Torta

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1390
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 05. Okt. 2007 6:38

Jst nism pekla torte za b-day fantu..sm jo pa mami pa njenmu ;) pa ne pečem nikol tko drgač..kuham ja sam za sladke stvari sm jst bl tko.. :) sm pa probala par zadev skulinarike.net ...čokoladno torto noa, pa kinder pingvin pa je oboje izpadlo zlo okosuno..pa tut ni tuk komplicerano kukr se sliš.. ;)
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 409
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 05. Okt. 2007 20:53

mily napisal/-a:Drugače pa tudi Torta Nutela
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3603


ta mu bo 100 % všeč! Sploh če ima rad Nutello?
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 264
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 08. Okt. 2007 16:42

Sem naredila fantu torto za rojstni dan.Naredila sem mu orehova-čokoladno torto.Full je bla dobra,vsi so jo hvalili,samo orehe nisem prebrala,to je bilo narobe,ker so bile nekje koščiče?
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 264
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 08. Okt. 2007 16:42

Hvala vsem ko ste pomagale in kaj napisale.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 16. Jan. 2009 16:17

jozica1 napisal/-a:
mily napisal/-a:Drugače pa tudi Torta Nutela
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3603


ta mu bo 100 % všeč! Sploh če ima rad Nutello?


Moj jo loh kr skos je... In pol vsem skos govori d je to najbol, pa d jo js najbol speče, da navduši druge in pol jo seveda dobi tut on... :)
Tut men je zakon! Ni težka kot so velikokrat čokoladne torte, okus je pa božanski...
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 644
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 16. Jan. 2009 16:46

Mi smo jo tudi enkrat naredili pa mi enostavno ni ne vem kaj. Preveč mi je sladka in čokoladna. Medtem ko mi je navadna čokoladna torta fajn. Z navadnim nadevom.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 16. Jan. 2009 16:47

Jaz vzamem kar recept za navaden biskvit. Ga napojim s sokom od jagodnega kompota, namežem z vanilijevo kremo in nanjo narežem jagode, ki so ostale od kompota. Nekaj jih še pustim za okrasitev na koncu. Vedno zmaga :P
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 16. Jan. 2009 17:05

LanaMaxim napisal/-a:Mi smo jo tudi enkrat naredili pa mi enostavno ni ne vem kaj. Preveč mi je sladka in čokoladna. Medtem ko mi je navadna čokoladna torta fajn. Z navadnim nadevom.


Aja, pozabila napisat. Ko jo delam za doma ali za druge, dam manj cukra in manj nutelle. Ampak moj je pa usekan na sladko, da mu je pač všeč.
Jah, vsak ma svoj okus, ne? :)
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4880
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Jan. 2009 17:56

Kako pa kej pol razrežete tisto testo(biskvit), ko ga spečete? Ker meni se pol vse začne drobit :?
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 17. Jan. 2009 18:26

Hmmm, ja normalno z nožem za torte. Tak dolg je in ozek. Morš pa pazt, da zelo na tanko režeš, pa enakomerno.
Ne vem, sj pade kaka drobtinca stran, sam men se ne drobi. Si prov naredila testo?
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4880
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jan. 2009 0:38

Ma meni se je pa do zdej zmeri vse neki drobilo pa odpadalo stran :? Zmeri pa pustim da se biskvit čist ohladi, ker naj bi se zarad tega tud biskvit drobil, če prej prerežeš.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 18. Jan. 2009 1:25

Jz nardim mojemu večkrat nutellino torto ampk po svojem receptu in pravi da mu je najbolša od vseh.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 18. Jan. 2009 1:27

Jaz ne bi lih izgubljala časa z rezanjem biskvita, ker ni 2x za rečt da mi ne bi vse razpadl, zato ponavad vzamem že kupljene oblate, ni treba nič rezat.
Pa še dobri so.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 18. Jan. 2009 15:21

haley napisal/-a:Kako pa kej pol razrežete tisto testo(biskvit), ko ga spečete? Ker meni se pol vse začne drobit :?


Ko je še topel, ga prerežem z nitko. Ponavadi ga nekdo drži, jaz pa počasi in enakomerno vlečem nitko. Bolje ko rezat :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4880
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jan. 2009 17:25

**medyka** napisal/-a:
haley napisal/-a:Kako pa kej pol razrežete tisto testo(biskvit), ko ga spečete? Ker meni se pol vse začne drobit :?


Ko je še topel, ga prerežem z nitko. Ponavadi ga nekdo drži, jaz pa počasi in enakomerno vlečem nitko. Bolje ko rezat :)


In kako točno naj bi to zgledal...si ravno ne predstavljam :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov