Napisal/-a virginiaNOmore » 20. Avg. 2005 15:20
Ne bom nadaljevala kaj od sadja jst najraje jem, ampak bom odgovorila na zastavljeno vprašanje. Torej, saje vsebuje mono- in disaharide, zelo redko polisaharide. Mono in di saharidi so najnižji(osnovni) sladkorji, katerih telesu ni treba predhodno v jetrih razgradit, zato lahko grejo direktno v kri. Če se ti sladkorji ne porabijo takoj, gredo v zalogo kot podkožno maščevje. Zvečer ne migaš, ampak počivaš, zato je ložično razmišljati, da gre pol tista jabka na rit. Bolje je še zvečer ješ polisaharide, ki so v krompirju, testeninah, kruhu(ne pretiravat zvečer), katere morajo jetra najprej razgradit na monosaharide in grejo naprej v kri samo po potrebi, drugače ostane zaloga sladkorja v jetrih ->ne gre na špeh. Je pe glede sadja še nekaj. Večina vsebuje sadne kisline, ki lahko zvečer razdražijo želodec ->no good.