Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 28. Feb. 2012 15:12

Verjamem, se mi sline cedijo že, ko gledam slikce :D Poročam o rezultatu in odzivih :)
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3212
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 06. Mar. 2012 13:52

Čez vikend bom verjetno spekla krhko skutno torto
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 203
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 13. Mar. 2012 21:47

arrow napisal/-a:
Summer055 napisal/-a:http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.


Ta vikend se spravim tole delat in me še par stvari zanima. Kako dolgo in pri kolikih stopinjah si pekla testo? Jogurt pri panna cotti je mišljen tist v lončku ali tetrapak? Zanima me zaradi količine. In pa še nekaj, ko narediš malinov žele ga kar takoj ohlajenega poliješ po panna cotti, se pravi med procesom njenega strjevanja ali počakaš tisti 2 urci in šele nato preliješ?

Uf, hvala za odgovore, bo tortica za bratov rojstni dan in bi res rada, da uspe :)


Mene pa zanima količina sestavin v tej torti, če pečem klasično 24 ali 28 cm torto? A se torej držim recepta objavljenega v linku? Samo pannacoto potrojim?
Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 14. Mar. 2012 7:40

Mislim, da sem dala še malin malo več (približno pol).

Mislim da kakorkoli narediš bo super.


Potem poročajte rezultate :D
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
anjica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 112
Na forumu od: 23. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anjica » 15. Mar. 2012 8:57

ima katera idejo kaj speči za prijateličino dekliščino? nekaj kar se lepo in veliko nareže, da lahko primeš v roke. piškoti ne pridejo v poštev. sama imam namreč ogromno receptov, vendar se mi ne da vseh pregledovati, tako da so vaše ideje dobrodošle :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 15. Mar. 2012 9:52

jaz bi ti predlagala kaj takega.
http://www.kulinarika.net/recepti/6349/ ... re-renate/
Pa narežeč na kvadratke in daš v tiste male bele papirnate posodice

Ali pa cupcakese
http://www.kulinarika.net/recepti/14759 ... /cupcakes/
Don't worry, be happy!!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Mar. 2012 20:39

Summer055 napisal/-a:
http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.



Ohh zakaj mora bit not žele. A obstaja kakšna alternativa temu, kšna malinina zadeva ki ni želejasta in ni marmelada in bi naredila torto enako dobro :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 16. Mar. 2012 9:31

uporabiš lahko agar (neka stvar iz alg). Ubistvu je isto kot želatina, le da ni iz kostne moke. Kupiš pa ga lahko v bolj bio trgovinah.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 269
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 25. Mar. 2012 21:13

Summer055 napisal/-a:
http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.


^^je katera že sprobala?rata 100%? :)
za očitov rojstni dan bi rada to nardila,ker se mi zdi da smo se vsi že malo naveličali ''klasičnih'' tort...
Uporabniški avatar
eclipse.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 29. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a eclipse. » 31. Mar. 2012 9:03

A je mogoče katera že delala tole Snickers torto?
http://www.coolinarika.com/recept/snickers-torta/
Ni mi čisto jasno, kako naredim nadev. Spekla pa naj bi jo danes popoldne, tako da bo vsaka pomoč dobrodošla :D
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 269
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 09. Apr. 2012 18:38

Summer055, makova tortica je uspela v nulo! ;D
Malo sm sicer imela problemov z makovo podlago-med peko fuuuul narastla,pol pa padla skupi in še skrčla se je :P
Ampak niso niti opazil,samo za prste obliznit! Nobene torte ni še NIKOLI tok hitr zmanjkalo kot pa te...njam njam njam :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Apr. 2012 17:33

la_estrella napisal/-a:Summer055, makova tortica je uspela v nulo! ;D
Malo sm sicer imela problemov z makovo podlago-med peko fuuuul narastla,pol pa padla skupi in še skrčla se je :P
Ampak niso niti opazil,samo za prste obliznit! Nobene torte ni še NIKOLI tok hitr zmanjkalo kot pa te...njam njam njam :D


no super. Meni je res noro dobra tortica :D

tele se pa vrjetno jst lotim jutri... http://www.kulinarika.net/recepti/16858 ... cna-torta/
Don't worry, be happy!!
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 14. Apr. 2012 13:15

sončk napisal/-a:Ohh zakaj mora bit not žele. A obstaja kakšna alternativa temu, kšna malinina zadeva ki ni želejasta in ni marmelada in bi naredila torto enako dobro :D


Jaz ponavadi kupim želatino v bio trgovini ali pa agar agar.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2080
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 14. Apr. 2012 14:47

^^ Jah, saj bio želatina verjetno ni po sestavi nič drugačna od navadne (v smislu, da je tudi iz kravjih kosti, veziv itd. :heul: ), tako da če si vegan, nič ne pomaga :? :) Agar agar je pa že boljša varianta, je iz alg, če se ne motim, a ne?
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 269
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 14. Apr. 2012 20:35

Jp,agar je iz rdečih alg.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov