Čas za Cosmo zmenek: Žan Papič nam je opisal svoj prvi zmenek ter zaupal željo o poroki

15. 2. 2024 | Vir: Cosmopolitan
Čas za Cosmo zmenek: Žan Papič nam je opisal svoj prvi zmenek ter zaupal željo o poroki (foto: Ana Rojc)
Ana Rojc

Večerja nad Trstom z zasebno mizo? Sliši se že skoraj sanjsko! Saj je bilo vključeno zvezdnato nebo, kajne?

Čas za zmenek! Kaj bi najraje videl, da ima dekle oblečeno?

Iskreno? Karkoli, le da ni preveč ohlapno. Sem pa ekstremno vesel, če ne nosi modrčka. To je namesto kave. To je najlepše, kar lahko vidim v dnevu, ne bom lagal.

Kaj oblečeš ti?

Nekaj elegantnega. Ne moti me, če nosim obleko. Rad imam tudi majice in čez odprto jopico. Odvisno od letnega časa. Poleti imam rad lanene srajce, spodaj pa kavbojke in udobne čevlje.

Kaj se ti zdi popolnoma nesprejemljivo pri ženski?

Neprimerna komunikacija v smislu, da je zdolgočasena, vzvišena in arogantna.

Kakšen jesenski zmenek bi ji pripravil?

Večerja na travniku ob gozdu, da se vonja listje. To bi pripravil sam.

Plačaš ti ali ona?

Odvisno, kdo povabi. Nisem še doživel, da bi dala na polovico. Po navadi plačam jaz.

Opiši svoj najljubši zmenek do zdaj.

V resnici ne hodim na zmenke oziroma jih vsaj tako ne pojmujem, ker bi drugače čutil čisto prevelik pritisk. Za punco sem nekoč pripravil večerjo nad Trstom s svojo mizo. (nasmešek) To se mi zdi, da je bilo najboljše do zdaj.

Kaj pa tvoj čisto prvi zmenek? Je padel tudi prvi poljub?

Mislim, da je bil še v srednji šoli. Ni padel, ker me je bilo čisto preveč strah in sem bil pod velikim pritiskom. Sem v osnovi zelo bojazljiv in nesamozavesten. Ali bolje rečeno – bil sem takšen.

Grega Hočevar

Se ti je že zgodil zmenek, ko je šlo vse narobe?

Bil sem na tako malo zmenkih, da imam solidne izkušnje. Se je pa zgodilo, da so fotografije z mobilnih aplikacij za zmenkarije konkretno odstopale od realnega stanja. To se mi ne zdi pošteno. Počutiš se nategnjenega. Sem pa tako lepo vzgojen, da vseeno vztrajam pri zmenku in se ne obrnem in kar grem domov.

Poljub na prvem zmenku – ja ali ne?

Včasih bi rekel takoj ja. Zdaj pa ne vem, kaj bi se vse moralo poklopiti, da bi to storil. Postal sem bolj previden in zadržan. Mogoče, ker iščem res tisto pravo. (nasmešek)

Te je v preteklosti zaznamoval kakšen grd razhod?

Zaznamoval je prehuda beseda. Nazadnje sem najbolj trpel, ker sem izvedel, da me zapušča, kar prek sporočila. Se mi zdi dokaj osnovnošolsko in mi ni bilo najlažje. Sem se pa že razhajal, ko sem želel ostati v dobrih odnosih, pa na drugi strani ni bilo enake želje. Trudiš se biti normalen, z druge strani pa dobivaš vile. Saj razumem, da se ne razumeva, ne vem pa, zakaj bi se morala sovražiti.

Se želiš poročiti?

Z leti želim biti vse bolj družbeno pričakovan in konvencionalen. Pred leti bi rekel ne. Zdaj bi rekel ja, ampak ni od mene odvisno in moraš imeti nekoga, s komer se želiš poročiti.

Kakšne projekte načrtuješ v prihodnosti?

V jeseni v komediji Fejmiči: Sama sta najboljša z Gašperjem Bergantom. Trenutno pa hodim po srednjih šolah s projektom Srednja bedna, kjer se z dijaki pogovarjam o počutju in pozitivnem vplivanju nanj ter o verbalni in neverbalni komunikaciji. 

Na vsakem Cosmo zmenku pa (kot vsako dekle pred zmenkom) pobrskamo po Googlu in pogledamo, ali najdemo kaj zanimivega. Tokrat striček Google razkriva:

  • Žan Papič je mlad ustvarjalec, ki pravi, da je humor rdeča nit stvari, s katerimi se ukvarja.
  • Večkrat je nastopil v raznih stand up predstavah, je znan obraz televizije, saj se je preizkusil v vodenju priljubljenih oddaj Ambienti in Družinski dvoboj. Je sovoditelj priljubljenega podkasta Fejmiči, pred kratkim pa je izdal svojo prvo pesniško zbirko Steklena glava.
  • V preteklosti še ni imel zares resne zveze, sam pa rad pravi, da je imel dva poskusa.
  • Njegova mama Vera je pred časom razkrila: "Enkrat sva se med vožnjo v avtu pogovarjala in rekel mi je, da bi, ko bo velik, raje videl, da ima dekle, ki bi bila grša in bi ga imela res rada, kot pa da bi bila lepa in ga ne bi marala." Dodala je še, da je takrat Žan dejal, da bo imel kar tri otroke, da se bo njihov priimek zagotovo ohranil.
  • Pred kratkim je iskreno spregovoril o trenutku, ko se je zaradi prenatrpanega urnika, stresa in napora zlomil ter odpravil na šestmesečno zdravljenje. "Ko prideš čez rob, se težko ustaviš. Takrat se nisem znal, zdaj se znam," je takrat dejal.
  • Žan je bil v mladosti obetaven nogometaš, vendar ga je prevzela kultura. Prav tako je zavzet tabornik.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