dayđremer napisal/-a:Meni se pa zdi, da velik bolše funkcionira takšna zveza, ko je moški starejši, ker punce smo čustveno prej zrele, tak da.. Ka je blo pa še 20 let nazaj, med našimi mamami je veliko takšnih, ki so mele pri 18, 19, 20 letih zvezo z kar starejšimi.. Tudi 15 let. Da nebi o zgodovini sploh. Itak, da se 30letnice bojijo konkurence mlajših smrkelj
Pa od kod ta mit, da so punce oh in sploh bolj zrele od fantov? Blazno malo 19-letnic poznam, ki bi bile višek zrelosti, kar se tega tiče, so kar v istem košu z 19-letniki. Samo tega kot devetnajstletnica ne vidiš (ne govorim za tebe, dayđremer, čeprav tebe citiram, ker nimam pojma, koliko si stara

), ker se vse vidimo kot bolj zrele od povprečne vrstnice. Ne vem, ali sem jaz edina, ki se zaveda, da niti slučajno nisem dorasla svojim letom?

Verjetno je ta modrost sicer prišla z leti, deset let nazaj sem se imela za neverjetno resno in zrelo osebo.
In tudi bolj zrela devetnajstletnica se po "zrelosti" ne more primerjati s 30-letnico. Zaradi vseh življenjskih izkušenj, načina življenja itd. Za resno zvezo je pa že fajn, če imamo ob sebi osebo, ki je nekje na podobni valovni dolžini. In tridesetletnik s službo, končano izobrazbo, neko finančno stabilnostjo itd... je zelo težko na isti valovni dolžini s
srednješolko.
That said, poznam nekaj primerov, ko so se našli ljudje s precejšnjo razliko v letih, saj jih vsi, in pri nekaterih zadeva laufa.