^^ Jah, saj to smo ti že večkrat rekli, da pretiravaš s cukrom... ok, verjetno ima vsak kdaj pa kdaj kak podoben 'napad', kar niti ni taka katastrofa... samo kolikor si pisala drugod, imaš ponavadi podobno sestavo obrokov, in če čutiš, da nimaš dovolj kontrole nad prehranjevanjem, je fino to popravit

Lahko da je kaj psihično sproženo (bodi pozorna, če se ti to dogaja, ko si npr. živčna / žalostna / te kaj skrbi / ti je dolgčas...), lahko pa da si se že malo preveč navadila cukra in ga telo zahteva

Pač več kot cukra zaužiješ, bolj si ga želiš, podobno se je tudi meni dogajalo, ko nisem imela časa in volje za pripravo uravnoteženih obrokov in nazadnje sem namesto kosila poleg solate vsakič hrustala kosmiče, sadne jogurte, sadeže ali sladkarije... na koncu sem se že skoraj zasvojila z njimi:)) Kar se mi je negativno začelo kazati na počutju in zdravju nasploh. Ampak se da nazaj ravnovesje vzpostavit, če si v zameš malo časa in premisliš, kako boš sestavil obrok - in ko v telo vneseš vse potrebne snovi (veliko sveže zelenjave, ne samo škrobnega fižola, kot ga imaš ponavadi, polnozrnati izdelki, ampak ne spet sladki rogljički, lahko tudi kakšno pusto meso ali riba, če jih ješ...), tudi neustavljiva želja po sladkorju sčasoma usahne
Na dolgi rok prehrana, bogata predvsem s sladkorjem, ni prav nič koristna, ne samo na splošno za zdravje, tudi kožo ti poslabša (ne le akne, tudi izsušenost, manjša elastičnost), obremenjuje ščitnico, lahko se ti poruši ravnovesje mikroorganizmov v prebavilih (mislim, da imamo temo o kandidi na forumu, lahko malo pogledaš)...
Tako da ne vem, ko začutiš kaj podobnega, najprej popij par kozarcev vode in se skušaj umirit / prepričat, da v resnici nisi lačna

Lahko greš tudi na dolg sprehod na zrak. Ali pa si privošči raje kakšno solato s piščancem ali kaj podobnega in se bo želja po sladkorju morda umirila... če bi se pa zadeva stopnjevala še naprej in te obremenjevala, pa kak pogovor (najprej s prijateljico, v skrajni fazi s strokovnjakom... da se ne bi stvar razvila v kakšno bulimijo, purgativno ali nepurgativno).