Terme, toplice [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jan. 2009 1:15

vem in ugibam.Kaj te moti?
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Jan. 2009 1:33

ker pišeš neumnosti! :D napisala si: lahko je ceneje, lahko pa dražje! :) bi bilo bolje, da ne bi napisala ničesar! :D

bom jaz ugibal...ampak po zdravi kmečki pameti, ker turizma nikoli nisem študiral...

Po mojem ugibanju bi morala biti prodajna cena (cena končnemu kupcu) enaka, če jo ponujata hotel ali agencija. Kar se pa nabavne cene tiče pa je logično, da agencija dobi popust. Zakaj? če ne drugega zato, ker zmanjša hotelu stroške trženja storitve. Sicer ne vem, na kakšen način agencije in hoteli sodelujejo, na pamet mi padeta 2 opciji:
1. agencija zakupi npr 10 vikend paketov: v tem primeru ima hotel prodanih 10 storitev, s čimer zmanjša tveganje, da storitve ne bodo prodane ter nima več stroškov trženja za teh 10 vikend paketov
2. agencija prodaja vikend pakete, nabavna cena je odvisna od števila prodanih storitev. več storitev agencija proda, višji popust dobi.

zakaj se hotelu splača sodelovati z agencijo? agencija ima daleč večjo bazo kupcev. namreč ponuja npr. novoletna potovanja po celem svetu, zimske počitnice, letne počitnice, potovanja v eksotične dežele, počitnice v termah, itd. In če je bil kupec npr. zadovoljen z zimskimi počitnicami pri določeni agenciji ter ga bodo zanimale počitnice v termah, bo najprej preveril ponudbo teh počitnic pri tej agenciji...

tako da...upam si trditi, da je maloprodajna cena pri agencijah in hotelih enaka, seveda ob enaki storitvi!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 04. Jan. 2009 11:02

Jaz sem v toplice še vedno šla brez kakšnega posredovanja agencij; vedno napišem mail direktno v hotel, ki me zanima in jih vprašam po morebitni ugodni / akcijski ponudbi.
Spomnim se tudi, da je neka agencija oglaševala nekajdnevni paket v termah po enaki ceni, kot bi jo plačala, če bi šla tja direktno, mislim brez posredovanja agencije (Terme Tuhelj na HR).

Drugače pa lahk mal poročam o Termah Ptuj in hotelu Primus pa Termah Čatež, kjer sem se kopala en dan...
Hotel Primus je zakon, res špica, zelo mi je bil všeč njihov Wellness v pritličju hotela,
pa kompleks savn - ta je res fenomenalen :wink: , tud bazen je fajn, predvsem je bilo super, ker ni bilo gužve v tem hotelskem bazenu, ker je ves folk navalil na Terme čaz cesto.
Nama tiste terme (Terme Ptuj) niso bile kaj preveč všeč, gužva, vroč zrak, pretopla voda, ful majhen zunanji del bazena itd...da ne govorim o savnah, ki so ob bazenih in dostopne vsem, ki so na bazenih, kar pomeni večinoma firbce, seveda so vsi v kopalkah, ker to niso ljudje, ki se tudi drugače savnajo, ampak pridejo zato, ker je pač zastonj :roll:
Najbolj me pa itak moti to, da te terme niso povezane s hotelom in moraš oblečen ven iz hotela, pa se pol notr spet preoblačt...
Sem se razvadila, da greš lahko iz sobe kar v kopalnem plašču do bazena in ostalega, hehe :)

Terme Čatež pa... sucks. Obupna gužva, hrup, enostavno ne moreš zaplavat par metrov,
sej ne rečem, če maš malega otročka, je super, ker je ogromno atrakcij in posebnih bazenčkov pa vse prilagojeno tamalim, skratka, ampak jst vem, da se tja ne grem več kopat.
Lahko pa pohvalim njihove savne :razz: , imajo lepo urejeno, ambient je zanimivo zastavljen, savn je dovolj, od finske, turške, infra, kristalne, solne, laconiuma itd... in kar je bilo najboljše - ko sva bila midva, sploh ni bilo gužve :D , sem in tja kakšen par pa nekaj manjših skupin, ampak smo se čist lepo porazdelili po vseh savnah in počivališčih.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2254
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Jan. 2009 12:38

Mimi_M napisal/-a:Terme Čatež pa... sucks. Obupna gužva, hrup, enostavno ne moreš zaplavat par metrov

Zanimivo. Js grem v Čatežke najmanj 2x letno in še nikoli nisem naletela na gužvo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jan. 2009 12:57

jochie, pa ni čist tko in je odvisno od marsičesa.
agencija je res dober tržnik za samo turistično destinacijo, ampak ni rečeno, da je potem ceneje.
imaš dve možnosti:
1. je ta da agencija lahko zakupi recimo 50 hotelskih sob in ji dajo popust na količino, medtem ko potem ona variira cene in so lahko tako dražje kot cenejše.
2.lahko sama turistična destinacija izven ponudbe, ki jih je dodelila določeni agenciji, odpre kšno akcijo in je cenejše.lahko pa tudi dražje.je čist odvisno.
svet je cena odvisna od tega kar kje dobimo.Agencije so ponavadi skope z dodatno ponudbo za nek normalen denar.
drugače pa imam primer, ko smo šli na pag preko agencije Palma in smo bivali v zasebnih apartmajih z lastnim prevozom.
Tako smo preplačali usak po 20 € več, kot recimo če bi se osebno obrnili na lastnike apartmajev.Prašali smo lastnike apartmajev zakaj je tako, pa so rekli, da v tistem času niso imeli neke reklame in če so hoteli imeti goste so morali najeti posrednika, v tem primeru agencijo, da jim je posredovala turiste.Cena naj bi bila že tako nizka,zato so se pač dogovorili, da gostom dvignejo ceno še za tistih par procentou, ki jih hoče imet agencija.
nikakor ni nujno, da so cene preko agencij cenejše,kakor tudi ni nujno da v tem primeru dobiš točno tisto kar si zakupil.še vedno je boljše, če se zmeniš sam in lahko tudi ceneje, recimo.nekekga točno določenga pravila tukej ni.

recimo še tole.če bi šli mi zdaj za novo leto na vršič preko posrednika, kakšne kranjskogorske agencije, ki ponuja to destinacijo, bi tudi plačali več.tako pa smo pristopili do odgovornih oseb koče osebno in smo kar nekaj prišparali, pa še domenili smo se za kar nekaj bonitet, ki jih recimo tistim ki jim je agencija use porihtala, ni nudila.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Jan. 2009 13:17

*purple* napisal/-a:jochie, pa ni čist tko in je odvisno od marsičesa.
agencija je res dober tržnik za samo turistično destinacijo, ampak ni rečeno, da je potem ceneje.
imaš dve možnosti:
1. je ta da agencija lahko zakupi recimo 50 hotelskih sob in ji dajo popust na količino, medtem ko potem ona variira cene in so lahko tako dražje kot cenejše. Po logiki bi bilo cenejše samo last minute ali first minute varianta, sem pa prepričan, da ima prav gotovo hotel veliko besede pri oblikovanju agencijskih maloprodajnih cen oz. da so cene dogovorjene, če že niso enake!
2.lahko sama turistična destinacija izven ponudbe, ki jih je dodelila določeni agenciji, odpre kšno akcijo in je cenejše.lahko pa tudi dražje.je čist odvisno. najverjetneje ne brez odobritve oz. vednosti hotela!
svet je cena odvisna od tega kar kje dobimo.Agencije so ponavadi skope z dodatno ponudbo za nek normalen denar. v svojem postu sem govoril o istih cenah za isto storitev oz. ponudbo!
drugače pa imam primer, ko smo šli na pag preko agencije Palma in smo bivali v zasebnih apartmajih z lastnim prevozom.
Tako smo preplačali usak po 20 € več, kot recimo če bi se osebno obrnili na lastnike apartmajev.Prašali smo lastnike apartmajev zakaj je tako, pa so rekli, da v tistem času niso imeli neke reklame in če so hoteli imeti goste so morali najeti posrednika, v tem primeru agencijo, da jim je posredovala turiste.Cena naj bi bila že tako nizka,zato so se pač dogovorili, da gostom dvignejo ceno še za tistih par procentou, ki jih hoče imet agencija. Logično! Barba Šime je le lastnik apartmajev v vukojebini, o trženju in internetu nima pojma, kaj šele da bi imel svojo spletno stran...tudi je preveč rizično, da bi s tablo "Zimmer frei" sedel sredi vasi... tako mu po eni strani agencija reši rit, kljub temu da mu še zbije ceno, po drugi strani pa barba Šime nima kakšnega velikega vpliva na oblikovanje maloprodajne cene agencije, kajti njegov edini interes je imeti polno, si pokriti stroške ter nekaj zaslužiti. Prav gotovo bo v tem primeru barba Šimi ostalo več denarja, kot če bi sam tržil... Kupci pa šele na dopustu ugotovijo, da bi lahko pri barba Šimi ceneje spali, samo kaj, ko zanj niso vedeli...ampak sedaj vedo! v prejšnjih postih pa smo govorili o agenciji ter o hotelu/termah, ki imajo po logiki znanje trženja, zato imajo tudi svojo internetno stran, itd...kot že rečeno, agencije imajo v tem primeru prednost zaradi širše baze potencialnih kupcev...
nikakor ni nujno, da so cene preko agencij cenejše,kakor tudi ni nujno da v tem primeru dobiš točno tisto kar si zakupil.še vedno je boljše, če se zmeniš sam in lahko tudi ceneje, recimo.nekekga točno določenga pravila tukej ni. Seveda je najboljše, da se pri barba Šimi zmeniš sam, ampak to se bo zgodilo šele takrat, ko ga boš poznala! sicer pa nisem rekel, da je preko agencij cenejše, še vedno zagovarjam enake cene oz. to, da je politika oblikovanja maloprodajnih cen agencije dogovorjena s hotelom!

