Au pair

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

analle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 27. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a analle » 27. Dec. 2013 22:20

Hej,

Ful hvala da si objavila agencija za au pair v ZDA, ker sm jo dolg iskala! :)

Zanima me ali imaš že kakšno izkušnjo s to agencijo, ali pa z au pair nasploh?

Jaz se šele zdaj zanimam za to in bi rada pridobila vse informacije :)
analle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 27. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a analle » 27. Dec. 2013 23:35

Jaz imam podobne želje kot TAJATANITA...

A res ni nobenega ki že ima izkušnjo s tem ali pa vsaj malo več znanja/informacij da bi pomagal nam začetnikom ?:)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 28. Dec. 2013 10:07

Ammmm najbolje da se obrneš nanjo, saj je napisala svojo telefonsko...

Drugače pa je tole najbolj bedno napisana reklama ever. Vse napisano kot reklamno sporočilo, ki ga piše nekdo tretji... Kr neki.
andrej85
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 4. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a andrej85 » 04. Jan. 2014 5:34

Odlicna in povna izivov igra, ki vam prinese tudi kak evro. :)
http://www.marketglory.com/strategygame/Zhwako
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 191
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 28. Jan. 2014 18:42

Zdravo!

Kako je pa kaj z Avstralijo ali Novo Zelandijo? Mene vleče tja dol :) Vsako mnenje, izkušnja, karkoli so dobrodošli :) sem se logirala na nekaj teh strani... nevem, malo sem skeptična glede tega kolk so družine "resne"... pač, se zmeniš da prideš dol, pa pol recimo ni nikogar na letališču? what to do then? :) sej vem da paničarim... sam vseen...

pa ve morda kdo kako je s papirji? viza pa to? :?:
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 28. Jan. 2014 19:24

Za vizo počekiraj na strani MZZ. Glede aupair familij pa je vedno dobro imeti ene dva, tri Skype pogovore, da vidiš folk h kateremu greš in da oni vidijo tebe. Počekiraj tudi na FB za kakimi skupinami v stilu 'aupair New Zealand', mogoče najdeš preko tega kako družino..
vilamalina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 18
Na forumu od: 13. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a vilamalina » 28. Jan. 2014 19:32

nima veze ;)
Zadnjič spremenil vilamalina, dne 24. Apr. 2014 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2061
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 29. Jan. 2014 11:42

Avstralija

Sicer ni najbolj klasična au pair možnost, ker gre bolj za združitev jezikovne šole in spoznavanja tamkajšnjega življenja. So pa vize za Avstralijo baje precej zakomplicirane za dobit, s turistično pa uradno ne smeš delat.
Uporabniški avatar
TajaTanita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 4. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a TajaTanita » 05. Feb. 2014 19:22

...
Zadnjič spremenil TajaTanita, dne 27. Nov. 2014 14:11, skupaj popravljeno 1 krat.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 06. Feb. 2014 1:43

Verjetno tu ni nobene, ki ima izkusnje z aupair v ZDA, vsaj oglasila se ni nobena. Druge moznosti, kot prek agencije ni, ker enostavno ne gre drugace zaradi vize. ZDA zahtevajo, da je pri urejanju vize vmes posrednik, ki je potrjen s strani imigracije (kar je tukaj kljucnega pomena). Tako da ne more kar vsak zacet postopka za vizo, ampak samo predstavnik agencije, to je edini legalni nacin.

Me pa zanima, kako iz 120+10+40+55+60 pride ven 1500 eur? A razlika je provizija agenciji? Ce ja, potem je to res oderuski znesek.

Drugace pa je znesek za zdravniski pregled malce (precej) visji. Ameriska ambasada ima namrec pogodbo sklenjeno samo z enim zdravniskim centrom, kjer opravis pregled. Ne mores torej k kateremukoli zdravniku po svoji izbiri, ker ambasada uposteva samo izvide od njih. Jaz sem pred nekaj leti dala nekaj cez 200 eur (+ okrog 40 eur za rentgen pljuc) v Septumu na Smartinski v LJ, zdaj pa ne vem koliko stane in ce imajo se vedno pogodbo z njim ali s kom drugim.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
TajaTanita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 4. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a TajaTanita » 06. Feb. 2014 12:33

CaliLove, saj pravim, da mi je čisto jasna pot do vize, ki je ne moreš pričeti sam, zato sem tudi izbrala agencijo. Tam imaš potem tudi 24ur na dan svetovalca, če se odnosi z družino pod nobenim pogojem ne bi izkazali kot uspešni - takrat so ti tudi dolžni najti zamenjavo.
Kar sem hotela povedati, je to, da je ta agencija zelo draga, čeprav tudi znana in uveljavljena, kolikor sem brala po tujih forumih in izkušnje družin. Foruma, kjer bi au pairke preko te agencije, delile izkušnje, pa zaekrat še nisem zasledila. Bi bilo dobro še to najti ...
Zanimalo me je samo, če so vse agencije tako drage, ali se najde še kakšna, ki nima tako visokih provizij in ima office kje v bližini Slovenije. Recimo ta "moja" agencija ima sedež v Bostonu, pisarne pa po Evropi. V kontaktu sem sicer z mojo svetovalko v Londonu, katera mi je na voljo cel čas postopka do odhoda v ZDA, a imam sicer intervju v Avstriji.
Glede zneska ...
Nisem pa vedela, da me bo to + birokracija, ki je na mojih plečih (cca. 120eur viza, cca. 10eur mednarodno vozniško dovoljenje, cca. 40eur zdravniško potrdilo od splošnega zdravnika, da je tvoje zdravstveno stanje odlično, 55eur potrdilo o nekaznovanosti (v ang) in letalska karta do Londona cca. 60eur - one way (od tam do družine krije agencija) stalo vse skupaj 1500eur, potem pa še rabim za prvi teden do 1. tedenske žepnine enih 400eur (= 540$) za sabo.

Kot sem napisala, VSE skupaj (provizija agenciji = 1060eur + ostala birokracija) znese okoli 1500eur + denar za prvi teden ali dva za sabo = tam okoli dva jurja.
Mislila sem, da je malo več stvari vključenih v to njihovo oderuško ceno. Zdaj sem itak čist zmedena in do naslednjega petka, ko imam intervju, moram temeljito premisliti, če sem se pripravljena podati v to, čeprav imam ogromno željo zamenjat okolje za leto do največ dve, kot je na voljo.

Aja, glede zdravniškega pregleda in potrdila ... Svetovalka na agenciji mi je rekla, da ko bodo stvari tako daleč, da bom našla družino in se odločila zanjo, mi pošlje Medical Form obrazec (v ang), jaz ga nesem k zdravnici, ki me bo verjetno prej poslala še na kakšne preiskave splošnega značaja, nato pa mi ga bo izpolnila - z mojo pomočjo ali kakorkoli, ker verjetno ne zna angleško. To je dovolj, ne rabim še tam hodit na pregled v ta namen. Ti si verjetno to opravljala v kak drug namen, tule pač zahtevajo samo tale obrazec, da se ve, da si zdrav in sposoben skrbet za otroke. :wink:
Zadnjič spremenil TajaTanita, dne 27. Nov. 2014 14:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
New Intelligence
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 17. 2. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a New Intelligence » 18. Feb. 2014 11:55

Lepo pozdravljeni,

glede na vse napisano, vam želimo sporočiti, da imamo tudi v Sloveniji Au Pair agencijo, ki ponuja Au Pair program v ZDA. Podjetje New Intelligence Slovenija s svojim strokovnim teamom nudi varen, kvaliteten in dostopen Au Pair program v ZDA, ki ga odlikuje dolgoletna tradicija in številni zadovoljni udeleženci.


