Riž

Gurmanski užitki.
Louis Pitton
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 87
Pridružen: 11. Okt. 2010 19:49

Neprebrana objava Napisal/-a Louis Pitton »

Sam mam rad riževo solato s tunino.
Riž skuham in ga ohladim.Tuno ocedim in jo z vilicam razdrobim. Čebulo olupim in drobno sesekljam. Rukolo operem in osoušim,ter natrgam.Kumaro olupim,po dolgem prerežem in nasekam na kocke. Paradižnik operem in narežem.Nato vse skupaj zmešam.
Nato zmešam kis, med, oljčno olje, dve žlici vode, sol in poper. Preliv zmešam s solato.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Pridružen: 06. Feb. 2009 12:14

Neprebrana objava Napisal/-a *gigita* »

rinca napisal/-a:punce, a katera ve, kater riž je najboljši za mlečni riž? tak, da se čim bolj razkuha? jst imam doma riž, ki ga lahko kuham eno uro, pa se ne razkuha


Za mlečni riž je najbolši okroglozrnati, ki je namenjen za rižote. Ta ima tudi nekaj v sebi da se mleko vbistvu zgosti. Ti verjetno uporabljaš basmati oz. rjavi (ki pa je za prilogo in ni šans da se razkuha) ane?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 174
Pridružen: 09. Avg. 2007 15:58
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a KittyCat »

Odgovori