Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Maj. 2022 16:13

- je skoraj čudež, da bom 1. v zadnjih 4ih letih od vseh porok, rojstnih dni, rojstnih dni otrok dveh prijateljic prišla na praznovanje s s spremstvom in ne sama.
- sem se prav debilno počutila na vseh porokah in ostalih praznovanjih, kjer sem bila skoraj edina sama, in ostali 90-100% vsi v paru, pa še poznala nisem skoraj nobenega
- bo frendica očino za prvi rojstni dan otroka povabila 30 odraslih plus še otroci, si nisem prej mislila, da bo toliko ljudi, eden tip bo tudi s katerim sem se v preteklosti parkrat dobila in se dala dol..

- me čakajo do jutri še večurne priprave na jutrajšnji sestanek, pa sem že zdaj čisto zmatrana. Prav komaaaj čakam, da gre petek mimo in bom fraj
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1327
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Maj. 2022 22:45

- Faak ejjj, meni ta folk res gre na k***c, ne morem, da ne bi mogel pojamrati.

- Se odpovem svojemu dogodku, samo zato, da bom z njim šel na edini plac kamor on zahaja, pol pa slišim da on ta vikend itak ne more. Jaz sem imel "punco", sem se sekiral zanj, probal zorganizirat tako, da bom s punco in z njim, njemu se pa očitno jeb* zame :rolleyes: :mad: :evil:

- Da ne rečem kakšne obupne nasvete mi je dajal. Na žensko, ki je bila ornk prijazna do mene, je hotel da kar romantično navalim, čeprav ni bilo nobenih znakov za kaj več in je verjetno v vezi. Kao, da se zadeve razčistijo in da ne bom več fantaziral. Čeprav ljudje rabimo fantazirati, si domišljati, "flirtati", da se počutimo žive, da v nas bdi neko hrepenenje. :oops: :) Mu moram ta vidik naslednjič razjasnit.

- Najbolj hecen je bil, ko ga skrbi, da se bom z bivšo spet zapletel. Tudi jaz čutim, da bi jo lahko nazaj osvojil, če bi se potrudil. Zdaj nekaj znam, vem da folk okrog mene ful skrbi, da bi kaj takega ponovno naredil, hehe. Mogoče pa ravno zato bom. (Ne razumem zakaj folk noče, da sva skupaj.)

- Mislim zdaj je super, ker bi imela poleg hiše še mojo ljubljansko nepremičnino več, sicer ni v centru LJ, ampak po mojem bi ji bila všeč :cool:

- Sam niti pod razno ne bom stikal okoli bivše, dokler ne bom mal več "alfa samca" ali pa vsaj moškega

- V bistvu me je ful začelo skrbeti za letošnji dopust, da bo ful podoben lanskemu, (deloma) "osamljenemu". To me kar zdaj teži.

- Razen tega, da mal al pa velik plešem, nisem kaj velik naredu. Če bi zdej bil študent bi po mojem ful enostavno navezoval stike, ampak tiste čase sem žal "prespal" :mad: :evil:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Maj. 2022 2:40

- mogoče bi si pa mogel mmm tudi razčistit, ali sploh si želiš družine in otrok, ali ne, ker če je bivša tik pod 40 in že ima enega otroka, lahko, da jih ne bi imela več, tudi če bi bila skupaj..

- a je kdo ful obdržal sploh stike iz faxa, ok js sem se večji del faxa največ družila s svojim fantom/ sošolcem, tako da sem se malenkost manj z ostalimi.. tudi zato sem zdaj imela tako krizo, k osem mogla z njim prekinit stik, ko sva končala/ je zbolel.. Sicer se mi zdi, da ratajo bolj trdni stiki v osnovni in srednji šoli, ko ves čas tičiš skupaj, pa si še na isti kraj, na iste žure obsojen... V času študija, pa malo eni ljudje na enih vajah na faxu, malo drugi na enih tretjih izbirnih predmetih iz sosednjih smeri, potem še tretji, ki si jih spoznal na nekih eksurzijah od faxa, malo ljudje iz ene prostočasne akrivnosti na faxu, malo ljudje iz druge prostočasne aktivnosti na faxu, malo eni s katerimi si en čas dejtal/ bil fwb, malo drugi iz določenih žurov, skupnih poznanstev... si ful leteč in se stiki ne ohranijo tako, kot, ko si bil mlajši in ves čas tičal skupaj... Jaz sem imela določene punce/ prijateljice, prijatelje/ fante, ki so bile tudi v ožjem krogu, na mojih rojstnih dnevih v začetku 20ih, zdaj se pa ne vidimo več...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3163
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 06. Maj. 2022 20:17

Kaj jaz vem, jaz iz OŠ ne videvam redno nobenega, 4 sošolce in sošolke pa max parkrat na leto. Iz srednje smo z nekaterimi ostali v tesnih stikih, z drugimi manj, eni so se pa menda izbrisali iz obličja zemlje :lol: . Ko na random srečam kake sošolce s faksa pa z veliko večinos katerimi sem mela vsaj nekaj stika lepo vljudno poklepetam (nenazadnje si delimo profesionalne interese) s 5 kolegicami pa smo v rednih stikih, tudi če je že kar nekaj let odkar smo doštudirale. Pomojem je čisto odvisno od tega, v kaki življenjski fazi je nekdo, in se potem na podlagi nekih skupnih interesov oblikuje trenutna skupinica prijateljev ki ti je najbližje, bolj kot to kdaj si jih spoznal.
Trenutna klapa je nastala iz davno pozabljenega poznanstva, ki je popolnoma zamrlo ko sm šla študirat. Ko sva se preselila nazaj v "domače loge" smo se pa dobesedno v enem mesecu totalno poštekali.

- danes je bil dober dan. včeraj ne tako zelo.
- je neverjetno kako malo potrpljenja imam. zadnja leta sem se slepila oz se prepričevala, da sem se na tem področju ful izboljšala, ampak v resnici so bolj borni rezultati.
- ne morem verjet da smo bili manj kot teden nazaj na mini dopustu, zdi sem mi kot že en mesec nazaj. ta teden je bil naporen za se ubit, vsak dan opravki.
- Ima kdo dobrega privat oz samoplačniškega zobarja? Lokacija/cena ni problem, se peljem po dobro storitev kamorkoli.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Maj. 2022 7:43

Jaz sem v rednem stiku s 5imi prijateljicami. Od tega sta 2 iz osnovne šole (ena je bila na isti gimnaziji, samo paralelka, druga na sosednji šoli v istem mestu, ekonomska gimnazija..), 2 sošolki iz gimnazije, 1 iz pevskega zbora v katerega sem hodila 9. razred osnovne in celo srednjo šolo.
2. iz faxa, ki mi je bila najbližje za bivšim, je pa iz Ptuja in dela v Mb, tako da je ne vidim čez teden, ker sem sama v Lj, sva dogovorjene sicer, da se vidiva, ko sem jaz kaj gor, ali ona v Lj, nimava pa rednih stikov.. (Pa še z eno iz gimnazije sva malo tudi izgubile stik zadnje 2/3 leta, sklepam, da je zelo zaposlena, ker ima malega otroka in specializacijo na medicini dela)

Je pa tako, da odkar delam srečujem redno od poznanih iz življenja pred zaposlitvijo ne čisto nobenega, razen teh, s katerimi se ne same dogovorimo.. Lahko je bilo par primerov, da sem službeno imela opravka z 2,3mi poznanimi na leto, ampak razen tega, nič.


- sem dnaes prespala 12 ur, od 20-8, ker sem imela prejšnji dan pol noči nočno v delu za službo, me je kar naenkrat zmanjkalo, ko sploh nisem se še pripravila za it spat, niti v pižamo preoblekla :/
- nekako se psihično pripravljam, da bi začela še kje drugje iskat službo, samo mi je precej neprijetno
- me čaka delo za službo tudi danes
- jaoo spet sem poslušala K ja, kako mi pa on pravi, da ima toliko nadur letos, da ima že 40 dni dopusta. Se sprašujem, če je časovno fleksibilno delo in možnost dela od doma sploh plus, če se ti nobene nadure nikoli ne štejejo, medtem ko nekdo, ki je samo v firmi ima toliko nadur...

- Bi ful imela še kakšen nišni parfum, ampak morem šparat. So zdaj moji top favourite na wish listi:
Kilian - Good girl gone bad (ta je najbolj tak jaz, sadno cvetlični), Parfums de Marly - Oriana (ful sladek, ženski, gurmanski, ta za moj okus je presladek za službo, bolj večerni ali pijačke v prostem času)
- Kilian - Moonlight in heaven (ta ima bolj tak clean, svež vonj, spominja na milo za roke z vonjem kokosa)
Potem pa še Kilian - Intoxicated (ta je unisex leaning male, bi pašal, ko sem bolj v črno, bela, siva, nebarvaste obleke oblčena).
Pa še kakšnega od Xerjoff bi sprobala, samo morem it to v Trst probat, ker Xerjoffa ni v Lj.
- pa še vzorčke drugih nišnih dobiš ob nakupu, kar je še dodaten plus
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1327
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 07. Maj. 2022 20:05

* Ja, saj se načeloma strinjam s tem, da kdor ve navezovati stike, jih ve navezovati v vseh obdobjih.

* Nisem najbolj spreten z besedami, verjetno nikoli ne bom. Druga stvar je pa, da s svojimi "pikrimi" komentarji (pre)hitro užalim sočloveka, kar se mi je že nekajkrat v življenju tudi maščevalo :?

* V meditaciji je bila "naloga", da se iz svojega sanjskega kraja, vrnemo domov. Najprej sem se probal vrniti v svoje stanovanje, potem mi je uletavala hiša naše družine, kjer sem odraščal, kmalu pa sem padel v sicer ful lepšo ali pa vsaj bolj svetlo sliko hiše, kjer sem že imel družino :oops: Me je čist čustveno preplavilo, probam ne preveč razmišljat o tem, ampak zelo sproščujoči občutki so bili. Videl sem ju kako me čakata doma (in sta me vesele, ko se vrnem domov (iz službe / potovanja)) :? :cry:

* Sem sicer rekel, da se s tem ne bom kaj veliko ukvarjal (dosežeš sicer ideal lahkotnosti, neke družinske ljubezni, potem se pa spomniš vseh ostalih problemov, za katere veš da bi takoj prišli nazaj, če bi bil nazaj skupaj z isto osebo :( ).

* Fajn je ko padeš v neko evforijo, da ti je vse skupaj lahko. Še čutim ta vibe lahkotnosti.

* Hkrati pa v sebi čutim žalost in jezo. Jeza je sicer ful potlačena, a da se jo triggerirat, saj jo znate tudi na forumu, pa pustimo zdaj kaj je bilo, ostanimo tam kjer sem sedaj.

* Mi je mama povedala nekaj o doživljanju sestre in naenkrat čutim in mamo in sestro in se strinjam s tem kaj čuti mama. :? Ne morem verjeti, ampak probavam razumeti sestrino stisko..

* Upam, da si bom našel žensko ali pa ženske s katerimi bom lahko seksal kakor mi paše in da se jim kakšen moj način ne bo zdel nespoštljiv..

* Me je en prijatelj presenetil. Šel je nakupovat stvari zase in me vmes povabil na kavo, tak da sem si tudi jaz kupil še nekaj stvari. Sedaj sem kar izboljšal svojo garderobo (že kak teden po malem nakupujem), ki je bilo podpovprečna, sam sem se pa fokusiral na ženske, ki veliko dajo na (svoj) izgled.

* Sicer zanimivo, da je bivši bilo vseeno kako hodim oblečen okrog, nič mi ni težila glede tega, je pa govorila, da so ji všeč močni, postavni moški, da je to edino kar jo privlači na moškem.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Maj. 2022 10:28

- meni je tudi ful fajn kupovati moškim obleke oz pomerjati z njimi. :D Se spomnim, da bivši ni maral preveč kakšnih srajc sploh merit, je pa suh, fit, visok in mu je gladko vse pašalo, samo ni nikoli imel potrebe, da bi se kaj preveč štimal ali ukvarjal s svojim videzom.
- da Chaski mi ima povečini kul smisel za oblačenje. Je očitno videt, da tudi dela v taki smeri, da more imet smisel za estetiko. :D

- da drugače nimam nobene prijateljice, ki bi se res močno spoznala na modo, kako kaj kombinirat, mislim, da je moja mama boljša v tem kako se obleči, od vseh mojih prijateljic, posebi za kakšne bolj poslovne outfite. Sama imam precej manj smisla od nje(mame).

- K ja tudi ne briga dosti, kako izgleda. Imam filing, da zna danes prit v kakšni bolj stari, ponošeni majici s kapuco. :lach:

- sem še vedno ful ponosna na parfum, ki sem mu ga izbrala, po moje je najboljši moški med dizajnerskimi cenami. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 227
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 09. Maj. 2022 10:16

-sem ponosna nase, še bolj pa na njega
-sva mela eno čudno situacijo za vikend, pa sva se zdej že sprijaznila da pač tako je jebiga zrihtal bomo potem pa naprej
-mi je vseen škoda da zmeri ko se stvari poravnajo oz je vse tako kot more biti prleti ena slaba stvar sam ok spet ni to tako grozna zadeva tako da rešimo pa bo spet vse odlično
-tok dela je da se ven ne vidim in sem utrujena, pa komaj ponedeljek je
-ful mi je všeč da je pomlad hormoni kar špricajo na vse strani in sem res srečna da sva si z njim tako kompatibilna in če ne bi oba imela toliko dela bi najbrž kakšen mesec samo v postelji živela
-mi je hecno kako ga ženske obravnavajo on pa sploh opazi ne :lach: je zgleda tako navajen ženske pozornosti da sploh ve ne da jo drugi ne dobijo, vsaj v takšni meri ne, mu je ravno kolega zadnjič rekel da zakaj se njemu nikoli nič takšnega ne zgodi
-sem končno dobila vso opremo za motor takoj ko bo kej več časa greva na eno turico, sicer dvomim da bo to kaj kmalu za kakšen izletek bova pa že mogla najt čas če ne se mi bo utrgalo
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1327
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 15:28

* Jaz bom po mojem moral kar nazaj na psihoterapijo, če ne bom nesrečen ne le sedaj, ko je še vzdržno, ampak vsakih 10 let bolj
* Kot samski moški po 40, 45. letu bom po mojem kar nesrečen
* Danes sem švoh (na meji prehlada), k sreči sem si lahk vzel delo od doma. Preveč stresa je bilo v službi (ampak delo je treba narediti, projekte zaključiti), preveč konstantno nočnih, in dopust ko se nisem smilil samemu sebi (razen po enem žuru), ampak aktivni dopust. Ki me je psihično spočil, fizično verjetno ne.
* Fizično mi energije primanjkuje, ampak psiha mi ne pusti počivati. Ni več tako, da bi se odločil, ta vikend pa spim. Razen, če zbolim. Preveč stvari je počet za zunaj, če ne drugo (lepih) žensk gledat, plesat ali pa poskušat plesat :)

* Je lep občutek, ko ženskam postajaš zanimiv vsaj za ples. Začelo se je tako, da se je vsaka "bala" plesat z mano oz. ji je bilo naporno, sedaj si nekatere tega celo želijo :)
* Sem se mislil vpisati na nek ples (že vem kaj bom/bi plesal, itak :mrgreen: ) s koreografijo naprej/vzporedno, ker zdaj sem razmigal svoje telo, možgane spravil v moving, sedaj pa se moram še malo drugače programirati. Ampak verjetno bom počakal do jeseni, zdajle res nimam energije za to :? Ne vem, če je to dobro ali ne, pač vem koliko energije imam, dosti mi je že služba vzame, nekaj ples, veliko seksualna nezadovolj(e)nost - ne morem vsega takoj :? :( :)

* Vidim, da sem drugačen (od večine (so)ljudi). Probam shajati s tem. Sprejeti to. Tudi plešem drugače, haha :lach:
* Vidim, da je to za dobiti žensko problem. Drugačnost in to da nisem dovolj moški. Fitnes bi mi koristil, ampak ta hip s plesom izgubim toliko energije, da ne (z)morem še fitnesa. Ko sem probal oboje hkrati sem se že poškodoval. Bom raje najprej probal dva različna plesa hkrati.

* No, k terapevtu bom šel, da mi bo zapolnil praznino. Če me nobena ženska ne posluša kakor bi si želel, pa me naj terapevt. Žalostno, jezen sem na mnoge ženske, ki me zavračajo, se mi posmehujejo, ampak takšno je življenje. Jeza je v meni. Sedaj si bom pa moral še terapevta plačevat za to jezo.
* No saj nimam težave sam z žensko, tudi z družbo jo imam.

* Največji izziv mi bo sedaj izbrati terapevta. Kar sem hayley svetoval pred časom, s tem se več ne strinjam popolnoma. Izobrazba je pomembna, ampak mora terapevt tudi čutiti sebe, svoje telo, zelo rad bi videl, da ima močno intuicijo. Nekoga, ki ima intuicijo in je še znanstven, je pa zelo težko dobiti.
* Verjetnost, da ima intuicijo bi bila, da bi že vrsto let plesal kar jaz plešem zadnji čas, čeprav ni nujno, da jo ima. Je pa večja verjetnost. Tudi določeni športniki bolje čutijo svoje telo. Ja, telo ni kletka za duha, močno telo pomeni, da je človek zmožen tudi določenih višjih funkcij. Jaz ga nimam, razumem te ženske na katere sem jezen, da rade seksajo s tistimi, ki imajo močno telo. Tudi bivšo (njene izjave). Kar je (fizično) privlačno pač je, jaz sem nekje vmes in bom moral k terapevtu zaradi tega, haha :D (no saj rabim se začet z nekom mal pogovarjat, da ne bom sam tukaj pisal)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 16:08

- Jaz drugače terapevtke nisem zbirala po izobrazbi, mislim, more bit neka smer psihoterapije, nisem pa zbirala po tem, kateri študij ima še narejen poleg psihoterapije, sem najbolj zbirala po problemih, s katerimi je imela napisano, da se ukvarja... je naključje, da je zraven še psihologinja.
- da mi je malo manj hudo na terapijah zadnje čase, kot mi je bilo na začetku, sem se kdaj prav jokala na koncu, še ko sem se vozila domov, zdaj čutim malo manjšo bolečino. Mislim, da je 'fora', ker sem šla čez neko travmo, ni bil mogoče problem samo, da bi se iskala, ali da bi me kakšna manjša stvar v življenju motila.. Mogoče ima tudi vezo, da je zdaj več sonca, več pozitivnih hormonov..
- moja psihoterapevtka še vedno do zdaj ni niti ene stvari o sebi povedala, tako, da ne morem vedet kakšna je po osebnosti sicer, ma mi deluje bolj taka 'siva miška' ali pa taka zelo mirna.. :D
- se ne spoznam kakšni so ostali terapevti, ma mislim zdaj, da mi je ta zdajšnja vsaj nekaj srednjega... gre pa zelo počasi vse skupaj... Mislim, meni se je poleg reševanja svojih težav tudi zelo zanimivo izobraževat hkrati o psihoterapiji in razumevanju človeškega delovanja skozi postavljanja vprašanj in raznih ugotovitev..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1327
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 16:49

- moja psihoterapevtka še vedno do zdaj ni niti ene stvari o sebi povedala, tako, da ne morem vedet kakšna je po osebnosti sicer, ma mi deluje bolj taka 'siva miška' ali pa taka zelo mirna.. :D

Da nič ne pove o sebi je zelo profesionalno, tako je prav. :) Naš na skupini tudi ni nič povedal o sebi, mogoče kdaj pred skupino ali po, ampak nič o svojih odnosih konkretno. Psihologinjo h kateri sem pa hodil pred tem je pa ful bolela glava, čeprav če primerjam svoje glavobole z njenimi, je ona ob svojih kar dobro shajala s službo. Tista je bila topla, res mi je hotela pomagat kot študentu, malo mi je "igrala mamico" oz. se je čutila v tej vlogi (tako se meni dozdeva zdajle ko razmišljam za nazaj; nisva nikoli govorila o tem), kar ni profesionalno, ampak saj je rekla, da ne delava psihoterapije, ker ona v to ne verjame. Takrat mi je ful pomagala, ker mislim, da najprej sem rabil mamico, da se ji zjočem, potem sem pa k temu močnemu moškemu liku tudi prišel pravi čas. Najprej je v fazi razvoja prisotna mama, potem oče, sedaj sem pa v puberteti :lach: Pojma nimam kakšnega terapevta rabi pubertetnik :oops: :lach: :roll:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 17:06