Safety First

Varnost naših udeležencev programa Au Pair v ZDA je na prvem mestu. Podjetje New intelligence Slovenija uradno zastopa neprofitno organizacijo Au Pair Care, s sedežem v San Franciscu, ki na svojem področju deluje že od leta 1989 in je bila uradno izbrana s strani US State Departmenta kot sponzorska organizacija. V vseh teh letih je organizacija Au Pair Care s skrbno preverjenimi družinami v ZDA povezala več kot 50.000 Au Pair kandidatk in kandidatov s celega sveta.

Benefits and Salary

Au Pair program, ki ga zastopamo v Sloveniji je edinstvena enoletna izkušnja za vse kandidate med 18. in 26. letom, ki so predani varovanju otrok in želijo spoznati kulturo ZDA. Najkrajši čas trajanja programa Au Pair v ZDA je 12 mesecev z možnostjo podaljšanja, saj se vsi starši dobro zavedamo, da ima Au Pair zelo pomembno vlogo v razvoju otroka in zato dela Au Pair ne moremo obravnavati kot počitniškega dela, ki je omejeno na zgolj nekaj mesecev. Otroci in Au Pair, prav tako pa tudi ostali družinski člani potrebujejo svoj čas, da se spoznajo in prilagodijo na posameznikov življenjski stil. V programu Au Pair v ZDA, je čas ključen dejavnik, ki zelo vpliva na zadovoljstvo vseh vpletenih.

Ugodnosti v programu Au Pair v ZDA niso le nova prijateljstva, izboljšanje angleškega jezika in pridobivanje delovnih izkušenj, temveč mnogo več. Vsi udeleženci programa Au Pair v ZDA so deležni številnih ugodnosti, prav tako pa imajo tudi možnost študija in potovanja v ZDA. V sklopu našega programa Au Pair v ZDA udeleženci bivajo pri skrbno preverjenih družinah, ki jim nudijo namestitev in hrano, dobijo pa tudi:
• tedensko štipendijo v višini 195.75$ oz. letno več kot 10.000$
• dvo-tedenske plačane počitnice
• plačilo šolnine za študjiski program po lastni izbiri v višini 500$
• možnost podaljšanja bivanja v ZDA za dodatno leto in s tem možnost pridobitve dodatne štipendije v višini več kot 10.000$ letno
• plačilo letalskega prevoza iz Slovenije v ZDA in nazaj
• plačilo nezgodnega zavarovanja v času bivanja v ZDA
• izobraževanje na Au Pair Academy v New York City-ju ob prihodu v ZDA
• možnost enomesečnega potovanja po koncu 12 mesečnega bivanja v ZDA
• strokovna pomoč pri pridobitvi obvezne vize J1 in strokovne usmeritve pred odhodom ter 24 urna pomoč predstavnika v času bivanja v ZDA
• mesečna srečanja in druženje z ostalimi Au Pair kandidati in še mnogo več.

V program Au Pair v ZDA se lahko prijavite preko celega leta, odhodi v ZDA pa so načrtovani vsak drugi ponedeljek. Natančen postopek prijave si lahko ogledate na naši spletni strani http://mynewintelligence.com/experiences/au-pair-experience/, vsem kandidatom pa naši strokovni svetovalci z večletnimi izkušnjami pomagajo v postopku prijave, da le ti uresničijo svoje želje. Ob prihodu v ZDA so vsi kandidati za program Au Pair v ZDA v New Yorku deležni nekajdnevnega šolanja, vedno pa ostane tudi čas za ogled mesta in njegovih znamenitosti. V celotnem času bivanja v ZDA so vsem kandidatom v programu Au Pair v ZDA na voljo strokovni svetovalci, ki jim v primeru nejasnosti in težav pomagajo in ustrezno svetujejo. Na tem mestu moramo tudi omeniti, da imajo udeleženci posamezne regije, ki so v programu Au Pair v ZDA, mesečna srečanja prav tako pa se družijo tudi v prostem času med tednom ali v času počitnic skupaj potujejo v druge dele ZDA.

Support in Slovenia and in the US

Pisarno New Intelligence Slovenija boste našli v Sloveniji, s strokovnimi svetovalci pa se lahko pogovorite v slovenskem jeziku in se z njimi tudi osebno srečate. Informacije o programu Au Pair lahko dobite tudi po telefonu ali Skypu. Smo lahko dostopni, prav takšna pa je tudi cena. Cena programa Au Pair v ZDA je 900$, prvim 20 kandidatom pa bomo v tem letu ponudili dodatni popust v višini 100$. V ceno 900$ so vključene vse zgoraj navedene ugodnosti, kandidati pa morajo dodatno plačati le še pristojbino za intervju na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani. Vsa potrdila (potrdilo zadravnika o zdravstvenem stanju kandidata, potrdilo o nekaznovanosti...) so za kandidate brezplačni, saj jih le-ti pridobijo v Sloveniji.

Si želite postati Au Pair v ZDA, spoznati kulturo ZDA, izboljšati vaše znanje angleškega jezika, pridobiti mednarodne delovne izkušnje in ob tem zaslužiti več kot 10.000$? Izpolnite kontaktni obrazec na http://mynewintelligence.com/contact/ in z veseljem vam bomo pomagali, da bo vaša Au Pair izkušnja v ZDA varna, zanimiva in nepozabna.


Polona

New Intelligence Slovenija
tel: 0590 288 00
http://www.mynewintelligence.com
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 22. Feb. 2014 18:43

Daj ne smetite po vseh forumih s to patetično reklamo. Pa nobenega naslova ni zaslediti, kje je podjetje sploh locirano, da ne omenjam, kako neverodostojen vtis pustite, ko nobeden sploh še ni slišal za to agencijo, kaj šele, da bi izvedel od koga kakšno izkušnjo.
Uporabniški avatar
New Intelligence
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 17. 2. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a New Intelligence » 23. Feb. 2014 22:15

Spoštovani,

naše obvestilo na tem forumu je bilo dobronamerno, saj se je na nas obrnilo kar nekaj deklet s Slovenije, ki jih tovrstna tematika zanima in žal niso uspele pridobiti verodostojnih informacij. Prepričani smo, da bodo napisane informacije številnim prihranile čas, dodatne stroške odhoda v tujino in kar je najbolj pomembno omogočile varno udeležbo v kvalitetnem programu z dolgoletno tradicijo.

Naslov agencije New Intelligence Slovenija je Bleiweisova 30 v Kranju, le-ta pa je jasno naveden tudi na naši spletni strani http://mynewintelligence.com/call-us/

V Sloveniji program Au pair v ZDA zastopamo od leta 2013, zato je razumljivo informacija v slovenskem prostoru nova. Vse potencialne kandidatke z veseljem povežemo z udeleženkami, ki so se ali pa so trenutno še udeležene v programu Au Pair v ZDA. Vse naše udeleženke spodbujamo, da svoje vtise delijo z ostalimi, zagotovo pa se bo kmalu tudi na tem forumu pojavila kakšna, ki vam bo lahko iz lastnih izkušenj predstavila svoje vtise.

Ob tej priložnosti vas vse vabimo, da nas v primeru vprašanj pokličete ali nam pišete in z veseljem vam bomo predstavili program Au Pair v ZDA, prvim 20 kandidatom v letu 2014 pa promocijsko poklonimo popust v višini 100$.

Polona

New Intelligence Slovenija
tel: 0590 288 00
http://www.mynewintelligence.com
ARhiness
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 1. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a ARhiness » 01. Apr. 2014 12:07

hey!

Jaz sem bila eno leto AuPairka v ZDA :)

Osebno je bila to super izkusnja... Vidim, da ima veliko punc vprasanja, tako da ce katero karkoli zanima je tukaj moj e-mail: a.rhiness@gmail.com

Sem pa pisala tudi blog med tem casom: anyasekalo.wordpress.com

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov