Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2000
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Nov. 2013 13:19

Margarino imamo sam uvoženo in je draga. Olja pa tud ne bi dajala, ne vem no, za tega našega (sojino) pravijo, da ful nezdravo in se ga izogibam.
Eh, bom pa počakala, da spet začnejo na moj konec maslo razvažat :/
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Nov. 2013 16:13

http://www.ekomagazin.si/Prehrana/Prehr ... okado.html
Tukaj priporočajo avokado. :) barva ne bi smela bit problem, ker bodo browniji tako ali tako temni.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 11. Nov. 2013 12:54

^^ Uuu tole bom pa tut jst probala, ker vsi doma obožujemo avokado :)
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2080
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 16. Nov. 2013 10:39

Sam res, avokado je tudi večkrat v receptih za kakšne presne čokoladne tortice :) Me zanima, kako izpade, zaenkrat si še nisem upala naredit :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 27. Nov. 2013 18:03

za peciva kjer uporabis stopljeno maslo lahko pravzaprav uporabis katerokoli tekocino (olje, jogurt, tudi vodo). Se pa seveda pozna v okusu.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 904
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: trenutno Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 27. Nov. 2013 19:20

Ali katera peče pecivo s kokosovim maslom? Se zelo pozna pri okusu?
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2896
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 27. Nov. 2013 20:23

Ne pri okusu se ne pozna skoraj nič. Jaz pečem včasih mafine, ampak je težava, saj se mi zdi da maščoba med in po pečenju veliko bolj pronica iz peciva v papirček kot pri maslu npr.
Ga uporabaljam rajši za kuhanje/praženje.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Dec. 2013 11:22

NOVO:
Kaj je "molasses" v angleških receptih? Se dobi kje pri nas, kje? Kak je prevod?

Rabim za gingerbread. Mogoče kak recept za gingerbread brez tega zvarka??
Slika
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 09. Dec. 2013 13:15

google translate pravi, da je to melasa, dobi se jo pa v vseh trgovinah (Mercator, Spar,itd) tam kjer so ostale zdrave zadeve (ala javorjev sirup). ampak, ker je to pac google translate nisem 100% ziher :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Dec. 2013 14:07

O super, bom preverila, hvala!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2080
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Dec. 2013 22:03

Melasa je, seveda :) Na oddelkih z zdravo prehrano jo najdeš, ja, mislim, da sem jih videla v konzervah.
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 29. Jan. 2014 19:19

Dobil sem afriško zmleto kavo, no mal večji kosi so kot pri navadni kavi :lach:
Nalil sem vodo v posodico in počakal da zavre ter potem usul noter kavo in potem parkrat pustil da se je dvignilo, vendar se zrnca ne stopijo, kot bi se morala in ena plavajo povrhu, kaj predlagate??? :tot:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2896
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Jan. 2014 20:46

Kavna zrna se ne stopijo :D. Tisto, kar ti misliš je instant kava :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 29. Jan. 2014 20:58

Ma ne ne, vem da pri turški kavi tist "prah"(mleta kava) odda okus pa vonj pa barvo, sam tukej pa dejansko po vrhu plavajo končki zrnc, taki vlki so :D nevem kako naj jih stopim, bom jutri dal fotko gor, ko bom zjutri kuhal

Iz Etiopije so mi kavo prinesli drugač
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Jan. 2014 21:42

Jah nič ne poskušat "stopit" ampak lepo sfiltriraj..že navaden "zoc" je škodljiv, kaj šele to čudo :D
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri