Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Haha, jaz sem enkrat v studentskih letih iz petty mascevanja (ne vem vec, za kaj) kolegom priporocila parmo, ker sem vedela, da se niti slucajno ne bodo najedli :D
Kopalke so mi najljubse take, ki mi drzijo joske na mestu vsaj za silo :D Ni vazno, ali so eno ali dvodelne, ceprav se mi zdi, da v enodelnih ne zgledam ravno dobro. Tudi jaz ne maram podlozenih. V nosecnosti sem imela navadne bikinke, kopala sem se skoraj do konca (3 tedne pred rokom so mi bazen zaprli, skupaj s celotnim planetom). Ampak kako bozansko je bilo it v vodo visoko noseca in spet cutit lahkoto telesa.

Ponavljam o kopalkah
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

jaz pa (ko je to pač iz vljudnosti treba) nosim podložene, ker mi je všeč da so bolj stabilne. enako za spodnji del - hvalila sem boga ko so šli štrikci iz mode in so prisle nazaj na police "navadne" gate. ponavadi imam na brazilke izrez ker mi je najbolj pri srcu.
mam pa rajši nudistične opcije kopanja ker se zaradi pogostih vnetij mehurja v študentskih letih preoblečem v suhe kopalke takoj ko pridem na kopno :) .

ponavljam kako kopalke so ti všeč iz jih nosiš :) in/ali hodis v bazene/spaje/savne?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Edina vidna nosečnost čez poletje je bila pri sinu. Nosila sem dvodelne kopalke. Sicer prav nič ne pogrešam bit noseča čez poletje/vročino, edina dobra stvar takrat mi je bila ta, da sem lahko samo lahkotne enodelne obleke poveznila nase in sem bila pripravljena. :) Sedaj rodim tik pred poletjem, nosila bom najbrž dvodelne, malo višji pas - itak pa bomo na neobljudeni plaži in mi je vseeno...

Najraje imam dvodelne - zgoraj na kost kot modrc, spodaj bolj brazilke.

Niti ne, ne maram zatohlih & kloriranih zadev, prostorov. Moj je tisti, ki gre večkrat s tamalima.

Ponavljam.
Kaj pa plaže - imaš raje obljudene ali samotne?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Meni fokulus ni posebej boljsa, definitvno so mi v Parmi in Azurju boljse. Pa tista ulica vzporedna s copovo so tudi boljse pice po moje od fokulusa, tam je moj bivsi rad hodil.

O ne, ravnokar sem mojga vprasala: 'je popps pica tisto, kjer sem jedla tisto ogabno?' on: 'ja' :lach: :lach: :lach:

Bdw pred nosecnostjo sem jaz se v Parmi pojedla ravno malo vec kot pol pice ali 3/4 in preostanek pustila mojemu :D , kolk je zdaj moj apetit narasel ne vem, ker nisam jedla pice zunaj ze fuul dolgo, kje drugje sem pa samo pol pojedla.

‐----‐--------

Kar se tice kopanja, jaz od leta 2019 naprej se nisem nobeno poletje kopala vec kot 1 dan. Leta 2020 nisem bila nic na morju, potem v Romuniji sem tisti en dan nosila oba dela kopalk, 1 dan, ko sem bila v vodi lani na Zanzibarju isto, ko sem bila na zadnje na Hr z bivsim sem pa se veliko kopala tudi brez zgornjega dela, ce ne veckrat kot z.1

Raje imam neobljudene da se lahko soncim in kopam zgoraj brez.

(Ne vem, kako bo powltje v nosecnosti, jaz upam, da mi vrocina vpliva tako, da bom manj jedla/mamj lacna. :/ )

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

V bazene / spa / savne rad hodim, sem pa zaradi zdravstvenih težav tole sedaj skoraj eno leto izpuščal :nein:

Poleti sem še užival na morju (pa ne celo poletje :? :( ), potem je pa udarilo...

Vmes mi je tisti doktor, ki sem ga hotel tožiti, tudi rekel, da mi odsvetuje kopanje dokler se zadeva ne uredi. Samoplačniška je rekla, da je to bullshit in da on to itak ve. Kakorkoli, ker sem sam preventivno čakal, sem potem počakal, da se mi je stanje uredilo, potem še malo dodatno počakal... potem pa vendarle šel nazaj v bazene (najraje imam terme) in tudi savne :mrgreen:

Kopalke, lani sem si kupil ene "boksarce" (joj, ne vem kak se jim pravi), samo sem ob pranju že uničil gumico... tak da sem sedaj spet na navadnih staromodnih kopalkah...

Ponavljam :)

Glede Verace pa se popravljam. Ni na Poljanski, ampak poljanah, ulica mislim da je prej Streliška kakor Poljanska :wink:

Poljane mam pa itak rad zaradi Waldorfske šole tam, pa nenazadnje Teološke fakultete (čeprav ti dve zadevi ne gresta najbolj skupaj, ampak in my mind včasih gre kaj skupaj, kar drugače ne gre)

Če bi hodil na Waldorfsko šolo (saj bi težko, ker v našem kraju je pač ni bilo), bi verjetno živel (bolj) srečno življenje. :oops: :) :D
Vprašanje pa, če bi potem bil toliko dober v IT, kakor sem. Morda bi bil bolj srečen, a vprašanje iz česa bi živel in kako bi živel...

Če bi se lahko sam odločal (s sedanjimi spoznanji), bi se sicer sigurno odločil za Waldorfsko šolo...

(Pozna ura je, pa moram malo priznanj še tukaj pisat :oops: )
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Vročina plus vlaga sta moj trigger, tako da se savn izogibam. Hodimo pa kar pogosto v terme.
Najraje imam samotne plaže, paše mi le vrvež mojih otrok.
Kopalke-najraje imam enodelne, rahlo vintage model, če je možno.

Kam ste hodili na dopust z družino, ko si bila še otrok?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hrvaska Dalmacija in 1x Spanija, 1x Turcija.
Spomnim se pa prav od zacetka, pri 0 in 1 letih smo bili mislim da najprej Cres, potem Krk, potem Pag, potem pa ene 7 let Dugi otok, nato pa se drugi otoki... zadnje morje, kjer sem bila s starsi je bilo v 2. Letniku gimnazije -Mljet, ce se prav spomnim..

Ponavljam+ kam gres letos na dopust?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Najveckrat smo bili Losinj, se mi zdi. Za letosnji glavni dopust pa se ne vem, neki se vsake 3 dni plani spreminjajo. Ce ne gremo zdej v Aziji nekam konec junija, bom pa kako Grcijo ali kaj podobnega nasla za konec poletja, ker bo slo enih zivcev letos poleti in bo teba nekam it.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Baje, da bi naredila kak roadtrip po Ceski za glavni dopust, samo zdaj ne bova imela skupnega dopusta, ker jaz ravno zacnem novo sluzbo in ne bom imela dopusta poleti. Sicer pa za vikend kaj do vikenda v Istri.

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

haha, oboje na Krk :D
komaj čakam, poleti tbh mi ni za neka potovanja, se mi zdi gužva+prevroče za hodit okoli in raziskovat.
Btw hayley kdaj boš pa v novi službi povedala da greš na porodniško?

Najljubše poletno oblačilo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Karkoli od oblekic kril.

Ne vem kdaj, po zakonu mores do 1 meseca preden gres. Ma me vec kot toliko ne sekira ,sem v prejsnji sluzbi oddelala pri njih 3 leta, brez bolniske, razen ko me je sodelavec okuzil s kovidom, da sem morala bit na bolniski, delala in odpisovala na maile cez vse dopuste, opravljala klice z izjemo takrat, ko sem sla 1x za en teden in 1x za 2 tedna backpackat in nism mela laptopa s sabo, vse ostalo bila dosegljiva skos.. in zdej pac je kot je... pa z zaposlitvenim procesom so zavlacevali od zacetka februarja, ko sem bila 1. Na razgovoru pri njih...

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Obleka plus nekaj spodaj, da se stegna ne grejo indijanskega ognja. Pa Birkenstock, najraje ponaredek (ker ne tiščijo).

Kako bi opisala svoj stil oblačenja?
The world is as you are.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

ojej, ne vem če bi znala opisat.
za službo sproščen "smart casual" obleke, srajce+lepe kavbojke+blazer+petke/superge odvisno od obveznosti tisti dan.
za doma oz po domačem mestu pa ljerkoli v rangu od razvlečene trenirke in pajkic do preveč lepih poletnih oblekic in petk :D

stil pa ravno tako variira ker nimam neke specifične ljubezni do določenega stila. edino kar je res stalnica v vseh outfitih in letnih časih je veliko črne, ker se je kar ne naveličam :)

ti?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne znam lih opisovati stila.
Za službo sem imela poleti večinoma oblekice (do kolen) ali 3/4 krila, zgoraj ali srajčke s kratkimi ali neke majice običajne, blazerje... spodaj kar bolj sandale brez pete, ker mi ne znese po terenu s petami laufati, ali kakšne bele enobarvne superge pletnene.

Pozimi pa ali kavbojke ali te bussiness hlače, srajce ali puloverje enobarvne, kakšne bolj nevtralne superge ali gležnarje... Od kar z njim hodim, sem si tudi nekaj oblekic nabavila (zadnjo jesen) bolj zimskih za nosit čez najlonke, bolj za iti na kakšno pijačo zvečer, ne v službo, so bile v večini malo predrage, da bi jih za službo nosila, vsaj kakršno službo sem imela. In petke zraven oblekic za vecerno pijaco. Kdaj pa tudi recimo oprijet jeans in kak malo lepsi oprijet Comma pulover za zvecer.

Drugače pa navaden, ne vem opisat, casual ali casual-eleganten.

Nimam toliko občutka za stil in oblačenje v bistvu, moj partner ima bolj in mi tudi on za kak dogodek kamor grem z njim bolj svetuje, kaj oblečt. Tudi moja mama ima recimo ful bolj občutek za obleke in kako se obleči in stilirati od mene.

Od barv se dobro in lepo počutim v rdeči ali kakšnih odtenkih roza in krilih/ oblekah boljše kot v hlačah.

Bi se oblačila tudi še ful bolj uštimano ali elegantno, ma nimam oz do zdaj nisem imela budgeta za to, pač po mojem mnenju, da zgledaš res tipi topi, stane. Da bi celo plačo dajala v videz ali obleke, pa spet nisem taka, rabim za druge stvari..

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Sarissima napisal/-a:mayaeb, na kaki funkciji pečeš v pečici da je rezultat podobno hrustljav kot iz airfryerja ali klasično cvrto? imam krasno pečico ki jo obožujem ampak pohane stvari se ne spečejo niti približno tako lepo :) . morda samo ne nucam pravega programa.

Program air fry oz.intenzivno pečenje, na pečici je ena posebna ikona za to. Dejansko nisem vedla, da ima pečica to, dokler me niso opozorili na to in sem šla brati navodila za uporabo. Odkar obstajajo air fryjerji ima precej pečic to funkcijo, se pa lahko različno imenuje.
Odgovori