kr.ena napisal/-a:Ali ima kaj zveze s slovnico:
tablete za glavobol ali tablete proti glavobolu
kapljice za rdeče oči ali kapljice proti rdečim očem?
Tista prva varianta mi vedno zveni pomensko čudno ...
Smreka napisal/-a:Jaz bi tud dala vejico in se mi zdi, da je vsiljeni stavek, ker lahko bi potem nadaljevali:
Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje, se je nadaljevala pozno v noč.
freaky napisal/-a:Smreka napisal/-a:Jaz bi tud dala vejico in se mi zdi, da je vsiljeni stavek, ker lahko bi potem nadaljevali:
Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje, se je nadaljevala pozno v noč.
Sj lahko vsak stavek v mislih nadaljuješ, tako da boš vrinil vejico. Zato se mi zdi takšna razlaga ful nesmiselna (nč grdga ne mislim). Res je pa tudi, da ne študiram slovenščine in vem, da jo ve bolj obvladate kot jaz.
Jaz bom verjetno iz tega stavka naredila doktorat, ker skos neki po internetu brskam in iščem vse možne definicije, kje, kdaj in zakaj stoji vejica.
Dublin na Irskem in Richmond v Virginiji: ločuje ju na tisoče kilometrov povezujejo pa umori. Predavanja, ki jih mora opraviti na Irskem, dr. Kay Scarpetti ponudijo popolno priložnost, da ugotovi, ali so umori na obeh straneh Atlantika res povezani. Pred leti je bilo na Irskem najdenih pet obglavljenih trupel brez okončin zdaj so bila štiri takšna trupla odkrita v Združenih državah.
Smreka napisal/-a:Ma ej..jst prsežem da bom dala okrog eno okrožnico, katerega spola je finale.
Zdele ko je bil Eurosong pa kj podobnega - prisežem, da 80 % "novinarjev" govori tisto finale, kot da je srednjega spola.
Dejte prosim že enkrat dojet, da je finale TISTI finale.
Poznavanje slovnice na višku res.
tanchii napisal/-a:še eno vprašanje glede vejic, čeprav drugač nimam nekih problemov s slovnico (ne me zdaj napadat, če ni vse pravilno, ker trenutno to ni moj namen)
no, iz pesmi Pesek in dotik:
tu stojim, ponosno, s teboj...
al
tu stojim, ponosno s teboj... ?
pomoje je prav prvo, ker lahko prebereš brez "ponosno" - tu stojim s teboj, če pa prebereš samo drugi del - ponosno s teboj, pa pol nima nekega pomena prav.. popravite me če se motim
Smreka napisal/-a:Ma ej..jst prsežem da bom dala okrog eno okrožnico, katerega spola je finale.
Zdele ko je bil Eurosong pa kj podobnega - prisežem, da 80 % "novinarjev" govori tisto finale, kot da je srednjega spola.
Dejte prosim že enkrat dojet, da je finale TISTI finale.
Poznavanje slovnice na višku res.
SSKJ napisal/-a:supêrga -e ž (ȇ) nav. mn., žarg., šport. športna copata, zlasti močnejša: obuti superge