Premisli, preden reces!

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Tjassa21
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 18. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjassa21 » 18. Sep. 2017 8:28

Mislim, da nisem nikjer brala kaksen blog o tej temi zato bi rada sama o tem pisala.
Najprej bi rada sporocila ljudem starejsim od sebe, da jih razumem, da so v svoji dobi zivljenja dali marsikaj cez, marsikaj videli, slisali, naredili drugim ali drugi njim, itd. Ampak to vam ne daje pravice da mlajse od sebe kar naprej opominjate, da nimajo pojma o zivljenju samo zato, ker smo 20,30 let mlajsi od vas. Kajti to sploh ne drzi!
Ko sem delala v gostilni sem skoraj vsak dan morala biti psiholog. Nekateri so bili hvalezni mojega mnenja, za nekatere pa sem po njihovem mnenju bila "razvajena smrklja" brez manir. Ampak sem pozrla vse njihove zaljivke in trditve. Potem pa sem menjala sluzbo in se zaposlila v tovarni, kjer dobesedno delam med samimi starejsimi zenskami od sebe. Ze sami pogledi na 21letnico mi nisi bili vzpodbudni, kasneje pa mi je ena rekla: " oh puncka kako ti velja, raje bi bila na tvojem mestu, ko se ne ves kako tezko zna biti zivljenje.." in takrat mi je prekipelo. Povedala, skoraj jezno, sem ji kaj vse sem dala v zivljenju ze cez in kaj se vedno dozivljam... In zenska je ostala brez besed. Od takrat se z mano pogovarja kot z odraslo osebo.
To me spomni na pogovor z svojim ginekologm mesec dni nazaj, ja vem... Smesno je, in mogoce res nima veze s to temo ampak vseeno bom povedala.
Vedno imava z ginekologom velike probleme glede kontracepcije. On me sili da jih jemljem, jas pa jih nocem in potem se skregava. Vendar pa mi je z necim zaprl usta. Pove mi, da imamo punce sreco v nasi drzavi, da se lahko same odlocimo ali bomo obdrzale otroka ali ne, v nekaterih drzavah so prisiljene roditi ceprav nocejo. ... Nakar me resno pogleda in vprasa: " mislis da je to prav?"
Jas pa sem bleknila, ne da bi prej premislila:" ja, saj tako ne vbijejo otroka."
Z svoijm odgovorom me je spravil v zadrego.
"potemtakem mislis, da je prav da posiljene zenske in punce rodijo? Da rodijo zene, ki jih lasten moz posilja, ali pa punce, posiljene od oceta, brata, strica?"
Ja.... Morala bi premisliti, ampak nisem. Imel je prav.
Zato prosim... Premislite kaj recete, naj jezik ne bo hitrejsi od misli.
Spostovati se moramo, mladi in starejsi. In ne obsojajmo na prvi pogled, saj na prvi pogled marsikaj zgleda drugace, kot pa v resnici je.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov