Čaki, koga zdaj to misliš? Mene?

Ne, jaz je definitivno nimam, verjemi

Baročna postava pomeni oblinasto, 'oblazinjeno' postavo, torej velike prsi, zaobljena zadnjica in stegna itd., nima veze s kostmi

Torej močnejša postava, ne dobesedno debela, temveč močnejša. Saj to je splošno uveljavljen izraz za takšne tipe postav. Še J.Lo ni dober primer, čeprav ima zelo mesnato in okroglo zadnjico, ker je zgoraj preveč drobna v oprsje, da bi se jo štelo pod baročno. Evo, Kim Kardashian je pa dober primer, precej oblina, a vseeno ne v smislu zašpehanih Američank, ker ima pas poudarjen. Baročna postava je omiljen oz. bolj prijazen izraz za 'plus size' ženske.
Definitvno pa to ne pomeni, da ima ženska širše boke od pasu, ker to ima takorekoč vsaka normalna in je to del ženske konstitucije. Le izjemoma temu ni tako, če ima ženska izrazito deško postavo z ravnimi boki (kar meni v ekstremih sicer ni všeč, ker potem pas ne izgleda tako ozek, ampak noge izpadejo pa daljše).
Tako da a-a, oseba s konf. številko 34 ali 32 že celo odraslo živjenje (in to po naravni poti, v familiji smo vse babe suhcane, ne gre za kakšno prisilno hujšanje ali kaj podobnega), z otroško drobno postavo brez prsi (košarica A prevelika:D), vitkimi nogami in pač vidnimi kostkami na bokih (obseg do 85, nič ekstremnega) ni baročna postava, temveč njeno nasprotje

Potem bi tudi večina anoreksičnih manekenk imela baročno postavo, če bi bila njena definicija povezana s širino kosti, ne pa 'mesnatosti' in bogatosti oblin (kar v resnici to pomeni)