Še en korak bliže resnični lepoti: Nega kože

Že četrti mesec tako v reviji Cosmopolitan kot na spletnem Cosmopolitanu s programom Dove 5 korakov nege ozavešcamo o pomembnih učinkih vsakodnevne lepotne rutine. Z njo namreč ne odpravljamo le različnih lepotnih težav, temveč vplivamo tudi na našo resnično – notranjo lepoto.

30. 8. 2012 | Promocijsko sporočilo

Po napornem dnevu si vsakdo zasluži razvajanje, saj nešteti dejavniki in vplivi iz okolja ter sprememba vremena vplivajo na kožo enako kot UV-žarki in trda voda. Ravno zaradi tega lahko zacne koža na telesu pokati, postane groba in srbeča.

5 korakov Dove nege

V prvem koraku smo obdelali čiščenje in nego obraza s toaletnim milom Dove, ki nežno odstranjuje ličila in nečistoče, a kože ne izsuši. V drugem koraku smo se osredotočili na nego in svežino pod pazduhami, saj čist in svež vonj nudi občutek svobode ter je ključen za odkrivanje lepote in ženstvenosti. Tretji korak je postregel s spoznanji o pomembnosti čiščenje telesa, ki ni le prhanje, temveč tudi vlaženje in razvajanje kože ter osvežitev in poživitev naših misli.

In zdaj je pred nami že ...

4. korak: Nega kože

Prihajamo do 4. koraka programa Dove 5 korakov nege, v katerem bomo govorili o negi kože in o tem, kako kljucni so trenutki, ki jih porabite za nego, za razvoj samozavesti in v koncni fazi za spoznavanje samega sebe.

O negi kože in vsakodnevni lepotni rutini, ki vodi k vecjemu zadovoljstvu in boljši samopodobi, sta Dove obraz, zvezda HTV, in strokovnjakinja za lepo kožo spregovorili:

Nevena, kot uspešna voditeljica imate podnevi kar precej obveznosti: snemanja, priprave na oddajo, javni nastopi ... Kako vam uspe imeti po vseh obveznosti še kar svež videz? Se ne utrudite?

Nevena: Vedno dam vse od sebe. V svoj posel vlagam veliko energije, zato sem na koncu dneva zelo utrujena.

Dr. Manola: Treba je vedeti, da tudi ko počivamo in razmišljamo o naslednjem dnevu, naše misli močno vplivajo na naše telo.

Nevena: Velikokrat mislimo, da ne moremo nadzirati svojega telesa, toda pogosto opažam, da se na moji koži pojavi težava, še preden se je zavem.

Dr. Manola: Se strinjam, naša koža potrebuje pozornost in nego vse leto. Naša koža je občutljiva in ima svojo dušo, zato ji je treba vsak dan posvetiti posebno pozornost. Večina žensk pozablja na losjone in mleka za telo, kar ni prav. Uporaba mleka ali losjona za telo bi morala biti vsakodnevna rutina prav tako kot prhanje, saj le tako zagotovimo telesu zadostno vlago.

Naučili smo se torej, da je vsakodnevna nega telesa izjemno pomembna. Pomemben pa je prav tako tudi vsak detajl. Ali je naš tip kože tukaj pomemben?

Dr. Manola: Pomembno je, da uporabljate losjon, ki odgovarja vašemu tipu kože, pozorni pa morate biti tudi na sestavine. Dove losjoni vsebujejo DeepCare kompleks, ki pomaga obnavljati površinski sloj ter nudi občutek mehke in gladke kože. Zelo pomembno je, da veste, kateri losjon izbrati glede na tip vaše kože.

Zakaj je pomembno, da uporabljamo losjon vsakodnevno?

Dr. Manola: Ker je naša koža izpostavljena številnim vplivom iz okolja. Z uporabo losjona postane koža bolj žametna in tako poskrbimo tudi za našo dušo, kar pa pripomore k vecji samozavesti.

Nevena: Obožujem losjone Dove, saj mi vsak dan nudijo nekaj novega. Nudijo mi nego in prav tako svežino. Le malo pozornosti vsak dan in koža vam bo hvaležna.


Sodeluj v nagradni igri in osvoji privlačne nagrade.

Prvim desetim izžrebankam bomo podarili čudovito zapestnico, narejeno z elementi Swarovski®. Osvojiš lahko tudi paket proizvodov Dove, ki ti bo pomagal poudariti svojo resnično lepoto, ter možnost nastopa v oglasu Dove v reviji Cosmopolitan.

Več o tem na povezavi Dove nagradni izziv IV.: Nega kože.

dove