Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Ja to da se uniči cel mesec truda je res če hočeš bit zdefiniran za tekmo, kjer se na tako nizkem bf takoj poznajo grehi.

Če pa spiješ kavo vsak dan na dijeti za običn folk nima nobenga pomena. Naših fitnes trenerjev se ne sme poslušat ali pa z veliko rezerve, sploh tiste nepoznane.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

my_self napisal/-a:Rada bi dala dol 4-5 kg, ki so se nabrali v zadnjih nekaj mesecih. Brez mleka pa nekako ne gre, ker ga tudi jz pijem s kavo, včasih pa ko me popade lakota (v večernih urah), raje posežem po kozarcu mleka (1,6 m.m.) kot pa po hrani - me fajn nasiti. :) Ne bi pa rada na račun mleka pridobila kg oz. ovirala izgubo teže, zato sprašujem.

Mleko je fajn, sploh tisto z 3.2 ali več.
ne vem zakaj kupujete "oropano" mleko.
Zdaj imaš povsod mlekomate, tam je zdravje.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a scorpio64 »

Eni govorite kot a bi bil mlek en strup, pa za kavo isto.

Mleko je v normalnih količinah čisto uredu zadeva. Od kar ga pijem se mi je znatno izboljšala gostota kosti.

Ena kava ti pa ne more uničit hujšanja, fora je samo v tem da manjša apetit, glede tega ima podoben efekt kot nikotin pri cigaretih.
Če res nisi profesionaln bodybuilder ali kaj podobnega se ti ni treba s takimi malenkostmi ukvarjat.

Aja pa še nekej, pri hujšanju ima PREHRANA 80%, FIZIČNA AKTIVNOST PA 20%... upam da to komu razjasni kakšno dilemo.

lp
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

scorpio64 napisal/-a:Eni govorite kot a bi bil mlek en strup, pa za kavo isto.

Aja pa še nekej, pri hujšanju ima PREHRANA 80%, FIZIČNA AKTIVNOST PA 20%... upam da to komu razjasni kakšno dilemo.

lp

NI RES...ne moreš tega procentualno določat, kulk je vredna prehrana pa kuk trening.. Če nekdo trenira zelo aktivno, mu ni treba tulk pazit na prehrano kot nekomu ko ne dela nič, ker mu trening prinese zraven dodatnih 1500 al pač neki kalorij ki jih lahk potem poje. Tak da prehrana in fizična aktivnost sta tesno povezani med seboj in nikakor ne moreš dat eni prednost pred drugo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

tor napisal/-a:
my_self napisal/-a:Rada bi dala dol 4-5 kg, ki so se nabrali v zadnjih nekaj mesecih. Brez mleka pa nekako ne gre, ker ga tudi jz pijem s kavo, včasih pa ko me popade lakota (v večernih urah), raje posežem po kozarcu mleka (1,6 m.m.) kot pa po hrani - me fajn nasiti. :) Ne bi pa rada na račun mleka pridobila kg oz. ovirala izgubo teže, zato sprašujem.

Ni oropano, kvečjemu nasprotno, obogateno, tj. z dodanimi vitamini in nekaterimi elementi :P (ja ok, verjetno so nekateri vitamini dodani tudi zato, ker so topni v maščobi in so bili skupaj z njo odstranjeni in nato dodani nazaj). Maščoba in nasploh kravje mleko je pa ''zdravje'' za telička in za njegov razvoj, človeški otroci imajo itak človeško mleko (odraslim ljudem pa pogosto povzroča celo težave oz. se nalivajo z njim iz navade, ne toliko ker bi ga naš organizem rabil, kot zadnja leta opozarjajo.. sploh pa ne tega mastnega, namenjenega rejenju mladiča) :wink: Sicer pa mleka ne pijem, se mi gravža :)
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

dot napisal/-a:
tor napisal/-a:

Ni oropano, kvečjemu nasprotno, obogateno, tj. z dodanimi vitamini in nekaterimi elementi :P (ja ok, verjetno so nekateri vitamini dodani tudi zato, ker so topni v maščobi in so bili skupaj z njo odstranjeni in nato dodani nazaj). Maščoba in nasploh kravje mleko je pa ''zdravje'' za telička in za njegov razvoj, človeški otroci imajo itak človeško mleko (odraslim ljudem pa pogosto povzroča celo težave oz. se nalivajo z njim iz navade, ne toliko ker bi ga naš organizem rabil, kot zadnja leta opozarjajo.. sploh pa ne tega mastnega, namenjenega rejenju mladiča) :wink: Sicer pa mleka ne pijem, se mi gravža :)

:roll: :roll:
Ti kar pij te dodatne umetne vitamine.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Če bi prebral prispevek do konca, bi ugotovil, da mleka ne pijem (vsaj odkar se ne dojim več pri materi :) ).

Point je bil pa itak drugje, ravno v tem, da hočem povedat, da je ta polnomastni kravji produkt blazno zdrav za kravje mladiče, ne toliko za nas (vir vitaminov imaš večji tudi kje drugje, kalcij se pa pri odraslih osebah baje ne nalaga več v kosti, nekje po tridesetem letu se mi zdi, da se samo še črpa iz zalog, vsaj prof. biologije je nekoč tako razlagal). Ti pa seveda mirno pij, kar te je volja, pokomentirala sem samo izjavo o tem, da je tisto zdravje za človeka :wink:
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a scorpio64 »

ČISTI LAIKI lahko rečete da je vadba bolj pomembna, ampak če se pogovarjamo o zastavljenem cilju za HUJŠANJE, je več kot 3/4 uspeh hujšanja odvisen od PREHRANE. To je dejstvo in tega ne bi napisal, če ne bi imel pojma o čemer pišem. Trening je samo pika na i, torej če govorimo o nekomu ki je "debel" oziroma ima prekomerno težo, je v VEČINSKI meri odvisno od prehrane, tudi če imaš ti res težke aerbone treninge, se rezultati ne bodo znatno izboljšali ob enakih prehranskih navadah.

lp
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Kako je pa s sadjem? Ljudje pri dietah povdarjajo sadje in zelenjavo, ampak sadja tudi ni dobro jest v prevelikih količinah, ne? Če se ne motim obstaja neka količinska omejitev sadja (na dan), ve kdo koliko je in koliko resnice je v tem, da ni dobro jest preveč sadja (npr. pol kilograma in več na dan)?
Kako je pa z naravno iztisnjenimi sokovi? Če že tako pojem 2 sadeža na dan (najbolj pogosto kombiniram kivi-jabolko ali pa banano-pomarančo), je boljše če izpustim pomarančni sok/limonado in raje posežem po vodi/čaju?
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Sadja se je bolš izogibat (ker gre še vedno za sladkor) - ampak useen bolš sadje kot pa čokolada. Če le lahko, ga črti oziroma se ga izogibaj vsaj proti koncu dveva. Sadni smoothiji niso primerni za dieto, ker dejansko nič ne nasisitijo, so pa polni cukra. Priporočljivo je spit veliko vode al pa še bolš - zelenega čaja. Sokovi odpadejo. Jst si drgač delam smoothije z jogurtom - probiotični jogurt zmešam s kakim zmrznjem sadjem (gozdni sadeži, jagode..), ker je to skor edina oblika jogurta k mi je všeč, sam nism na dieti.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

[q
Zadnjič spremenil claire, dne 11. Feb. 2012 17:37, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Wellness.B »

claire napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:To že, ampak tudi tisti, ki delajo na oblikovanju postave in spijejo kavo na dan, se jim ta kava pa res ne bo glih poznala na vidnih mišicah. :) Bivši sodelavki sta redno obiskovali fitnes in se po vsaki vadbi ustavili spodaj v kafiču na kavi z mlekom (ena je celo konstantno pila belo kavo), pa sta obe bili izklesani. :D

klko je meni zanano, je kava z mlekom totalen strup za telo nasplošno. torej sama kombinacija kofeina in mleka je "smrtna" za želodec. jaz vidim pri sebi, da odkar pijem samo še črno kavo (to bo zdaj že sicer kakih 7 let), da nimam "težav z "oteženostjo" želodca.

tako da tole ni lih "se boš ful zredila" "bo šlo celotedensko garanje v nič", ampak je to ena najbolj pametnih reči, ki ti jih "prepove" trenerka z vidika zdravja.

Jaz ne morem piti kave brez mleka, po kavi z mlekom ali smetano pa sem imel težave z želodcem in prebavo. Nadomestil sem jo z zelenim čajem in zdaj je super. Lp :)
Fantin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Fantin »

Wellness.B napisal/-a:Jaz ne morem piti kave brez mleka, po kavi z mlekom ali smetano pa sem imel težave z želodcem in prebavo. Nadomestil sem jo z zelenim čajem in zdaj je super. Lp :)
Imaš končan tisti kobajagi tečaj za kvazi osebnega wellness svetovalca pod okriljem HL? GTFO!
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Wellness.B »

Fantin napisal/-a:
Wellness.B napisal/-a:Jaz ne morem piti kave brez mleka, po kavi z mlekom ali smetano pa sem imel težave z želodcem in prebavo. Nadomestil sem jo z zelenim čajem in zdaj je super. Lp :)
Imaš končan tisti kobajagi tečaj za kvazi osebnega wellness svetovalca pod okriljem HL? GTFO!

Oprosti, kaj je TGFO, kakšna firma? Zeleni čaj googlaj in se pozanimaj... drugač pa imava podjetje z ženo, če te že zanima wellness :freude:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ma ta HL je davek na budale, wellnes, odstrani se s tem praškastim sranjem kam drugam, drugače te bodo drugi.
Odgovori