recimo še tole.če bi šli mi zdaj za novo leto na vršič preko posrednika, kakšne kranjskogorske agencije, ki ponuja to destinacijo, bi tudi plačali več.tako pa smo pristopili do odgovornih oseb koče osebno in smo kar nekaj prišparali, pa še domenili smo se za kar nekaj bonitet, ki jih recimo tistim ki jim je agencija use porihtala, ni nudila. To pa zato, ker ste poznali situacijo...in ker se koča ne trži optimalno! če ne bi poznali, bi šli preko agencije, potem na vršiču ugotovili, da bi lahko prišli ceneje in bolje skozi ter se za drugo leto dogovorili direktno med sabo oz. si vsaj izmanjali kontaktne podatke... Malo je pač takih ljudi, ki gre na dopust na slepo, se pripelje v en obmorski kraj ter začne iskati prenočišče...no, vsaj jaz nisem takšen...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 04. Jan. 2009 14:44

Hotel pošlje agenciji cene svojih storitev/paketov,.. Poleg pa pripiše še agencijski popust. Nimajo vse agencije enak popust pri enakem hotelu. Odvisno od dogovora/odločitve šefa hotela.

Je pa seveda to odvisno od tega, kako resna je agencija, koliko prometa ustvari,... Lahko ma 5%, lahko pa 15%.

Plus tega lahko vse teče preko alotmajske pogodbe (se pravi, da ima agencija zakupljene sobe v določenem terminu in hotel nima skrbi kako jih bo zapolnil), lahko pa agencija trži hotel brez zakupljenosti, ampak preprosto sproti pokliče, če je še prosto (kaj in koliko).

Uglavnem, dejansko je lahko razlika med tem al uzameš sobo prek agencije ali direkt v hotelu.

So včasih klicali k nam v hotel in so pol ugotovili, da se npr. bolj splača kr direktno rezervacijo dat itd.

Kot, sem že rekla, pokličite v hotel in vprašajte, sploh če se gre bolj za last minute varjante (še posebej v privat hotelih), ker se včasih da z recepcijo zmenit še za kak dodaten popust, v agenciji pa ne boste mogli "barantat".


