Kaj ste danes jedli?
Zajtrk: Sveže stisnjen sadni sok in polnozrnati kruh s sirom
Kosilo: Polnozrnati polžki s homemade božanskim pestom ter zelena solata
Večerja: Vrjetno bo kar samo sadje, ker se mi breskev noro lušta... Njami...
Kosilo: Polnozrnati polžki s homemade božanskim pestom ter zelena solata
Večerja: Vrjetno bo kar samo sadje, ker se mi breskev noro lušta... Njami...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
- Debatorica
[quote="LuvDancin"]
Zadnjič spremenil katja_t_1980, dne 14. Sep. 2010 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
- Debatorica
[quote="LuvDancin"]
Zadnjič spremenil katja_t_1980, dne 14. Sep. 2010 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Debatorica
LuvDancin napisal/-a:katja_t_1980 napisal/-a:K: panirane bučke iz pečice
OT: Kako to nardiš? Na peko papirju? Kolk časa pečeš?
Ja, bučke spaniram, samo poškropim z malo olja (kar pa je kar težko opravilo, če nimaš pršila za olje - MOGOČE KATERA VE, KJE BI GA DOBILA POCENI?) in pečem na peki papirju v pečici. Pečem pa od 20-35 minut na 180 stopinj, odvisno, ali so bučke mlade oz. majhne (s tanko lupino in skoraj brez semen) ali pa starejše (s semeni in debelo lupino). Semena kar pustim notri, ker vsebujejo beljakovine, dobre maščobe in nekatere minerale.
Današnji jedilnik:
Z: muesliji, sojino mleko
K: polnozrnat kruh, maslo, trdo kuhano jajce, paradižnik
M: rižev oblat z jogurtom, grozdje
V: vegetarijanski praženi rezanci (rezanci, tofu, korenje, mladi stročji grah, kalčki, šiitake, sojina omaka, začimbe), grmada
katja_t_1980 napisal/-a:LuvDancin napisal/-a:katja_t_1980 napisal/-a:K: panirane bučke iz pečice
OT: Kako to nardiš? Na peko papirju? Kolk časa pečeš?
Ja, bučke spaniram, samo poškropim z malo olja (kar pa je kar težko opravilo, če nimaš pršila za olje - MOGOČE KATERA VE, KJE BI GA DOBILA POCENI?) in pečem na peki papirju v pečici. Pečem pa od 20-35 minut na 180 stopinj, odvisno, ali so bučke mlade oz. majhne (s tanko lupino in skoraj brez semen) ali pa starejše (s semeni in debelo lupino). Semena kar pustim notri, ker vsebujejo beljakovine, dobre maščobe in nekatere minerale.
Hvala! Moram sprobat!
Z: kava, 2 grancerale piškota
M: 2 sunny biska s sojinim mlekom
K: zelenjavna rižota, paradižnik z baziliko in mocarelo
-
- Debatorica
Z: muesliji, sojini mleko
K: solatni krožnik (zelena solata, paradižnik, mozzarella, pražena konopljina semena, jogurtov preliv), riževi oblati z jogurtom
M: 2 piškota in mleko
V: sojini polpeti, pire (iz krompirja, kolerabe, korenja), fige s smetano in mandlji
K: solatni krožnik (zelena solata, paradižnik, mozzarella, pražena konopljina semena, jogurtov preliv), riževi oblati z jogurtom
M: 2 piškota in mleko
V: sojini polpeti, pire (iz krompirja, kolerabe, korenja), fige s smetano in mandlji
-
- Debatorica
Z: banana, jogurt, mandlji, laneno seme, suhe marelice
K: kos vege pizze (sir, paradižnik, pelati, oliva)
M: sladoledna kupa (banana, rumove rozine, temna čokolada, vanilijev sladoled)
V: pražena ajdova kaša z jurčki, zelena solata
K: kos vege pizze (sir, paradižnik, pelati, oliva)
M: sladoledna kupa (banana, rumove rozine, temna čokolada, vanilijev sladoled)
V: pražena ajdova kaša z jurčki, zelena solata
-
- Debatorica
Z: muesliji, sojino mleko
K: polnozrnat kruh z bučnimi semeni, prekajen sir, jogurt
M: 2 polnozrnata piškota, zeleni čaj s sojinim mlekom
V: pražen tofu z rižem, indijska korenčkova omaka, sadna solata (banana, ananas) s smetano
K: polnozrnat kruh z bučnimi semeni, prekajen sir, jogurt
M: 2 polnozrnata piškota, zeleni čaj s sojinim mlekom
V: pražen tofu z rižem, indijska korenčkova omaka, sadna solata (banana, ananas) s smetano