osvajanjem moških; torej poišči nekoga da ti bo ustrezal...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Haha. Meni se zdi iskreno rečeno smešno že to, da tako zelo (samooklicana) inteligentna ženska sprašuje za nasvet oz. priporočilo glede izbire moškega na forumu. Huh? :? Kljub njeni izredno natančni in dodelani analizi sebe ter obeh tipov, med katerima variira in vsem (tudi nepomembnim) podatkom, s katerimi nas je zasipala, ji ne moremo popolni neznanci reči: izberi kandidata št. 1! Lepo te prosim, CvetličniPrah! :roll: A se ti hecaš ali si že tako inteligentna, da vse skupaj gre že rahlo v drugo smer kot bi moralo? Nič ne rečem, če kakšna zmedena mlada punca vpraša za nasvet glede izbire fanta na (pretežno) babjem forumu, čeprav niti tega v celoti ne razumem, ker je to stvar vsakega posameznika in se mora človek sam odločiti. Ampak da ženska, ki zajema vse naštete lastnosti (praktično minusov skorajda nima, neverjetno) in ni več rosno mlada, sprašuje takšne neumnosti na forumu... Brez zamere, ampak nekdo ti je pač moral povedati resnico (saj nekaj pred mano jih je že reklo kakšno pametno). Pa da še nekaj razčistimo: kdor je jako nadpovprečen (govorimo o razgledanosti in izobrazbi, ne pa o lepoti, katero si ti definirala kot nadpovprečno pri sebi; btw, lepota je zelo širok in nejasen pojem - kar je nekomu lepo, lahko drugemu niti približno ni :wink: samo realna sem), se ponavadi ne hvali sam, tako da že to dovolj pove. Če bi bila jaz na tvojem mestu in tako zahtevna, bi verjetno ostala sama. Nič ni narobe s tem, če ima nekdo neke kriterije in če razmišlja o plusih in minusih pri morebitnem bodočem (ali zdajšnjem?) partnerju. Ampak pri tebi mora biti vse tip top, da se boš lahko za enega odločila. Pa ti veš, da popolnosti ni? Naj te razočaram in postavim na realna tla: tudi popolne zveze ni. Come down to the Earth in začni poslušati svoje srce, sicer boš takšne analize sestavljala še pri 40ih letih.
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Leyla_ »

glasujem za tretjega :)

za nekoga, ki ga boš imela res rada, nekoga, za katerega ti niti na misel ne bo prišlo, da bi ga zamenjala z nekom drugim. ok, je res, da "prave ljubezni" veliko ljudi ne doživi. vendar se prepusti. naj kdo drug osvoji tebe, namesto, da vedno ti osvajaš.
imam namreč občutek, da z nobenim ne bi bilo to to. pri prvem te preveč tega moti in dvomim, da bi šla lahko čez vse. če bi se ti pa on popolnoma prilagajal, pa tudi ne bi bilo zanimivo - se bi naveličala. drugi pa.. prevelika natančnost, mahnjenost na popolnost, ure in ure porabljene za izgled in higijeno. verjetno se bi morala prilagoditi. če si sposobna, ok. jaz namreč ne bi mogla živeti v svetu, ki bi bil vedno kot iz škatlice, izoliran od prahu in vsega vsakdanjega. včasih tudi nered paše.
pusti pa srcu, da izbere. in ne oziraj se preveč na druge. ti si tista, ki ve resnico, kaj in zakaj in to je edino pomembno. ti živiš svoje življenje, ne pa kdo drug.
pa veliko sreče ;)
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Tamala_mrha napisal/-a:Haha. Meni se zdi iskreno rečeno smešno že to, da tako zelo (samooklicana) inteligentna ženska sprašuje za nasvet oz. priporočilo glede izbire moškega na forumu. Huh? :?

Samo komentar: Ljudje z visokim IQ niso nujno tudi čustveni inteligentni (v tem primeru sposobnost primernega čustvovanja in pravilnega/zrelega ravnanja v danih situacijah), zato tvoj argument o tem, kaj tako inteligentna ženska počne na "babjem" forumu, nima teže.

Avtorica teme: Mislim, da je najbolje, da se ne odločiš za nobenega izmed dveh. Si še mlada, praviš tudi, da si inteligentna in fizično privlačna torej imaš še možnosti, da spoznaš nekoga tretjega.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

tmis_ napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Haha. Meni se zdi iskreno rečeno smešno že to, da tako zelo (samooklicana) inteligentna ženska sprašuje za nasvet oz. priporočilo glede izbire moškega na forumu. Huh? :?

Samo komentar: Ljudje z visokim IQ niso nujno tudi čustveni inteligentni (v tem primeru sposobnost primernega čustvovanja in pravilnega/zrelega ravnanja v danih situacijah), zato tvoj argument o tem, kaj tako inteligentna ženska počne na "babjem" forumu, nima teže.

Moje preprosto videnje te situacije oz. njenega vedenja me pač ne prepriča, da ima visok IQ. Če pa ga že ima, je to dovolj zgovoren dokaz, da über inteligentni ljudje niso nujno tudi zreli v danih situacijah.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Če ženska ne bi napisala, da ma viskok IQ, pol bi ji pa vse pomagale. Ne vem, a inteligentni ljudje pa ne morjo met težav na čustvenem področju in nikol ne potrebujejo nasvete drugih?! :roll:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
CvetličniPrah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska (NG)

Neprebrana objava Napisal/-a CvetličniPrah »

Super ste - hvala - nekateri ste si res vzeli čas in prebrali moj megalomanski post in nato še tako kvalitetno odgovorili - res iskrena hvala.

Ta "babji" :) forum se je izkazal za zelo koristnega!

K razumevanju: IQ in čustvena sfera sta pogosto obratnosorazmerna. Torej visok IQ čisto nič ne pripomore v čustvenih stiskah, k večjemu "škodi" :) Ker poznam kar nekaj IQ-jevcev, lahko iz lastnih izkušenj povem, da višji kot je IQ, bolj smo "bogi" pri socialnih oz. čustvenih zadevah. Moj menor za diplomo, ki je izreden mat. genij (doktoriral iz mat. na Oxfordu), je pravi bebček po izgledu in v pogovorih,mislih,dejanjih,... ki niso matematični.

Odločila se nisem, vendar se nagibam k takšnemu razpletu:

Prvega bom povabila na prijetno večerjo in mu brez olepšav povedala za moje "pogoje" oz. želje. Povedala mu bom kaj me moti in seveda predlagala rešitve, katere bo lahko tudi on sooblikoval.

Drugemu bom ponudila intelektualno prijateljevanje in neke vrste "mentorstvo", saj se izredno zavzema in si želi biti prisoten ob mojem kariernem vzponu. To ga zelo inponira.

Upam, da bom dovolj močna in bom pri prvemu dosegla željeno in se ne (kot je bilo to doslej) podrejala ter prilagajala.

Pri drugem pa moram biti dovolj močna, da jasno zastavim meje sprejemljivega. Sicer odpade, saj sem dovolj sposobna tudi brez njegovih "nasvetov".

Še kaj napišite - hvala !
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Bejba, zgleda da se boš le prav odločila :D
Keep on going & good luck!
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Čist iskreno povedano js na tvojem mestu ne bi vzela nobenega od njijudveh.
Eden te bo peljal v vas kar ti ne odgovarja in bo tvoja sreča "omejena", ker boš celo življenje na mestu, kjer ne boš srečna.
Drugi ti pa svobodo jemlje in vrjem še zmerj hujše bo. To da je perfekcionist pa da je zelo natančen ti zna zlo škodit. Če mene vprašaš boš kmal spokala stran od njega. Ne bosta dolgo skp, sj boš sama vidla da nista.
Medtem ko ti prvi daje vso svobodo, glede cerkve pač poveš kakšno je tvoje mnenje in jim daš vedt da je to tvoje mnenje in pika. Če te majo radi bojo to sprejel, nehal težit pa pozabl na to. Lahko pa se tut z njim vrjetno dogovoriš da bi raje živela v mestu. Če te ma rd bo sprejel.
Pa tm kdo te intelektualno dohaja sploh ni važno...a ti še v svojem prostem času samo o svojih uspehih razmišljaš pa o službi itd? Vrjetno ne ane?
Če že morm povedat izbiro, bi izbrala prvega.

Lep pozdrav pa upam da se boš odločila za svoje srce prov. Sporoči.
Odgovori