Pri nas je bla včasih kaka 4**** soba al pa apartma prost, mogoče tudi za dan ali dva (tiste neobetavne luknje), pa smo jo oddali po smešni ceni. Storitev pa enaka tisti, za katero je gost teden prej odštel 110€. Če pa je kdo rezerviral isti prosti dan preko agencije, se je soba rezervirala po standardni agencijski ceni .
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 13. Feb. 2009 17:45

ni jih term čez terme 3000!
malo so mogoče predrage ampak so vredne!
:D :D
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 649
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 05. Mar. 2009 17:09

Men so tud Terme 3000 zakon! Bla sem pred tremi leti in se zdej ponovno vračam za par dni. :freude: Bazeni so super, na mehurčkih vedno prostor, zrak pa tudi ni prevroč. Komi čakam! Čatežke pa tko kot sem že napisala v eni temi - bedne. Sva bla lani za par dni, pa me niti mal ne mika, da grem nazaj. Čeprav majo par evrov nižjo ponudbo. Prvo pridem na bazen, me skor kap od unga zraka, res prou dušit me je začel :? Pol nekak sem se mogla privadit, sam me je pa ful glava bolela. Potem drugo...une opice in ostali džungelski glasovi, ki se vklaplajo vsako uro al še prej, in se tisto dere in cvili..annoying, res. Sej parkrat je še zanimivo, pol ti pa že gre na živce. Tko, da zame so Terme 3000 :zustimm:
A je kera že bla v unem naftnem bazenu?
Uporabniški avatar
ancice*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 21. 1. 2009
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a ancice* » 05. Mar. 2009 18:28

jst sem bla u tem naftnem bazenu, sam sem postala rdeča po telesu :? (očitno kakšna alergija na katero izmed snovi tam not) drugač pa so si terme 3000 super :)
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 284
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Fikšinci :)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 05. Mar. 2009 19:37

Picaboo napisal/-a:Men so tud Terme 3000 zakon! Bla sem pred tremi leti in se zdej ponovno vračam za par dni. :freude: Bazeni so super, na mehurčkih vedno prostor, zrak pa tudi ni prevroč. Komi čakam! Čatežke pa tko kot sem že napisala v eni temi - bedne. Sva bla lani za par dni, pa me niti mal ne mika, da grem nazaj. Čeprav majo par evrov nižjo ponudbo. Prvo pridem na bazen, me skor kap od unga zraka, res prou dušit me je začel :? Pol nekak sem se mogla privadit, sam me je pa ful glava bolela. Potem drugo...une opice in ostali džungelski glasovi, ki se vklaplajo vsako uro al še prej, in se tisto dere in cvili..annoying, res. Sej parkrat je še zanimivo, pol ti pa že gre na živce. Tko, da zame so Terme 3000 :zustimm:
A je kera že bla v unem naftnem bazenu?


Če boš šla v ta bazen, OBVEZNO snami ves nakit, ki ga nosiš :P (drugače bo počrnel in čiščenje nakita ni poceni :D)
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 649
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 05. Mar. 2009 22:42

*ClaUdYka* napisal/-a:
Picaboo napisal/-a:A je kera že bla v unem naftnem bazenu?


Če boš šla v ta bazen, OBVEZNO snami ves nakit, ki ga nosiš :P (drugače bo počrnel in čiščenje nakita ni poceni :D)


Hvala za nasvet! :wink: Mogoče veš kaj je "fora" tega bazena, kake zdravilne učinke ma? Fant pravi, da bom sam smrdela po nafti, če bom šla noter :D
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 284
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Fikšinci :)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 05. Mar. 2009 23:16

Picaboo napisal/-a:
*ClaUdYka* napisal/-a:
Picaboo napisal/-a:A je kera že bla v unem naftnem bazenu?


Če boš šla v ta bazen, OBVEZNO snami ves nakit, ki ga nosiš :P (drugače bo počrnel in čiščenje nakita ni poceni :D)


Hvala za nasvet! :wink: Mogoče veš kaj je "fora" tega bazena, kake zdravilne učinke ma? Fant pravi, da bom sam smrdela po nafti, če bom šla noter :D


Hehe.. pa kaj zdaj, boš pa malo smrdela :P

Evo, našla sem:
- poživlja in osvežuje telo,
- izboljšuje in pospešuje prekrvavitev,
- zmanjšuje živčno vzburjenost,
- pomirja in pospešuje porjavitev kože na soncu.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 08. Mar. 2009 20:21

Ta naftni bazen je v Termah 3000 al kaj? Bi blo za sprobat.

Drugač pa huh, jst mam nafte ful doma, bom v en velik pisker nalila pa se boste k men hodli namakat (cena vstopnice bo prbližno enaka) :D .
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2050
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 08. Mar. 2009 23:08

v Banovcih je tudi ta naftni bazen :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov