Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Ne, ne igram.

- - - - - -

Najljubša in najslabša družabna igra?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

ojej preveč jih je!
za dva - Arboretum, Lost cities ali 7 wonders duel
za pare - Codenames ali igre s kartami (briškula, taršet, tarok)
za večjo skupino - secret Hitler, Catan, Coup

ne maram monopolija, ali predolgih iger z zapletenimi pravili (Dune, Game of thrones smo npr igrali)

kako se zjutraj zbudiš (otroci, budilka, sonček me poboža,......?)
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Budilka, 5:00, ko ne rabim otroka peljat on grem sama v sluzbo za ob 6i, 5:30, ko peljem otroka v vrtec, pol kar se grem tusiram, vcasih se likam kak kos obleke, si naberem, spodnje hoace, nogavice, se kak kos nastimam tamalemu, se uredim in oblecem in si ravno delam zajtrk, prileti tamali ob 6:30 v kuhinjo jokajoc, da nimam vec miru v miru kavo in zajtrk pojest in ga morem dojit med svojim zajtrkom in kavo…

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Z budilko okoli 6.30 - 7.00. Včasih so ta budilka moji otroci. Potem kopalnica in oblečt ( jaz si večer prej pripravim vse), kava… in gremo. Vsak po svoje.

- - - - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

Med tednom budilka ob 4.00. Oblečt, sprehod s psom, ko prideva nazaj tuš, kava z mojim...se v miru pripravim in če uspe grem nekje do 6.00 od doma. Med vikendom za budnico poskrbijo otroci :)

Ponavljam.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a saarijarvi »

Nimam fiksnega časa za vstajanje. Včasih delam pozno v noč, včasih pa imam že zgodaj sestanek in se moram temu primerno zgodaj zbuditi - tako da je malo mešano. Sigurno pa nisem članica '5am' club-a. :lach:

Kaj vse imaš v kleti?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Stranišče, pralnico s sušilnico, shrambo, prostor za športno opremo in del je tudi njegovo delovno skladišče. Ni da ni ;D

- - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Odgovor Napisal/-a _patchouli_ »

Nimamo kleti kot take. Za "klet" uporabljam kurilnico v pritlicju. Od mojih stvari (pritlicje drugace pripada nasi pisarni) je zamrzovalna skrinja, par zadev za cistit, otroski sedez, kadar ni v avtu, in pa predvsem dve ogromni skatli pripomockov za presajanje roz (loncki, 3 vrste zemlje in dodatki za mesanje, orodje, par gomoljev kaladijev, ki cakaj na toplejse vreme, da gredo spet v svoje lonce). Aja, pa skatla z starim papirjem, ki caka na kako pomladno zbiralno akcijo.

Kaj ti je v tvoji kuhinji vsec in kaj bi spremenila?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Glede na to da jo je dizajniral moški predvsem z mislijo na estetiko in manj na uporabniško izkušnjo - je presenetljivo funkcionalna.
imeli smo zelo slabo pečico ki sem jo menjala za dobro, obožujem shrambo v kuhinji - tista dva kvadrata naredita vso razliko v funkcionalnosti kuhinje, všeč mi je odcejevalnik nad umivalnikom, všeč mi je barva, čeprav ni že leta več v modi.
ne maram starega hladilnika, ki pa upam da bo še kako leto zdržal in ne bomo rabili menjat, ne maram cokla pod omaricami, ker je grd in se slabo čisti (oz se po pravici povedano NE očisti). ne maram niti dejstva da niso do stropa omarice, ker se na njih pošastno nabira tisti fuj masten prah. in napa dela za en drek.

ponavljam in/ali dodajam - kaj si si oz bi si dala v sanjsko kuhinjo?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a saarijarvi »

Trenutno sem v vmesnem subletu, ker čakam, da se julija preselim v stanovanje za daljši čas. Tako da mi trenutno marsikaj ni všeč, ampak za teh par mesecev v kuhinjo ne bom vlagala denarja. Osnova je sicer zelo kjut, staromeščansko stanovanje s visokim stropom, škripajočim parketom ( :D ) in vhodom na lušten balkon, ki gleda dol na kolesarsko ulico. Punca, od katere trenutno najemam flet, je pustila tudi svoj pink retro hladilnik. :hearts: . Ni pa nobenega vgradnega pohištva. Imam pečico na plin, pomivalno korito in eno delovno ploščo na koleščkih + pralni stroj (ki ga velikokrat uporabljam kot ekstra površino.. plus miza, 2 stola in 3 omarice. Tako da je prostora za delo in posodo vedno premalo. Zamenjala bi tudi luster, zdaj je tam tisti ogromen bel balon iz ikee, pa še ta visi postrani ampak nimam lojtre, da bi popravila.

Naslednja kuhinja bo pa kjut, je narejena po naročilu - sicer manjša, ampak gre za dobro izkoriščen prostor in ima ogromno predalov - komaj čakam. :)

Sanjska kuhinja.. kaj pa vem, verjetno z otokom na sredini in kurilniki na plin + dober pomivalec.. jaz res mislim, da je življenje odraslega človeka v polovici sestavljeno iz pomivanja posode. :nein:

ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Moja kuhinja ima nekaj pomankljivosti, predvsem to, da je premajhna in napa je slaba. Pogrešam predal pod pečico in to, da nimam otoka. Moja sanjska kuhinja, bi ga sigurno imela :D

- - - - - - - -

Kakšna posteljnina je trenutno v tvoji spalnici?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

Ha, celo našla še slike na netu

https://www.vitapur.me/luksuzna-pamucna ... anit-calma

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Moja je iz Ikee
https://www.ikea.com/si/sl/images/produ ... 5.jpg?f=xl

- - - - - - - -

Kaj je tisto, za kar ti ni težko dati denarja in nekaj, za kar ti je čisto brezveze zapravljati?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

za cunje ne zapravim praktično nič, kupujem najcenejša čistila oz uporabljamo za večino čiščenja HCl, varikino, sodo bikarbono, alkoholni kis in navaden razmaščevalec v spreju. enako pralna sredstva - npr mehčalca (zaradi dermatitisa) do nedavnega sploh nisem uporabljala.
(po nepotrebnem) pa preveč zapravim na rožah (sadike, semena, zemlja pripomočki itd) in kafetu zunaj, grem skoraj vsak dan ven na kafe (čeprav res ne bi rabila :) )

ponavljam?
Odgovori