- in na kak način boš pa zdaj izbral psihoterapevta?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1327
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 18:07

* Še vedno upam, da mi ne bo treba na psihoterapijo. Tudi z njo verjetno ne bom začel čez poletje, bom počakal vsaj do jeseni ali pa novega leta.
* Sicer psihoterapija ne škodi, ampak očitno se ne počutim tako zavoženega ali pa se zavedam, da mi ni da se bom nekomu odpiral, potem pa ta ne bo ta pravi.
* Ena ženska me je na eni delavnici ornk spregledala, glede moje spolnosti, potem je začela vrtati vame, prijetno mi je postavila nekaj vprašanj oz. razmišljanj zakaj sem naredil to na tak način, kakor je opazila. No vidiš, to je intuicija, ima ona to :oops: :)
* Pozneje sem izvedel, da študira neko smer psihoterapije, vem katero, baje da se ful časa študira to. Ampak je na začetku, pa mislim da se njej ne bi želel zares odpreti, ker se poznamo. Lahko me pa verjetno napoti naprej na koga v tej smeri psihoterapije. Če bom rabil.
* Drugače sem dobil nasvet, eno ime psihoterapevta že imam, moram pa res preveriti kako je z njegovim telesom oz. kako je z njegovo intuicijo. Saj lahko se naročim k njemu in to hitro vidim kako hitro me bo spregledal oz. bo začutil nekaj brez da bi mu sam to eksplicitno povedal :oops: :) Ne vem zakaj mi je to sedaj tako všeč.
* Morda ima LZ dobre predispozicije za psihoterapevta, ker je telesno aktiven. Tako da srečno, čeprav me osebno preveč ne mara :) No, k njemu ne bom šel, ker ima verjetno še dolgo pot do psihoterapevta. Noja, nikoli ne veš, morda bo pa on moj četrti, peti psihoterapevt, ali bom pa odlašal do časa, da bom potem šel k njemu :)

* Mogoče se mi bo odprlo in bom spoznal žensko s katero bom lahko funkcioniral tako v prostem času kakor tudi seksualno :oops: :)
* To si želim, ni vedno vse odvisno od tebe, tudi prejšnjo partnerko sem spoznal v času, ko sem ravno začel hoditi na psihoterapevtsko skupino. V bistvu je zame bil dar, da sem jo spoznal, ker je ona predstavljala začetek mojega seksualnega življenja, veliko razumskih obzorij mi je odprla, pa tudi prvič sem se poskusil v vlogi očeta.
* Želel bi si, da bi tudi ona kdaj pozitivno gledala na najin odnos, oz. vsaj na del njega, no saj po pravici povedano ne vem točno kako tretira najin odnos :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6661
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 18:17

- psihoterapija mislim, da klasično traja 4 leta, vse smeri? N e vem zdaj kaj je zate dolgo.. Edino na enem inštitutu mislim, da lahko že kot dodiplomski začneš psihoterapijo..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 12. Maj. 2022 18:28

- Vem, da ima vsaka država svoja pravila, kdo sploh lahko izvaja psihoterapijo in kak naziv imaš lahko glede na izobrazbo, ampak jaz sem vedno mislila, da moraš v Sloveniji najprej študirat 5 let psihologije (bachelor+master) (ali medicine) in še po tem ene 3 leta izobraževanja za psihoterapevta. Ampak očitno ni tako in je full lažje dobit ta naziv v Sloveniji? Enkrat sem govorila z eno punco in je izrazila nezadovoljstvo, kdo sploh se lahko imenuje psihoterapevt v SLO. Naj me kdo razsvetli, ker se mi ne da brat na spletu, kak je sistem.
- Sem danes spet sanjarila o Tajski. Tržnicah, hrani, večernem poležavanju na plaži, durianu, šovih z ognjem na plaži, pad thai za kosilo s pogledom na plažo, vožnja z motorjem po otoku... :love:
- je pa za ta december v načrtu Vietnam. Komaj čakam.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov