Jaz bi enako naredila, ker mi je zadnja meja tam 12 let, ajde to še lahko sprejmem. Gre za to, da se vedno poskušam predstavljati pri recimo 40 letih, ko bi bila še v mladih zrelih letih in aktivna ženska, moj partner pa (ob tej starostni razliki na primer) 57, kar je takrat res opazen prepad. Najbolj opazen prepad, pa nimam v mislih samo vizualnega izgleda, je v zelo mladih letih (punca še najstnica) in v zrelih letih, ko je pred žensko še lep del življenja, on pa je že v penziji in (čisto možno) že bolan ali pa ženska hitro postane vdova. Meni se to zdi grozno ostati sam tako hitro, čeprav se zavedam, da te to lahko doleti tudi, če imaš partnerja vrstnika. Pa vendarle, pri veliki starostni razliki je več možnosti za ta scenarij, saj je že tako dokazano, da ženske živijo dlje.
Primer moje babice: celo starejša je (bila) od mojega dedka, in sicer 5 let, pa je ovdovela že okoli 60. leta.

Isto moja druga babica po očetovi strani, ki je ovdovela še dosti dosti prej, mislim da okoli 40. leta, ko je bil oče tik pred maturo. Torej, gre za primere z minimalno ali celo brez starostne razlike, pa jih je to doletelo, koliko več možnosti je šele pri 15, 17-letni razliki...
Je pa tudi res, da mi 17 let starejši niso všeč oz. je to že preveč "staro" zame, preveč oddaljena generacija, da bi lahko imela skupnega kaj več kot kakšen šport, pa še to mogoče.

Najbolj se vidim s kom nekje 10 let starejšim. Moja oba bivša sta bila točno toliko starejša od mene.

Nezavedno me vleče k takim, čeprav dopuščam možnost da se ujamem tudi s kom malo manj kot 10 let starejšim..