včasih je mož premalo
včasih je tudi samo hči premalo. in o tem govorim.
Združiti moči - saj zato gre.*purple* napisal/-a:če združita moči, gre lepo...pa četudi jih mož ne more, vseeno ne moreš kr pustit in rečt, da ji ti ne boš stregel..
*purple* napisal/-a:če združita moči, gre lepo...pa četudi jih mož ne more, vseeno ne moreš kr pustit in rečt, da ji ti ne boš stregel..
punkie_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:če združita moči, gre lepo...pa četudi jih mož ne more, vseeno ne moreš kr pustit in rečt, da ji ti ne boš stregel..
joj saj ni nobena rekla, da bi mamo kar pustila no. kar se meni zdi problem je, da je punca očitno sama v tej situaciji, čeprav obstajajo ljudje, ki bi lahko priskočili na pomoč.
*purple* napisal/-a:metuljčica, če je moja mami bolana, tukej ne obstaja nobena šola, služba, družabno življenje.Najprej bom poskrbela za njo, za njeno zdravje, udobje, potem pa gledala na take pristranske stvari.Šolo lahko naredim tdi drugo leto, na kavo grem lahko tudi čez en mesec, če pa mami umre, jo pa nikoli nikoli več ne bom imela zraven.In zame v tem primeru ni bolj pomembnega od staršev, fanta in bližnjih.Ostalo lahko vse počaka.
In še manj, da bi ob bolani materi ki bi potrebovala nujno mojo pomoč, razmišljala o tem kako trpi moje družabno življenje.upam, da vas matere ne poslušajo....
jullia_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:metuljčica, če je moja mami bolana, tukej ne obstaja nobena šola, služba, družabno življenje.Najprej bom poskrbela za njo, za njeno zdravje, udobje, potem pa gledala na take pristranske stvari.Šolo lahko naredim tdi drugo leto, na kavo grem lahko tudi čez en mesec, če pa mami umre, jo pa nikoli nikoli več ne bom imela zraven.In zame v tem primeru ni bolj pomembnega od staršev, fanta in bližnjih.Ostalo lahko vse počaka.
In še manj, da bi ob bolani materi ki bi potrebovala nujno mojo pomoč, razmišljala o tem kako trpi moje družabno življenje.upam, da vas matere ne poslušajo....
S temle se pa ne strinjam ravno. Na kratek rok to že gre, da spustiš vse iz rok in se preleviš v negovalko, če gre pa za kronično bolezen, moraš pa prej ali slej poiskat eno srednjo pot, kjer ne boš samo visel v bolnici in čakal, ker se ti utegne zmešat.
In tudi dvomim, da bi se njena mama strinjala s tem, da hči pusti faks in službo, da jo bo vozila naokrog.
Ne govorim na pamet, imam dva primera resne bolezni v šlahti. In takrat je pač treba angažirat več ljudi, od ožje družine pa do sosedov. En človek ne zmore vsega, dva pa tudi ne.
Če si pa več ljudi deli prevoze, pomagajo pri večjih delih, potem pa nekako gre in življenje lahko teče naprej, sicer bi se pa vse ustavilo, kar tudi za bolnika ni dobro, ker potem tako čudno pesimistično vzdušje vlada, ker se nič ne dogaja.