Klepetalnica

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 07. Nov. 2012 21:17

Odpiram klepetalnico tudi v sklopu Kariera, kjer se lahko debatira randomly o temah povezanih s področjem študija in poklica. ..Evelyn..

"Razlike v moški in ženski seksualnosti", v sklopu katere imam namen opraviti intervjuje z moškimi in ženskami, ki bi bili pripravljeni govoriti o svojih izkušnjah, doživljanjih, razmišljanjih v povezavi s seksualnostjo
Tako kompleksne teme se bos lotila anekdoticno? Se zavedas, da obstaja 1000 studij, ki so veliko kvalitetnejsa informacija, kot pa izkusnje 5 folka?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
AAAA!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 07. Nov. 2012 21:45

^^Najverjetneje ni point raziskave dejanska raziskava oziroma rezultati, ki bi bli takšnega obsega, da bi lahko bli posplošeni, ampak uporaba kvalitativne metodologije..

Sansa, si s fdvja? :D
Sicer bi pa bilo bolje, da temi ločiš, ankete in ostalo so v podforumu Splošno.
It was forever..but it didnt last long..
AAAA!
Sansa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 7. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Sansa » 07. Nov. 2012 21:54

@Mishela: veliko lažje bi mi bilo narediti anketo, ampak moj namen ni dobiti čim več podatkov (torej kvantiteta - ker se zavedam, da jih v takšnem obsegu, ko bi lahko govorili o reprezentativnem vzorcu niti ne morem), ampak čim bolj kakovostne (kvalitativne). Po pregledu različnih kvantitativnih raziskav, torej takšnih, ki zajemajo veliko maso posameznikov in temeljijo na anketah, sem ugotovila, da razlike obstajajo, ne vem pa zakaj. In to bi rada ugotovila s pomočjo kvalitativne raziskave - na izredno majhnem vzorcu bi rada izvedela več o spolnem življenju in odnosu do seksualnosti posameznikov.

@Mahagonij: se zavedam, da obstaja že ogromno raziskav na to temo in moj namen ni vprašati 5 posameznikov ista vprašanja, ki jih zastavljajo v nacionalnih raziskavah spolnosti, ampak ugotoviti ali so razlike res takšne, kot se kažejo v kvantitativnih raziskavah. In niti ni moj namen iz 4 posameznikov posploševati na celotno populacijo, ker bi bilo to absurdno, ampak je moj namen raziskati "seksualne biografije" posameznikov in predvsem na zelo mikro nivoju osebnih zgodb raziskati podlago, na kateri se ustvarja družben fenomen razlik v spolnosti dveh spolov.

In hvala vsem za mnenja:)!

Edit: točno tako, kot je (v enem stavku :D) povedala ..Evelyn.. In ja, to je FDV :).
AAAA!
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 07. Nov. 2012 23:25

Zanimivo, da kljub izredno slabim obetom za zaposlitev nekateri še vedno študirajo sociologijo. :roll:
AAAA!
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 07. Nov. 2012 23:31

Dj Flavij, ne zavijaj z očmi :D Sam, a ni zanimivo, še preden sem prebrala prvi post do konca, sem vedela, da je FDVjevka. Sociologi s FF mamo specialen detektor :D Pa da flavij spet ne bo zavijal: sem dvopredmetna.

Sj sama tema je drgač čist fajn, sam mogoče bi se jo bilo fajn lotit na kakšen drugačen način. Majhen vzorec ti bo dal izkrivljeno sliko. Za moje pojme bi bilo veliko bolje najti dva razgledana, pa odprta posameznika, žensko in moškega, pa dobit samo njuna pogleda. To, al pa kot je blo že predlagano, izvest malo bolj obširno anketo. No, sicer pa, svetovanje je naloga mentorja :D
AAAA!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 08. Nov. 2012 0:13

Mah, tema je obširna in izjemno zapletena. Zato mislm, da ni tolko point v temi, kakor v temu, da pač uporabljajo kvalitativno metodologijo in se učijo takšne raziskave izvajat.. Raziskava je sama po sebi namen, tko da tudi tisto mehagonijevo izpraševanje nima nekega smisla.

Anjeske, tud jaz sem takoj vedla, da ni s ffja hehe..ampak to zgolj zato, ker vem, da ff pri predmetu sociologija spola in spolnosti ne izvaja seminarskih nalog letos. :D

Flavij: jebiga.
It was forever..but it didnt last long..
AAAA!
Sansa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 7. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Sansa » 08. Nov. 2012 9:45

Flavij napisal/-a:Zanimivo, da kljub izredno slabim obetom za zaposlitev nekateri še vedno študirajo sociologijo. :roll:


Kje si bil pred leti, ko sem se odločala za študij, da bi me tako razsvetlil?

----

In še enkrat: moj namen ni dobiti reprezentativnega vzorca in posploševati na populacijo. Zamisel je bila primerjati enega M in eno Ž in povedati njuno izkušnjo in ugotoviti, na katerih točkah sta si podobna in kje se razlikujeta (mentor pa mi je svetoval, da bi bilo zanimivo slišati 2 M in 2 Ž). In če bom ugotovila, da sta/so tipična/i predstavnika/-i še ne bom zaključila da tako pač to je in da so moški takšni in ženske drugačne. In tudi, če bom dobila povsem netipične predstavnike na podlagi odgovorov ne mislim posploševati na družbo. Moj namen je zgolj dodati določeno težo in ozadje numeričnim podatkom iz raziskav.

Pa še iz druge teme:
Mahagonij napisal/-a:In kako bos s parimi primeri ugotovila, ce je razlika res taksna kot v raziskavah. Kaj pa ce dobis samo cudake, ali pa atipicne ljudi za nek spol? Ali pa vsaj toliko le-teh, da ti povsem pokvarijo sliko? Nic cudnega, da je sociologija proto-znanost, in prav nic ne kaze, da bo kaj drugace.


Karkoli ugotovim, moje ugotovitve ne bodo reprezentativne in jih nima smisla posplošiti na celotno družbo. Če dobim dva čudaka ali atipična primerka pa je po eni strani še bolje - bom najbrž izvedela marsikaj presenetljivega. Torej moj namen je predstaviti zgodbe posameznikov skozi njihovo različnost (podobnost?) v seksualnosti.
In sociologija pozna različne načine raziskovanja, pač ta ni najbolj hard-science iz naravoslovnega vidika, ampak point je, da se to niti ne trudi biti - problematično bi bilo, če bi jaz na podlagi enega intervjuja z M in enega z Ž zaključila, da so vsi M taki in vse Ž takšne.
AAAA!
butterfly92
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 20. 11. 2012
Kraj: LJUBLJANA

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly92 » 21. Nov. 2012 11:55

Helou!
Najprej sploh nisem vedla, v katero temo naj napišem, ampak sem se odločila kat za splošno temo :D Zanima me, če kdo kaj ve, kje se trenutno da dobiti kakšno študentsko delo(prodaja oblačil in podobno)? ali rabijo kaj v h&m, muller in podobno? na študentskih servis je zelo malo oglasov iz področja prodaje, če pa so že pa so zasedeni tako hitro, da nimaš možnosti..hvala že vnaprej*
butterfly :)
AAAA!
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Nov. 2012 15:00

Mislim, da se tale mesta dokaj hitro zapolnijo. Predlagam, da greš kar osebno povprašat če iščejo kaj tak boš še najbolj vedla.
Yada, yada, yada...
AAAA!
Uporabniški avatar
littlebird_18
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 219
Na forumu od: 7. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a littlebird_18 » 12. Jun. 2013 20:15

Helou!
Nism tocn vedla pod katero temo naj to napism, ampak je mogoce kdo tuki na IAMu? (institut in akademija za multimedijo)... ce je, komentar? Kki se vam zdijo prfoksi, folk, program skratka use kar vam pride na misel :D
And in the end we're all just humans drunk on the idea that love only love could heal our brokenness
AAAA!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Jun. 2013 20:03

slovenc79 napisal/-a:
*Abby** napisal/-a:(kaj hočem, imajo pač enega bolj inteligentnih, izobraženih in sposobnih profesorjev v Sloveniji) in kaj naj rečem: dokler se profesor na predavanjih norčuje iz študentov iz golega dolgčasa, oni pa niti ne dojamejo, da se norčuje iz njih ... .


tak profesor je navaden kreten. mogoče se spozna na stvar, pedagog je pa katastrofalen. to je največji problem na vseh faksih, taki primitivni profesorji.

Tako je. Profesor, ki se iz "dolgčasa" (za katerega bi on sam moral poskrbeti, da ga ne bi bilo) norčuje iz svojih študentov, ni ne sposoben, niti pedagoško izobražen. Jaz bi mu vzela tudi "inteligentnost", ker bi se inteligentna oseba zavedala, da ni na mestu profesorja, da se dela norca iz študentov, temveč vse prej kot to. Na žalost je takšnih sramot za profesorje na univerzi precej, ker se s svojim poklicom bolj ali ne prisilno zadovoljijo zgolj zato, ker drugega, ki bi jim bolj ustrezal ni na voljo.
It was forever..but it didnt last long..
AAAA!
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 06. Avg. 2013 11:54

mene pa zanima, če je možno sledeče. trenutno sem vpisana na magistrski program po bolonjcu, in imam pred samo samo še 1 leto, potem pa bom brez statusa. ali se js lahko v letu 2014 redno vpišem na višješolski program, katerega bi začela obiskovat potem po končanem 2.letniku magisterija? bi redno hodila, ne bi se vpisala samo zaradi statusa. Je to sploh možno?
You make me smile, please stay for a while :)
AAAA!
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 06. Avg. 2013 13:29

Jaz mislim, da lahko komot v kolikor do zdaj še nisi bila vpisana v višješolski program (to je 2 leti, stopnja 6/I).

Drugače pa a nimaš še absolventski status eno leto? Ker pri nas je ta možnost, če nisi letnika ponavljal. Sicer pa če bi rada študirala še na VŠ pol tak greš tisto.
Yada, yada, yada...
AAAA!
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 06. Avg. 2013 15:05

ja, ponavlala sem 1. letnik, tako da absolventa na žalost ne morem vzeti. sem se zdej že mal bolj pozanimala in ja, višješolski program je drugačna stopnja in se lahko brez problema vpišem ob naslednjih vpisih. tako da super :)
You make me smile, please stay for a while :)
AAAA!
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1037
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 10. Avg. 2013 18:12

S cim sluzite denar?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov